banner333

banner309

Torul’da "Stem, Etkinlik ve Oyun Temelli Matematik Eğitimi" verildi

Gümüşhane’nin Torul ilçesinde öğretmen ve öğrencilere yönelik "Stem, Oyun ve Etkinlik Temelli Matematik Eğitimi" semineri düzenlendi.

Gümüşhane 10.09.2023, 16:09
Torul’da "Stem, Etkinlik ve Oyun Temelli Matematik Eğitimi" verildi
banner400

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk Ortaokulunda öğretmen ve öğrencilere yönelik düzenlenen eğitimin açılışı İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyyüp Zengin tarafından yapıldı.

lçede görev yapan okulöncesi, sınıf, ilköğretim matematik, matematik ve fen bilimleri alanlarında 60 öğretmen ve ilçede öğrenim gören 6,7 ve 8. sınıf öğrencileri kendileri için planlanan bölümlerinde eğitimlere katıldı.

Osmaniye Karacaoğlan Ortaokulu Matematik Öğretmeni Mukaddes Karip tarafından verilen eğitimlerde STEM Eğitimi ve uygulamalı etkinlikler, öğretmenlerin çok yönlü düşünmeleri, bilgi eğitimi hakkında detaylı sunumun ardından, "Anne Terliği" ve "Köprü" tasarımı etkinliği uygulamalı olarak yapıldı.

Uygulama sonunda yapılan beceri, işbirliği sağlayarak takım ruhunun gelişmesine imkan sağlayan çalışmalar yapıldı. Stem materyallerin sunumu ve uygulaması öğretmenler tarafından gerçekleştirildi.

Etkinlik ve oyun temelli matematik eğitiminde oyunun öğrenci ve eğitim sistemindeki etkisinden bahsedildi. Konuların oyunlaştırılarak işlendiğinde öğrencilerin derse daha motive oldukları ve derslere daha istekli katıldıkları üzerinde duruldu. Derslerin etkinliklerle işlendiğinde yaparak yaşayarak öğrenmenin, birden fazla duyu organına hitap etmenin ve öğrenmenin kalıcılığı açısından öneminden bahsedildi. Karşılıklı bilgi alışverişi ve ardından soru cevap bölümüyle öğretmen eğitimleri tamamlandı.

Eğitimler sonunda İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyyüp Zengin, eğitimi gerçekleştiren Mukaddes Karip ve eğitime katılan öğretmen ve öğrenciler ile etkinlik süresince destek olan Şube Müdürü İshak Ergün ve Okul Müdürü Serdar Bayram'a teşekkür etti.

Eğitim anısına eğitmen Mukaddes Karip'e İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyyüp Zengin tarafından plaket takdim edildi

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 07 Mayıs 2024
İmsak 03:26
Güneş 05:07
Öğle 12:24
İkindi 16:16
Akşam 19:31
Yatsı 21:04