banner333

banner309

GÜ’ye Paramediklerin Eğitimi İçin Acil Yardım Ambulansı Alındı

Gümüşhane Üniversitesi’ne (GÜ) paramediklerin eğitimi için acil yardım ambulansı alındı.

Gümüşhane 31.12.2012, 10:11
GÜ’ye Paramediklerin Eğitimi İçin Acil Yardım Ambulansı Alındı
banner400

 GÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada;" paramedik öğrencilerinin uygulamalı eğitimi ve mezuniyet sonrasında mesleklerini en iyi şekilde icra edebilecek kapasitede yetiştirilmeleri amacıyla acil yardım ambulansı alındığı bildirildi.

Devlet Malzeme Ofisi’nden satın alınan acil yardım ambulansının, Sağlık Bakanlığı’nın öngördüğü teknik özelliklere sahip olduğunun belirtildiği açıklamada, öğrencilerin, mezun olduktan sonra kullanacakları tüm ekipman ve imkânlara sahip olan acil yardım ambulansında pratik yaparak, teorik eğitimleriyle sahada yapacakları uygulamaları bütünleştirme olanağına sahip olacakları, özgüven ve tecrübe kazanacakları ifade edildi.

Gümüşhane Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu’nun, üniversitenin kurulmasıyla öğrenci aldığı ve bu yıl 3. mezunlarını vereceğinin vurgulandığı açıklamada şunlar kaydedildi:

“Paramedik mesleğine olan ihtiyaçtan dolayı 2010 yılında Kelkit Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu İlk ve Acil Yardım Programı da kurulmuştur. Her iki programda yaklaşık 250 öğrenci öğrenimine devam etmektedir. Ülkemiz üniversitelerinde paramedik eğitimi veren 36 ilk ve acil yardım programı bulunmaktadır. Bu okullardan mezun olan öğrenciler genellikle 112 Acil Sağlık Hizmetleri kapsamında ambulanslarda görev yapmaktadır. İlk ve acil yardım programlarının çoğunluğu, öğrencilerinin eğitimi için ambulans bulunduramazken, ilk kez Gümüşhane Üniversitesi eğitim amacıyla acil yardım ambulansı satın alarak eğitimde kaliteye ne kadar önem verdiğini ortaya koymuştur.”denildi.

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38