banner333

banner309

Piri Reis, Rumlara Müzakereleri Hatırlattı

Kıbrıs Rum Hükümeti Sözcüsü Stefanos Stefanu, Türkiye ve Kıbrıs Türk tarafına Kıbrıs sorununa çözüm bulunması için çaba göstermeleri çağrısında bulundu.

Güncel 27.09.2011, 10:33
Piri Reis, Rumlara Müzakereleri Hatırlattı
banner400
 Stefanu, birleşik Kıbrıs'ın zenginliklerinden Rum ve Türklerin faydalanacaklarını söyledi. Rum Sözcü, sondaj faaliyetlerine devam edeceklerini açıkladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Rumların tek  taraflı sondaj çalışmalarının müzakereleri olumsuz etkileyeceğini bir kez de Yunan Başbakanı Yorgo Papandreu'ya aktarmasının ardından müzakere sürecini hatırlayan Kıbrıs Rum Hükümeti Sözcüsü Stefanos Stefanu, Kıbrıs'ta çözüm için  Türkiye  ve Türk tarafını işbirliğine  davet  etti.

Stefanu, Kıbrıs Rum ve Türk tarafının birleşik Kıbrıs çerçevesinde işbirliği zenginliklerinden ve sondaj faaliyetleri sonucu bulunması muhtemel hidrokarbondan faydalanabilemeleri için  Türkiye  ve Kıbrıs Türk  liderliğini  BM kararları temelinde Kıbrıs sorununun çözüme kavuşturulması için çaba ve işbirliğine çağırdı.

"Başbakan Erdoğan'ın sondajı durdurmaları çağrısının" sorulması üzerine Stefanu, koşulları değerlendiren hükümetin sondaj  araştırmalarının  devam etmesini kararlaştırdığını söyledi. Stefanu, diğer bölgelerde de yeraltı zenginliklerinin araştırılması için siyasi kararın alındığını ve aralarında İsrail'in de bulunduğu diğer tekliflerin karar için değerlendirildiğini belirtti. Stefanu, uluslararası deniz hukuku çerçevesinde egemenlik haklarını savunmaya devam edeceklerini de kaydetti.

Kıbrıs sorununun çözümünden Türkiye'nin de yararlanacağını savunan Stefanu, enerji alanı dahil farklı sektörlerde Kıbrıs Cumhuriyeti ile işbirliği yapabileceğini ifade etti.

Türkiye'nin bölgedeki eylem ve hareketlerini çok yakından ve soğukkanlılıkla izlediklerini söyleyen Rum Sözcü, Piri Reis'in Kıbrıs açıklarında bulunduğuna dair haberleri ise yorumlamaktan kaçındı. 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48