banner333

banner309

İranlı turistler Gümüşhane'yi sadece geçiş güzergahı olarak kullanıyorlar.

Tatillerini geçirmek amaçlı Gümüşhane'den karayolu ile Karadeniz'e akın eden binlerce İran'lı turist, Gümüşhane'yi sadece geçiş güzergâhı olarak kullanıyorlar.

Gümüşhane 10.04.2017, 19:40
İranlı turistler Gümüşhane'yi sadece geçiş güzergahı olarak kullanıyorlar.
banner400

İRAN'LI TURİSTLER GÜMÜŞHANE'Yİ BU YILDA TRANSİT GEÇTİLER?

Tatillerini geçirmek amaçlı Gümüşhane'den karayolu ile Karadeniz'e akın eden binlerce İran'lı turist, Gümüşhane'yi sadece geçiş güzergâhı olarak kullanıyorlar.

İran'lı turistlerin tatil için geçiş güzergâhı olarak kullandıkları Gümüşhane'de, gerek şehir merkezinde, gerekse yol güzergahında hiçbir noktada duraklama ve konaklama yapmamaları, ilimize ekonomik anlamda getiri ve katma değer sağlamıyor.

Tatillerini geçirmek amaçlı Gümüşhane'den karayolu ile Karadeniz'e akın eden binlerce İran'lı turist, Gümüşhane'yi sadece geçiş güzergâhı olarak kullanıyorlar.

Tatil için Doğubeyazıt-Gürbulak ve Iğdır-Borolan sınır kapılarından Türkiye'ye giriş yaparak Erzurum-Gümüşhane karayolu ile Karadeniz bölgesine gelen ve buradan Türkiyenin çeşitli illerine tatillerini geçirmek amaçlı giden binlerce İran'lı turist, Gümüşhane'yi sadece geçiş güzergâhı olarak kullanıyorlar.

İRANLI TURİSTLER GÜMÜŞHANE'Yİ TRANSİT GEÇİYORLAR!!
Daha çok İlkbahar'da resmi Nevruz tatillerini Türkiye'de geçirmek amacıyla Erzurum-Gümüşhane karayolunu kullanarak Trabzon'a akın eden ve buradan hava yolu ile Türkiye'nin dört bir tarafına tatillerini geçirmek amacıyla giden yüzlerce İran'lı turist, tatil için gidiş ve dönüş yolu olarak kullandıkları tarihi ipek yolu güzergahında bulunan Gümüşhane'yi transit geçiyorlar

İRANLI TURİSTLER EKONOMİK OLARAK GÜMÜŞHANE'YE HİÇ BİR GETİRİ VE KATMA DEĞER SAĞLAMIYOR!!
İran'lı turistlerin Gümüşhane'yi sadece geçiş güzergâhı olarak kullanıyor olmaları, turizm şehri olma noktasında ilerleyen Gümüşhane'ye ekonomik olarak hiçbir getiri ve katma değer sağlamıyor.

TURİSTLERE YÖNELİK TANITIM KONAKLAMA VE ALT YAPI ÇALIŞMASI YAPILMALI 
Bu konunun geçtiğimiz yıllarda da Gümüşhane kamoyunda sıkça gündeme getirilmesine rağmen, Gümüşhane yol güzergahından geçen binlerce iran'lı turisti şehir merkezine çekebilmek adına gerekli tanıtım, konaklama vb alt yapı çalışmalarının bu yılda yapılmadığı ifade ediliyor.

ESNAF VATANDAŞLAR; "İRANLI TURİSTLERİ BİR ŞEKİLDE İLİMİZE ÇEKMEK İÇİN GEREKLİ ÇALIŞMALAR BİRAN ÖNCE YAPILMALI"
Günlük olarak Gümüşhane transit yolundan geçen onlarca İran'lı turisti bir şekilde Gümüşhane'ye çekmek için yetkililerden çalışma başlatmalarını beklediklerini ifade eden Gümüşhaneli esnaflar, konuyla ilgili şu ifadelere yer verdiler;

"Mesela bu yılki Nevruz Bayramı dolayısıyla, 20 günlük sürede 5 bin civarında İranlı turistin Trabzon'u ziyaret ettiği söyleniyor. Ya Gümüşhane?? Sadece bu sene İlimizden geçen İranlı turistlerden kaçı Gümüşhane'ye uğradı?
saysak iki elin parmaklarını geçmez" ifadelerini kullandılar.

"ARAP TURİSTLERİN KARADENİZ'E GÖSTERDİKLERİ YOĞUN İLGİ FIRSATA DÖNÜŞTÜRÜLMELİ"
Son zamanlarda Arap turistlerinin Karadeniz bölgesine  gösterdikleri yoğun ilgiyi fırsata dönüştürmek ve bu turistleri  Gümüşhane'ye çekmek için, bir an önce çalışma başlatılması gerektiğini vurgulayan esnaf vatandaşlar,
"Gümüşhane turizminin tanıtımına yönelik faaliyetlerin artırılması ve ilimizin turistik bir cazibe merkezi haline getirilmesi için gerekli olan çalışmaların hızla yapılarak, böylece turistlerin ilimize ilgi ve meraklarının harekete geçirilmesi gerekmektedir." dediler.

"TURİZM DEĞERLERİMİZ ÇOK İYİ TESPİT EDİLMELİ"
Turistleri Gümüşhane'ye çekebilme adına  öncelikle Gümüşhane'deki turizm değerlerinin çok iyi tespit edilmesi gerektiğini vurgulayan esnaf vatandaşlar,

"Yapılacak çok dilli dergi, broşür, reklam ve duyurularla ilimizin yerli-yabancı turistlere bir şekilde tanıtılması gerekiyor. Bu ve benzeri örneklerin hepsinin yerli yabancı turist müşterileri şehre çekebilmek adına yapılması gereken önemli faaliyetlerler olacağını ve bu doğrultuda yapılacak ortak hareket ve projeler, turizm şehri olma yolunda ilerleyen ilimizin tanıtımına, biz esnaflara  ve turizm sektörümüze güç katacaktır." ifadelerini kullandılar.

Erdinç Şekerli

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 03:44
Güneş 05:19
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:20
Yatsı 20:49