banner333

banner309

Sağlık Çalışanları Birlik-Beraberlik Yemeğinde Buluştu

Gümüşhane’de sağlık camiası İl Sağlık Müdürlüğü ve Sağlık-Sen ile Türk Sağlık-Sen sendikalarının verdiği birlik beraberlik etkinliğinde bir araya geldi.

Gümüşhane 14.05.2018, 10:00 12.06.2018, 09:09
Sağlık Çalışanları Birlik-Beraberlik Yemeğinde Buluştu
banner400

Gümüşhane’de sağlık camiası İl Sağlık Müdürlüğü ve Sağlık-Sen ile Türk Sağlık-Sen sendikalarının verdiği birlik beraberlik etkinliğinde bir araya geldi.

Sağlık ordusunun değişik kademelerinde farklı unvanlarda görev yapan, ortak paydası insan sağlığına hizmet etmek olan, il genelindeki sağlık kurumlarının her biriminde görev yapan sağlık çalışanlarını bir araya getiren yemek şehrin ilk ve tek 5 yıldızlı oteli Ramada Gümüşhane otelinde gerçekleştirildi.

Ebeler, hemşireler, anneler günü ve engelliler haftası ana teması altında tertip edilen fakat yıl içerisinde çeşitli sebeplerden ötürü kutlanamayan değişik unvanlarda görev yapan sağlık çalışanlarının gün ve haftalarının bir arada kutlanması amacını taşıyan programda Gümüşhane merkez ve tüm ilçelerde çalışan her kademeden sağlık personeli katıldı.

Programda ilk konuşmayı gerçekleştiren Sağlık-Sen Kadın Komisyonu Başkanı Dilber Selina Sünnetçi sağlık hizmetlerinin hemşiresinden ebesine, doktorundan laborantına, acil tıp teknisyeninden teknikerine, radyoloji çalışanlarına kadar bütün sağlık personeli tarafından verildiğini hatırlatarak, sağlıkta dönüşümün birinci aşamasında vatandaşların sağlık hizmetlerine ulaşımının kat be kat artmasına ve memnuniyet oranının da aynı şekilde yükselmesine karşın bu başarının sağlanmasında sağlık çalışanları içinde en büyük sayıya sahip olan hemşirelerin payı büyük olduğunu, sağlıkta dönüşümün kahramanlarından olan hemşirelerin hak ettikleri değeri görmediğini, başta hemşireler olmak üzere, sağlık çalışanlarının toplam sayısında aynı oranda bir artış yaşanmadığını vurguladı.

Bulunduğumuz haftanın engelliler haftası olması nedeniyle söz alan Memur-Sen ve Sağlık-Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Coşkun Tuncer ise tüm sağlık çalışanlarını bir arada buluşturdukları için emeği geçen herkese teşekkür etti.

Engelliler Haftası içerisinde olunduğunu hatırlatan Tuncer, “Kendilerinin bir temsilcisi olarak çalıştıkları kurumlarda adeta gizli kahraman olarak görev yapan, yaptıkları işe yüreğini koyan, engelsiz yarınlar için koşturan engelli kardeşlerimin engelliler haftasını kutluyorum” dedi.

Türk Sağlık-Sen Gümüşhane Şube Başkanı Lokman Yakut ta konuşmasında hemşireliğin güç çalışma şartlarını gerektiren özveri, sabır, hoşgörü kavramını içinde bulunduran zor ve kutsal bir meslek olduğunu, sağlık hizmetlerinin şefkat eli, hoşgörü, sabır ve sevgi abidesi hemşirelerin ve onların nezdinde tüm sağlık çalışanlarının gününü kutladı.

Sağlık-Sen Gümüşhane Şube Başkanı Yunus Yılmaz ise sağlık çalışanlarının her türlü maddi, manevi zorluk ve olumsuzluklara rağmen Türkiye’nin her köşesinde insan hayatının kutsallığından ödün vermeksizin, sonsuz sabır ve itina ile çalışan ve “Allah razı olsun” sözünü en çok duyma şerefine nail olan meslek grubu olduğunu söyledi. Başkan Yılmaz, sağlık çalışanlarının her sorununda yanlarında olan Belediye Başkanı Ercan Çimen’e teşekkür etti.

İl Sağlık Müdürü Dr. Engin Pehlivan ise her insanın engelli birey adayı olduğunu hatırlatıp engelliler haftasını kutladıktan sonra, “Umarım sorunların en az yaşandığı illerden birisi olmak için İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda gereği neyse onları yapıp sorunları biran önce çözeriz. Sağlık çalışanlarımızın geniş katılımıyla bir araya gelmemize vesile olan herkese çok teşekkür ediyorum. Katkılarından dolayı Belediye Başkanımız Ercan Çimen’e ayrıca teşekkür ediyorum. Her zaman bizim yanımızda. Her zaman sağlık çalışanları için büyük bir mücadele veren Valimiz Okay Memiş’e de teşekkürlerimi borç bilirim. Hepinize sağlıklı, huzurlu ve mutlu günler diliyorum” dedi.

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen de konuşmasında hemşireler günü, engelliler haftası ve anneler gününü kutlayarak, “Siz sağlık çalışanların nasıl fedakarlıkla çalıştığını, emeğini en yakından görenlerden birisiyim. Bu emeklerinizin karşılığı aldığınız ücretler değil. Herşeyden önce Allah’ın rızasını ve vatandaşların duasını alıyorsunuz. Hepinizden Allah razı olsun” diyerek sağlık sektöründe yaşadığı bazı hatıralarını katılımcılarla paylaştı.

Program daha sonra Gümüşhaneli müzik öğretmenleri Oytun Eleman, Oğuzhan Çakır ve Gürkan Gürses’ten oluşan Grup Canca konseri ve eğlence bölümüyle son buldu.

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:04
Güneş 05:35
Öğle 12:27
İkindi 16:10
Akşam 19:09
Yatsı 20:34