banner333

banner309

İYİ Parti’den Yıldız Bakır açıklaması

İYİ Parti Gümüşhane İl Başkanı Ali Ateş, Karamustafa köyündeki Yıldız Bakır Madencilik tesislerinde çalışanların maaşlarıyla ilgili sorunlarını değerlendirerek, ilgili firmaya sert ithamlarda bulundu ve “Gümüşhane insanı bu yapılanları hak etmiyor” dedi.

Gümüşhane 18.09.2019, 22:52
İYİ Parti’den Yıldız Bakır açıklaması
banner400

Yaptığı açıklamada “Gümüşhane gibi zor bir coğrafyada yaşayacaksın, Ekmeğini taştan çıkaracaksın, sana ihtiyaç var diye seni çağıracaklar, çalıştıracaklar, kazanacaklar ve bir iki ay kendi sorumsuzluğundan dolayı işletme kapanacak ve sizler aylarca maaş veremediklerinizi mağdur edeceksiniz” değerlendirmesinde bulunan Ateş, Yıldızlar Holdingin patronlarına seslendi.

“Gelin bu hemşehrilerimiz için ne yapabiliriz onu konuşalım”

Firma yetkililerine “Sizler buradaki altınları alırken bizlere, çocuklarımıza, torunlarımıza zehirleri bırakıp gideceksiniz. Her türlü ceremesini çeken Gümüşhane halkı sadece istihdam gördüğü bu işletmelerden bu yaklaşım nedeniyle bir fayda görememektedir” diye seslenen Ateş, “Sayın işletme sahipleri bu kadar çevreye ve Gümüşhanemize verdiğiniz zararlara rağmen sizlere katlanıyorsak buradan evine çoluğuna çocuğuna ekmek götürmek isteyenlerin hayrınadır. İstihdam insanlara fayda getirdiği manada değerlidir. Sonbaharın başladığı ve kışın yaklaştığı şu günlerde hele de okulların açıldığı bir ortamda bu insanlarımızın ailelerinin çocuklarının okul ihtiyaçlarını, yakacak ihtiyaçları, kış ihtiyaçları, doğalgaz ihtiyaçları, beslenme ihtiyaçları dikkate alındığında içine düştükleri bu ortamın ne kadar olumsuz olduğu bir kez daha dikkatlere sunmamız gerekiyor. İnsanların işleri elinden alındığı zaman umutları da elinden alınır. İnsanlar iş sahibi olduklarında kazançları nisbetinde ümit ile hayata bağlanırlar. İnsanların ömürlerinde ömür aldıktan sonra insanların manen ve maddeten mağdur etmenin manası yoktur. Bu bağlamda başta Sayın vekillerimiz başta olmak üzere, iktidar partisinin il başkanına siyasi partilerimize, idarecilerimize büyük görev düşmektedir. Gelin bu hemşehrilerimiz için ne yapabiliriz onu konuşalım” dedi.

Maden şirketlerinin buralardan gittikten sonra yine Gümüşhanelilerin burada hep birlikte yaşayacaklarını hatırlatan Ateş, “Bir yerde külfet varsa hakkının verilmesi gerekir. Adalete güven de yukarıda ifade etmiş olduğumuz şekli ile iltimaslarım olmadığı hak sahibinin hakkına kısa zamanda ulaştığı işçinin alın teri kurumadan hakkını aldığı bir toplum kurmamız çoktan gelip geçti. Bizler toplumda eşit bireyler olarak hayat sürmesini herkesin hakkını hakettiği kadarıyla namusuyla şerefiyle iffetiyle hayat sürmesini ve bundan da istihdam sağlanmasının yolunu açacak düşüncenin insanlarıyız. Hemşehrilerimizin kardeşlerimizin mağdur edilmeleri bizleri çok derinden üzmektedir. Dolayısıyla sadece burada değil Türkiye'de son zamanlarda geçen yıllar da dahil olmak suretiyle baktığımızda Türkiye'nin birçok yerlerinde maden kazaları olmakta, insanlar ölmekte, sakat kalmakta, mağdur olmaktadır ve bu insanlar mahkeme kapılarında yıllarca sürünmektedirler. Dünyanın en medeni toplumu olmamız gereken bir ülkede yapılanlar bizi incitiyor toplumumuzun umutlarını yıkıyor” diye konuştu.

“Gümüşhane insanı bu yapılanları hak etmiyor”

Yetkililerin, bu işe gücü yeten akıl sahibi olan herkesin, insan hakları ihlallerinin sona erdirilmesi açısından, demokrasinin, hukukun üstünlüğünün işletilmesi açısından gayret sarf etmelerinin en büyük beklentileri olduğunu vurgulayan Ateş, “Bu insanlarımızın içinde bulunduğu durumlar bizim için yürek yarası olduğunu düşünmekteyiz. Gümüşhane insanı bu yapılanları hak etmiyor. Gümüşhane insanı Gümüşhane'de yaşadığına göre haklarını en kısa zamanda alması gerekir” dedi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39