banner333

banner309

Sabri Varan Gümüşhane'de

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gümüşhane Belediye Başkan Adayı Sabri Varan, seçim çalışmalarına başmak üzere kent merkezine geldi. Varan için araçlarla konvoy yapılırken, MHP binası önünde aday karşılama töreni düzenlendi

Gümüşhane 22.12.2018, 16:11 07.02.2019, 23:47
Sabri Varan Gümüşhane'de
banner400

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gümüşhane Belediye Başkan Adayı Sabri Varan, seçim çalışmalarına başmak üzere kent merkezine geldi. Varan için araçlarla konvoy yapılırken, MHP binası önünde aday karşılama töreni düzenlendi.

Araçla kent merkezine geldikten sonra Cumhuriyet Caddesindeki parti binasına kadar eşi ve partililerle birlikte yürüyen Varan, hem vatandaşlarla hasbihal etti hem de vatandaşlara karanfil dağıttı.

Parti binası önünde kendisini bekleyen vatandaşlara seslenen Varan, Gümüşhane’ye yeniden hizmet kapısını açtıkları için Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli, MYK üyeleri, il yönetimi ve teşkilat mensuplarına teşekkür etti.

AK Parti il kurucuları arasında yer alan ve AK Parti’de 22.dönem Gümüşhane Milletvekili olarak görev yapan Varan, Gümüşhane'nin yiğit insanlarının kendisini her zaman bağırlarına bastığını belirterek, “Bundan önce yaptığımız siyasi çalışmalarda da yıllarca bizleri sevdiğiniz gönlünüzde ayrı bir yer verdiniz. İnşallah Allah utandırmasın bundan sonra da bugüne kadar yaptığımız hizmetleri daha da birikmiş tecrübemizi birleştirerek insanları ayırmayarak, ötekileştirmeyerek, fildişi kulelerden izlemeyerek, herkese kapımızı açarak, kimsenin kalbini kırmadan, incitmeden hizmet etmeyi inşallah Allah nasip eder” dedi.

“Gümüşhane'de Cumhur İttifakının iki adayı var”

Türkiye’nin zor günlerden geçtiğini, ekonomik olarak sıkıntılar yaşadığını, dış politika olarak problemlerle baş başa olduğunu kaydeden Varan, “Gümüşhane'de Cumhur İttifakının iki adayı var. Cumhur ittifakının üyesi olan herkes kime güvenirse, kime inanırsa, kime Gümüşhane için daha faydalı hizmet edeceğine, katkı vereceğine inanırsa sandıkta tercihini ona yapacak. Bu süreçte ben iktidarım deyip bizi destekleyenlere aba altından sopa gösterenleri de buradan uyarıyorum. Gümüşhane size dar olacağı gibi Ankara’yı da Türkiye’yi de size dar ederiz” diye konuştu.

“Biz burada gönüller yapmaya geldik”

Gümüşhanelinin bir ve beraber olduğuna değinen Varan, “Biz burada gönüller yapmaya geldik, biz burada köprüleri yeniden kurmaya geldik. Biz burada ötekileştirilmiş, yok sayılmış, kimsesizin kimi olmaya geldik. 24 saat kapısı açık olan, halka hiçbir zaman referans olmayan, bütün hizmetini, bütün gelirini Gümüşhane'de yaşayan öğrencisi ile esnafıyla fakiriyle zengin insanına sunan bir belediyecilik ifade ederek geldik. Bunun için bizden korksunlar” ifadelerini kullandı.

“Kızılelma'nın kutalmış çocuklarına yaren olmaya, Gümüşhane'nin yoluna yoldaş olmaya, çilesine kardaş olmaya geldim”

Cumhur İttifakının kurulduğu sırada AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli'nin verdiği manifestoda Cumhur ittifakı nihai hedefinin ilahi kelimetullah olarak açıklandığını hatırlatan Varan, “Bunu kuru bir birlik, kuru bir seçim işbirliği olarak algılayan yanılır. Yanılmamak için, güçlü Türkiye'yi, Milliyetçi Türkiye’yi, 100 milyonluk büyük Türkiye'yi kurmak için Cumhur ittifakının kıymetini hepimiz çok iyi anlamalıyız, bilmeliyiz. Bizim davamız kuru bir nefis davası değildir. Varım yoğum illa da vatanım Gümüşhanem diyen bir evladınız olarak, bende Kızılelma'nın kutalmış çocuklarına yaren olmaya, Gümüşhane'nin yoluna yoldaş olmaya, çilesine kardaş olmaya geldim, kabul etmenizi diliyorum” şeklinde konuştu.

