banner333

banner309

Gümüşhane’nin Altıntaş Köyü Sakinleri Yetkililere Seslendi

Gümüşhane’nin Köse İlçesi Altıntaş köyü sakinleri Gümüşkoza aracılığıyla yetkililere seslenerek yaşadıkları iletişim sorununa çözüm istedi.

Güncel 07.01.2024, 11:35
Gümüşhane’nin Altıntaş Köyü Sakinleri Yetkililere Seslendi
banner400

Gümüşhane’nin Köse İlçesi Altıntaş köyü sakinleri Gümüşkoza aracılığıyla yetkililere seslenerek yaşadıkları iletişim sorununa çözüm istedi. 21’nci yüzyıl Türkiye’sinde cep telefonu kullanamadıklarını kaydeden köy halkı baz istasyonu kurulmasını istedi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Köse İlçesi Altıntaş Köyü Muhtarı İhsan Bora, köylerinde sadece bir noktada telefonun çektiğine vurgu yaparak, “Evlerimizde sağlıklı bir iletişimden söz edemiyoruz. Kış aylarında 10 hane, yazları ise 50 hane olan köyümüzde sadece bir noktada cep telefonları çekiyor. Defalarca talep etmiş olmamıza karşın herhangi bir çözüm üretilmedi” dedi.

Yapımında büyük ölçüde sona gelen Gümüşhane-Bayburt Havaalanına birkaç kilometre mesafede olduklarına dikkat çeken Bora, “Hemen yanı başımızda yer alan havaalanı inşaatında sona gelindi. Bölgemizde Kırklar Mağarası gibi turizm potansiyeli yüksek bir destinasyonumuz mevcut. Yetkililerimizin sesimize kulak vermesini istiyoruz. Mağaramızın turizme açılmasını, iletişim sorunlarımızın çözüme kavuşturulmasını istiyoruz” diye konuştu.

Köy sakini Ömer Faruk Demir ise Gümüşkoza’ya yaptığı açıklamada, köylerinde ne telefonun ne de internetin olmadığını dile getirerek, “Köse ilçesi Altıntaş köyünde telefonlar çekmiyor, internet yok. Kaç defa şikayet ve talep etmemize rağmen yardımcı olamayacaklarını söylediler. Lütfen bizim sesimizi de duyurun ve köyümüze bir baz istasyonu dikilmesine vesile olun” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Nisan 2024
İmsak 03:40
Güneş 05:17
Öğle 12:24
İkindi 16:14
Akşam 19:22
Yatsı 20:52