banner333

banner309

Çene Estetiği Ameliyatı

Çene estetiği denildiğinde bir çok estetik operasyonda olduğu gibi temelde estetik bir kaygı veya dış görünüş ile alakalı yapılan bir operasyon gibi düşünülebilir.

Güncel 03.04.2021, 13:30
Çene Estetiği Ameliyatı
banner400

Çene estetiği denildiğinde bir çok estetik operasyonda olduğu gibi temelde estetik bir kaygı veya dış görünüş ile alakalı yapılan bir operasyon gibi düşünülebilir. Ancak çene estetiği ameliyatı dış görünüşten ziyade alt çene ile üst çenenin birbirine uyumu gibi temel rahatsızlıklardan ötürü gerçekleştirilen bir operasyondur.

Çene Ameliyatı

Çene ameliyatı nedir? Nasıl yapılır? Ameliyat sonrası süreç nasıldır? Alt ve üst çenenin şekil bozuklukları temel sorun olarak ele alındığında çözüm için genel olarak Ortognatik cerrahi yöntemine başvurulur. Bu operasyon ile alt çenenin ileri veya geri alınması, üst çenenin ileriye veya geriye alınması, alt ve üst çenenin sağa veya sola döndürülmesi, her iki çenenin de birbirlerine göre aşağıya veya yukarıya alınması ve yeni kemik oluşumu sağlanması gibi temel amaçlara yönelik çözümler üretmek mümkündür.

Bu operasyonlar için kişinin belirli bir fiziki olgunluğa ulaşmış ya da en azından kemik gelişimini tamamlamış olmasına dikkat edilir. Ancak hayati fonksiyonları engellediği takdirde daha erken yaşlarda da müdahaleler yapmak mümkündür. Ameliyat olacak hasta için genel olarak ameliyat öncesi ve sonrasında diş telleri ile yardımcı tedaviler uygulanır. Hastanın operasyon sonrasında operasyon şekline göre belirli bir süre çenesini etkin kullanamayacağı göz önünde bulundurulursa kilo kayıplarını önlemek için doktorun tavsiye edeceği beslenme şekillerini aksatmaması gerekmektedir. Bu beslenme aksadığı durumlarda ilaçların tesiri azalacağı gibi iyileşme sürecinde de yavaşlamalar olacaktır ve hastanın yaşadığı sıkıntılar artabilecektir.

Prof. Dr. Kemal Uğurlu Kimdir?

Prof. Dr. Kemal Uğurlu, 1 Şubat 1965 yılında Adana Ceyhan'da doğmuştur. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesine başlayan doktor temel tıp eğitimlerini aldıktan sonra 1987 yılında Nantes (Fransa) Üniversitesi Tıp Fakültesine kabul edilmiştir. İki yıl Fransa'da klinik bilimleri eğitimi alan doktor Cerrahpaşa Fakültesinden 1989 yılında mezun olmuştur.

Prof. Dr. Kemal Uğurlu; çene ameliyatı, çene estetiği, çene cerrahisi, ortognatik cerrahi, üst çene ameliyatı gibi ağız-yüz-çene cerrahisi alanında alanının en iyi doktorlarından biridir.

Muayenehane adres bilgisi: Halaskargazi Cad No: 111 ( Eski 263) Öger Apt. Kat :7 Daire 15 Osmanbey-Şişli/ İstanbul

Telefon numaraları: +90 538 205 50 10 / +9(0 212) 241 13 88

E-mail adresi: [email protected]

Muayenehane çalışma saatleri: Pazartesi - Salı - Çarşamba - Perşembe - Cuma günleri 11.00 - 18.00 arasındadır.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46