“Çocuklarımızın geleceğinin imar edilmesi hayallerinin 5-10-100 yıl daha çalınmaması için aranızdayım”

Belediye seçimini kazandıkları zaman hiçbir kararı kapalı kapılar ardında almayacaklarının altını çizen Varan, “Çocuklarımızın geleceğinin imar edilmesi hayallerinin 5-10-100 yıl daha çalınmaması için aranızdayım. Emrinizdeyim. Sizlerle beraber yeniden hem büyük Türkiye'yi hem de güzel Gümüşhane'yi beraber inşa edeceğiz. Allah nasip eder Belediye’yi aldığımız zaman hiçbir kararımız kapalı kapılar ardında alınmayacak. Meclis toplantılarımız inşallah halka açık olacak. Kimse kapalı kapıları arkasında planların esiri bir belediye beklemesin. Her şeyin açık ve şeffaf olacağını buradan söylüyorum. Allah nasip eder bir dahaki dönemde geldiğimizde sen bunu böyle demiştin ama yapmadın Allah bize nasip etmeyecek, söyletmeyecek sizlere. Çünkü her şey açık olacak” dedi.

“Biz CHP’den, MHP'den, İYİ Partiden, AK Parti'den ve diğer ismini sayamadığımız bütün siyasi partilerin mensuplarından oy alacağız”

Kendilerine her partiden insanın oy vereceğini savunan Varan, “Biz her partiden CHP’den, MHP'den, İYİ Partiden, AK Parti'den ve diğer ismini sayamadığımız bütün siyasi partilerin mensuplarından oy alacağız. Bunun yolu da gönüllere girmek, gönülleri kazanmakla geçiyor, çalışmakla geçiyor. Bugün Bismillah dedik. Şimdi hep beraber 31 Mart günü yine burada kazanma törenini kutlamamız için çok çalışacağız. Allah yolumuzu ve bahtınızı açık etsin. İnşallah 31 Mart günü bütün Gümüşhane’ye kapılarını açan, herkesin gönlünü kazanan bir Milliyetçi Hareket Partisi Belediyesi, bir Gümüşhanelinin Belediyesi, ötekileştirilen, sınıflandırılan, üst kaymak tabakanın değil, şehrin rantını yiyenlerin, titan zincirinin değil, Gümüşhane’nin Belediyesi'ni hep beraber inşa edeceğiz” diye konuştu.

“Birileri bu ittifakın ruhuna zarar verirse Gümüşhane’yi dar etmekle bırakmayız, milletin içine çıkamayacak hale getiririz”

Şehri vatandaşların desteği ve gayretiyle eski kişiliğine, eski kimliğine kavuşturacaklarını dile getiren Varan, şöyle konuştu: “Sizlerin gayreti, Allah'ın desteği, yardımı, inayetiyle biz bu yola çıktık. Bu yol sıradan bir yol değil. Bu yol Nizam-ı Alem’in, İlahi Kelimetullah’ın yolu için bir adım. Burası bir nokta. Burası bir mevzi. İnşallah Türkiye'de de bu sıkıntılı günler geçer. Türkiye bu bunalımlı süreci atlatır. Bizlerin desteğiyle genel başkanımızın karşılıksız verdiği desteğiyle ilk işimiz Gümüşhane'yi büyük çapta da Türkiye'yi düze çıkarmak. İnşallah o günlerde de Milliyetçi Hareket Partisinin bu karşılıksız desteğinin ne manaya geldiğini çok daha iyi anlamış olacak. Biz diyoruz ki işten geçmesin. Biz diyoruz ki ülkemiz yeni badirelere uğramasın, yeni saldırılara maruz kalmasın. Ve biz diyoruz ki iktidar sarhoşluğunda olanlar aklınızı başınıza alın, kendinize gelin, kibri bırakın, kibirlenmeyin. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli teşkilatlarımızı uyardı. AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da AK Parti teşkilatlarını uyardı. Dedi ki hiçbir adayımız, hiçbir teşkilatımız Cumhur ittifakının adayı ve teşkilatlarıyla sürtüşmeye girmeyecek, onları aşağılamayacak, onlara hakaretvari konuşmayacak. Biz elimizden geldiğince genel başkanlarımızın talimatına uyacağız. Ancak başta da söylediğim gibi birileri bu ittifakın ruhuna zarar verirse Gümüşhane’yi dar etmekle bırakmayız, milletin içine çıkamayacak hale getiririz.”

