banner333

banner309

"Mehmet Akif Ersoy'u Anma" Programı

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın, "Yeni neslin bir taraftan pozitif bilimi, bir taraftan Kuran eğitimini, bir taraftan da dünyayla entegre olacağı yabancı dili öğrenmesini istiyoruz" dedi.

Güncel 29.12.2012, 12:03
banner400
 Aydın, Mehmet Akif Ersoy'un ölümünün 76. yılı dolayısıyla Ak PartiGençlik Kolları'nca düzenlenen anma programında yaptığı konuşmada,Türkiye'de Mehmet Akif Ersoy'un hayal ettiği Türk gençliğinin gecikmeli olarak olgunlaşmaya başladığını belirtti.


Gençliğin tüm özellikleri üzerinde barındırarak yetişmesinin en büyük hayalleri olduğunu ifade eden Aydın, "Yeni neslin bir taraftan pozitif bilimi, bir taraftan Kuran eğitimini, bir taraftan da dünyayla entegre olacağı yabancı dili öğrenmesini istiyoruz. Keşke bunu 80-90 yıldır bu ülkede hiç yok saymasaydık ve hep bu anlayışla gelebilseydik. Bunun üzüntüsü içerisindeyken, bu üzüntülerimizi ortadan kaldıracak son yılları yaşamanın da mutluluğu içerisindeyiz. Özellikle Sayın Başbakanımızın belirttiği gibi 2023 ve 2071'lerin ve hatta 1453'ün bin yıl sonrası olan 2453'lerin planlaması dahi bugünlerde yapılmalı ve yapılmaktadır" diye konuştu.

Türkiye'nin geleceğinden hiçbir endişesi olmadığını kaydeden Aydın, "AK gençliğe düşen en büyük sorumluluk sadece kendilerini yetiştirmek, sadece kendilerini Mehmet Akif'in Asım'ı yapmak değil. Herkes bir arkadaşını Mehmet Akif'in arzu ettiği Asım gencine dönüştürebilirse bu ülkede artık gelecekle ilgili hiçbir endişemiz olmaz. Ben şahsen huzurluyum, ülkenin geleceğinden hiçbir endişem yok. Ülkenin gencinin yarınlarda bu ülkeyi kötü yöneteceğine dair hiçbir kötü düşüncem yok. An be an vatan sevdalı, millet sevdalı, inançlı gençlerin sayısı artmaktadır" dedi.

Aydın, Odtü'de yaşanan olaylara da değinerek, şunları söyledi:

"Türk mühendislerinin yaptığı Göktürk-2 uydusunun fırlatılması programının nasıl sabote edildiğini, gençlerin orada nasıl kullanıldığını, nasıl ülkenin gelmiş olduğu noktadan gurur duyacakları yerde ülkenin Başbakanına ve onun yanındaki kadrolara karşı, ülkenin geleceğine karşı lastik yaktığını ve taş attığını gördük. Onu yapan gençlerin bana göre hiçbir kabahati yok. Bana göre o gençlerin kusuru yok. Bana göre o gençlerin sahibi olan bir ön neslin kusuru var. O gençleri o hale getiren eğitim sisteminin kusuru var. O gençleri o hale getiren üniversite sisteminin kusuru var. O gençleri o şuura bulandıran, o bulanık şuurla buluşturan bugüne kadarki yönetimlerin kusuru var."

Aydın, yeni eğitim sistemi ile yetişen gençlerin böyle davranışlarda bulunmayacağını belirterek, "Öyle bir nesil olmalı, öyle bir şuurla büyümeli ki dünyada ülkesinin adından bahsedildiği zaman gurur duyabilmeli. Biz diyoruz ki bugünkü milli eğitim sistemi ile ortaya konulan ilkeler doğrultusunda yetişen genç, asla bir daha ülkesinin gurur duyacağı bir hadisede bu şekilde anlamsız ve Türk gencine yakışmayacak hareketlerde bulunmayacaktır" diye konuştu.

Program, Ak Parti Gümüşhane Gençlik Kolları üyeleri tarafından hazırlanan

"Gazinin Verdiği Ders" adlı skeç, Mehmet Akif'in hayatının anlatıldığı sinevizyon gösterisi ve plaket töreni ile sona erdi.

Atatürk Kültür Merkezi'ndeki programa, Milletvekili Aydın'ın yanı sıra Kelkit Belediye Başkanı Muammer Duran, Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün, Tekke Belediye Başkanı Gürsel ŞeyhoğluAk Parti İl BaşkanıErcan Çimen, Memur-Sen İl Başkanı Veli Ağaç, parti yönetici, kurum müdürleri, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 03:49
Güneş 05:23
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:17
Yatsı 20:45