banner333

banner309

Engin Nurşani

Güncel 09.02.2022, 18:20
Engin Nurşani
banner400

Gerçek ismi Engin Ayhan olan Engin Nurşani, 1984 yılında Almanya'da dünyaya gelmiştir. Annesinin ismi Angelika Ayhan, babasının ismi ise Ozan Aşık Ali Nurşani’dir. Ozan Ali Nurşani Gaziantep’ten Almanya’ya göç etmiştir. Engin Nurşani'nin kariyeri babasının ozan olması sayesinde şekillenmiştir. Babasının müzik eğitimleri vermesiyle, bu yolda yürümek istemiştir. Ancak babası Engin Nurşani’nin daha iyi bir meslek seçmesini istemiş ve bu karara karşı çıkmıştır. Bunun nedenini ise, Ozan Ali Nurşani’nin müzik dünyasında görmüş olduğu vefasızlığı, oğlunun da görmesini istemeyişi olduğu şeklinde açıklamıştır.

2003 yılında Deka Müziğe başvurarak çıkardığı Adına Bir Çizik Çektim albümü ile müzik kariyerine başlayan Engin Nurşani, bu tarihten itibaren profesyonel müzik kariyerine adım atmıştır. Başlarda Ozan Aşık Ali Nurşani bu duruma karşı çıksa da, daha sonradan oğlunu desteklemiştir.

Dilek Nurşani ile evlenen Engin Nurşani'nin, Ozan Ali adında bir oğlu olmuştur.

Kahramanmaraş’ a 2008 yılında bir açılışa katılmak için giden Engin Nurşani, program sonrasında, Gaziantep'e geri dönmek üzere otomobil ile yola çıkmıştır. Ancak Püren Tünelinin girişinde aracın şarampole yuvarlanması ile ağır yaralanarak hastaneye kaldırılmıştır.

Kazadan sonra, bir süre yoğun bakımda kalan Engin Nurşani, sağlığına kavuşarak yeniden müzik kariyerine devam etti. Babası Aşık Ali Nurşani, oğlunun hastalandığını duyurması ile 2019 yılında Gırtlak Kanserine yakalandığı ve hastanede tedavi görmeye başladığı öğrenildi. İyileştikten sonra tekrardan sahnelere dönen Engin Nurşani, 25 Aralık 2020 yılında Acıbadem Altunizade Hastanesinde Gırtlak Kanseri yüzünden hayatını kaybetmiştir.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11