“Gümüşhane halkını bana bırakın, her öğrenciden 4 oy istiyorum”

Çok çalışacaklarını ve başaracaklarını ifade eden Varan, alanda bulunan üniversite öğrencilerine de şöyle seslendi: “Ben özellikle gençlerden, üniversiteli kardeşlerinden şunu rica ediyorum: Sizler bizim misafirimiziniz. Sizler bizim aynı zamanda da turizm elçilerimizsiniz. Ben de üniversite okudum. Eskişehir'de okudum. Eskişehir denildiği zaman kalbim hala titrer. Biz size burada hoş sada bırakacak bir eğitim hayatı vadedeceğiz. Sizin hayatını kolaylaştıracağız inşallah. Ama bu seçim dönemi ile ilgili değil, sadece seçime 6 ay kala değil. Bütün eğitim öğretim hayatınız boyunca evde duranın evine, yurtta duranın yurduna Belediye’nin hizmeti muhakkak erişecektir. Sizler birer Alperen, bizim gönüldaşlarımızsınız. Sizler derslerinizde sınavlarda birinci olacaksınız, başarılı olacaksınız, kendinizle yarışacaksınız. Örnek insan olacaksınız. Hiç merak etmeyin kimin kapısına gidip oyunu isterseniz benim arkadaşım çok çalışkan benim arkadaşım çok başarılı deyip sizi kırmayacak. Ve buradan da hepiniz için söylüyorum her öğrenciden 4 oy istiyorum. 1-2 kurtulmaz. Her öğrenciden 4 oy istiyorum. Bunun açılımını inşallah sizlerle yapacağımız toplantılarda niye 4 oy istediğimi anlatacağım. Çok çalışacağız, başaracağız diyorum. Bu başarının baş anahtarı olacak hanım kardeşlerimi ve üniversiteli gençlerimi de buradan şimdiden tebrik ediyorum. Gümüşhane halkını bana bırakın. Gümüşhaneli benim. Benim onlarda gönüllerinde yerim var. Benim geçmiş referansım yaptığım hizmetler, benim tavrım, benim duruşum Gümüşhanelinin oylarını almama yeter. Ama üniversiteler. Sizler misafirsiniz. Sizleri çok tanımıyorum. Onun için hep beraber gece gündüz gayret edeceğiz inşallah.”

“Herkes kişisel hesaplarını bir kenara bırakarak bu ülkenin kalkınmasına değer katmak zorundadır”

MHP Genel Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Akın Üstün ise konuşmasında Türkiye’nin içinde bulunduğu sürecin herkesin malumu olduğunu belirterek, “Ülkeyi bu süreçten çıkaracak olan bu ülkeyi karşılıksız sevenlerdir. Biz de MHP’nin mensupları olarak ve bize inanan, güvenen insanlarla beraber bu davayı karşılıksız, bu ülkeyi menfaatsiz sevenlerdeniz. 31 Mart 2019’da yapılacak mahalli idareler seçimlerinin başlangıcını yarın Kelkit’te vereceğiz. Bugün de Gümüşhane’yi yeniden inşa edecek, sizlerin içinde büyümüş, geçmiş dönemlerde Gümüşhane’ye çok güzel hizmetleri olmuş, ilimizi merkezi hükümette temsil etmiş, milletvekilliği yapmış çok değerli büyüğümüz Sabri Varan’ı karşılamak üzere burada toplandık. Birlikten kuvvet doğar. Türkiye içerisinde bulunduğu durumdan bütün ideoloji ve bütün dünya görüşlerini ülke menfaatleri doğrultusunda herkes revize etmek zorundadır. Herkes kişisel hesaplarını bir kenara bırakarak bu ülkenin kalkınmasında bir çakıl taşı da benim katkım olur mu diye kendi gücüyle, bilgisiyle değer katmak zorundadır. Bizler de Gümüşhane’den başlatmak üzere daha önce ilimizde çok değerli hizmetleri olan, başka partilerde siyaset yapmış bir kardeşimizi MHP’den aday ederek MHP olarak bunun ilk adımını atmış olduk” diye konuştu.

“Seçim günü akşamı da burada bir zafer şölenini hep beraber düzenleyeceğiz”

MHP MYK üyesi Musa Küçük de birlikte omuz omuza bir yola çıktıklarını belirterek, “Aday belirleme sürecinde birçok sıkıntıyla karşılaştık hem içerde hem dışarda. Çünkü Sabri Varan’ın ismi mevcut elindeki imkanları bırakmak istemeyenleri korkutmuştur, ürkütmüştür. Her türlü tezgahı kurdular. Ama biz bu tezgahların hepsini bozduk ve Sabri bey şuanda aramıza, yanımızda, önümüze geçti, Gümüşhane’yi yönetmeye talip. Bize düşen Sabri Varan’a omuz vermektir. Biz Gümüşhane’nin sesine kulak verdik. Parti ayrımı yapmayacağız, partili partisiz herkese kapısını açacak, Gümüşhane’ye edecek isim Sabri Varan’dı. Sağolsun bizi kırmadı, bize onur verdi. Şuanda aramızda, yanımızda. İnşallah bu seçim günü akşamı da burada bir zafer şöleni hep beraber düzenleyeceğiz. Hepimize çok büyük görev düşüyor. Biz Cumhur ittifakının 2 ortağından birisiyiz. Birisi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, birisi de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli. Kimse iktidarın tek adayı olarak kendini gösteremez. Bizim adayımız Cumhur ittifakının adayı. Gümüşhaneli kimi tercih ediyorsa ona oy verecek. Bunun ötesinde hesap yapanların hesabını da bozarız. Çünkü iki lider yola çıktı. Tercih Gümüşhane’nindir. Her ilçede çok değerli adaylarla bu seçime giriyoruz. Sabri Varan da bu takımın kaptanı olarak sahaya bugün çıkmış bulunuyor. Kendisini tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Hiçbir şey bizi zafere giden yoldan alıkoymayacaktır”

MHP İl Başkanı Nadim Aydın da konuşmasında kim kiminle ittifak yaparsa yapsın Gümüşhane’de olup biteni yakından takip ettiklerini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli’nin yaptığı ittifakı hiç kimseye bozdurmayacaklarını belirterek, “Sinsi sinsi pazarlıklar yapılıyor. Bunun da farkındayız ama hiçbir şey bizi zafere giden yoldan alıkoymayacaktır. Teşkilat olarak geçmişte şahsımıza, partimize, genel merkezimize kızmış olan, giden bütün dava arkadaşlarımı, bütün Gümüşhaneli hemşehrilerimizi kucaklıyorum. Kapımız herkese açıktır Kapıları sonuna kadar açık bir Belediye istiyorsak, özlenmiş bir belediye istiyorsak o belediyenin talibi Sabri Varan’dır” şeklinde konuştu.

Aydın, yerel seçimler için çalışmaları yarın Ülkü Ocakları eski Genel Başkanlarından merhum Ali Metin Tokdemir’in Kelkit ilçesinde bulunan kabri başında saat 14.00’da başlatmış olacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (15)
Ali 5 yıl önce
Tabi 50 kişilik konvoy olur bir haftafır herkesi arıyorlar aman gelin ne olur gelin. Kazanamayacağından artık çok eminim. Cumhur ittifakının adayıyım deyip duruyor. Hangi cumhur? Ercan kimin adayı?
Yusuf 5 yıl önce
Ailesinden kimse yoktu. Helal olsun aile ak partiyi destekliyor. Aile yok o zaman kim çalışacak? Ailesinin bile oy vermediği kişiye kim oy verecek? Mhpliyim ne gittim ne oy verecem. MHP’de başka adam yoktu sanki. Böylece MHP’de silinecek.
Nihat 5 yıl önce
O kadar az kişi geldi ki anlamıştır durumunun ne olduğunu. Ercan beye şimdiden hayırlı olsun. MHP bir yıl bile çalışsa havasını alacak. Cumhur ittifakı 3 büyük şehirde var. Bunlar bizi aptal sanıyor. Ak partinin de adayıymış gibi konuşuyor. Demezler mi adama o zaman niye MHP’den aday oldun. Bu halk keriz mi?
Yakup 5 yıl önce
Bir avuç insan vardı. Gördüler mi şimdi haktaki karşılıklarını. Gülmekten karnımız ağrıdı. Gümüşhane’nin abisi geldi ve beklediğini bulamadı. Ak partinin kazanacağını hepsi çok iyi anladı. Ak partiden ayrılanların esamesi bile okunmuyor. Bunlar sanıyor ki bu halk onlara oy verdiydi. Ak partiye oy veren Recep Tayyip Erdoğan’a veriyor. Öyle olsaydı Cihan’la Osman şansına gömülürdü. Ama ne oldu en yüksek oyu aldılar.
recep 5 yıl önce
kimmiş o cumhur ittifakı adayı? hava soğuktu hatlar karıştı galiba. gümüşhanede cumhur ittifakı yok! ak partinin adayı belli. seçimi ben cumhur ittifakının adayıyım diyerek mi kazanacağını sanıyor? demezler mi adama o zaman neden sadece seni aday göstermediler?
halit 5 yıl önce
katılım çok vahimdi. onlar zannettki bir şehir akıp oraya gidecek. şimdi oturup düşünsünler bakalım kaç tane oy alabilecekler. hele hele ak partiliyken mhpden aday olmak neymiş seçim sonunda daha iyi görecekler.
sinan 5 yıl önce
ailesi ak partiye oy verecekmiş. bir iki kişi gördüm akrabalarından o kadar. onlar da ak parti sayesinde ,işe girenlerdi. yazık valla. herkesi alnladık da çocuklarından niye kimse yanlarında değildi?
timuçin 5 yıl önce
söylediklerini anlayan varsa bana da anlatsın. ben tehtitlerden başka bir şey anşamadım. bir de cumhur ittifakı adayıyım diyor, çok komiksiniz gümüşhanede cumhur ittifakı adayı olmadığını biri buna anlatmalı. ercan çimen kimin adayı? cumhur ittifakı adayıymış :) :)
Bütün Yorumları Görmek İçin Tıklayın
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38