banner333

banner309

Gümüşhane'de Toplu Temel Atma Töreni Gerçekleşti.

Gümüşhane il merkezinde yaklaşık olarak 160 milyon TL bedelle yapımına başlanan 112 Çağrı Merkezi, TOBB İmam-Hatip Ortaokulu, Modern Pazar Yeri, İŞGEM ve 528 konutluk TOKİ inşaatlarının temel atma töreni, Milli Savunma Bakanı Gümüşhaneli hemşehrimiz Sayın Fikri Işık’ın teşrifleriyle gerçekleştirildi.

Gümüşhane 01.04.2017, 18:50
Gümüşhane'de Toplu Temel Atma Töreni Gerçekleşti.
banner400

Gümüşhane il merkezinde yaklaşık olarak 160 milyon TL bedelle yapımına başlanan 112 Çağrı Merkezi, TOBB İmam-Hatip Ortaokulu, Modern Pazar Yeri, İŞGEM ve 528 konutluk TOKİ inşaatlarının temel atma töreni, Milli Savunma Bakanı Gümüşhaneli hemşehrimiz Sayın Fikri Işık’ın teşrifleriyle gerçekleştirildi.

Modern Pazar Yeri inşaatının önünde gerçekleştirilen törene, Valimiz Sayın Okay Memiş, Gümüşhane Milletvekillerimiz Sayın Cihan Pektaş ve Sayın Hacı Osman Akgül, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Vali Yardımcısı Murat Kahraman, ilçe kaymakamları ve belediye başkanları, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse, kurum müdürleri, GTSO Başkanı İsmail Akçay, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda Gümüşhaneli hemşehrimiz katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törende, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane Milletvekillerimiz Sayın Cihan Pektaş ve Sayın Hacı Osman Akgül ile Sayın Valimizin selamlama konuşmalarının ardından yaptığı konuşmada, çok güzel hizmetlerin temelinin atıldığını dile getiren Milli Savunma Bakanımız Sayın Fikri Işık, “Belediye Başkanımız seçildiği günden bugüne kadar hatta daha önce il başkanlığı döneminde Gümüşhane için çok yoğun çalışıyor, Gümüşhane’nin eksikliklerini tamamlamaya çalışıyor. Bugün de 12 milyon Türk Lirası’nın üzerinde bir yatırım bedeliyle Gümüşhane’mize çok güzel bir kapalı pazar yeri ve otopark kazandırıyor. Aynı zamanda bugün Gümüşhane Belediyemiz TOKİ ile birlikte yapacağı 528 konutun temelini atıyoruz. Yani şehrimizi yeniliyoruz, şehrimizi daha modern bir şehir haline getirmek için, Gümüşhaneli’nin daha rahat, daha konforlu yaşaması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bunun bir göstergesi olan 528 konutun temelini atıyoruz. Bir imam hatip ortaokul, spor salonu ve 112’nin de temelini atıyoruz. Sizlere en hızlı, en kaliteli hizmeti sunmak için bunların temelini atıyoruz. Bir de benim Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığım döneminde projesini yaptığımız ve yatırım programına koyduğumuz toplam 30 milyon lira bedelli İŞGEM’in de temelini atıyoruz.  Burada inşallah pestil kömecilerimiz, bu alanda faaliyet gösteren bütün esnaflarımızın faydalanacağı son derece güçlü bir merkez koyacağız. Temel atmak demek bu iş bitti demek.” diye konuştu.

İstikrarın Türkiye’de ne kadar önemli olduğunu Gümüşhaneli’lerin çok iyi bildiğini dile getiren Milli Savunma Bakanımız Sayın Fikri Işık, “Parti ayrımı yapmadan Gümüşhane’deki siyasetçilerin bütün gayretlerine rağmen, Türkiye’nin imkanlarının yetersizliğinden dolayı bir projenin ne kadar sürdüğünü en iyi sizi biliyorsunuz. Mevcut Zigana Tüneli 1975’te başladı, 1989’da bitti. Şimdi onun aşağısında 15 gün önce Sayın Başbakanımızla beraber Avrupa’nın en uzun tünelinin temelini attık. Şu ana kadar da 4 kilometresini bitirdik. 1992’lerde Bolu Tüneli’ne başlandı. 1999 yılına kadar doğru dürüst mesafe alınamadı. 1999’da bir de deprem oldu. 2001’de de kriz oldu. Zamanın Ulaştırma Bakanı ve idarecileri ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin gücü bu tüneli yapmaya yetmez. İyisi mi gelin biz bunu patates deposu yapalım’ dediler. O tünelin bitmesi için AK Parti’nin gelmesi gerekti. Ve Allah’a hamdolsun 2006’nın sonunda da Bolu Tüneli’ni bitirdik.  5 kilometrelik tüneli bitiremeyen bir Türkiye’den sadece Zigana’da 30 kilometre tünel yapan bir Türkiye. Nasıl oldu? İstikrar sayesinde oldu. Sizler sandıkta en doğruyu seçmeyi bildiğiniz için oldu.” ifadelerini kullandı.

Gümüşhane’nin şu anda eğitimde Türkiye’de ilk beş içerisinde olduğuna dikkat çeken Milli Savunma Bakanımız Sayın Fikri Işık, “Bizim insanımız zekidir. İmkan bulursa en iyisini yapar, en iyi yere kadar okur. Yeter ki yavrularımıza, gençlerimize bu imkanı sunalım. AK Parti iktidarında bu imkanlar sunulduğu için Gümüşhane başarı çıtasını her gün yükseltiyor. Ama Gümüşhane’ye birincilik yakışır. Valimiz Gümüşhane’de yavrularımıza kodlama dersi vermek için proje başlatıyor. Kodlama, çocuklarımızın, gençlerimizin telefonda oynadıkları oyunları yazması demektir. Yazılım yapmak  demektir. En karmaşık programları yazabilmek demektir. Vali Bey’i tebrik ettim, hangi noktada ihtiyaç duyarsa yanındayım, arkasındayım. 20 yıl sonra Türkiye’nin en iyi bilgisayar ve elektronik mühendislerinin Gümüşhane’den çıkacak. Yol, köprü yaparız, dereleri ıslah ederiz, hastane, okul yaparız ama en büyük yatırım çocuklarımızın, gençlerimizin geleceğine yatırımdır.” değerlendirmesinde bulundu.

Birlik ve beraberliğin çok büyük yatırımları getireceğinin altını çizen Milli Savunma Bakanımız Sayın Fikri Işık, “Şu kadar yatırımı bir anda Türkiye’de inanın çok az il alır. Ancak bir hakkı da teslim etmem lazım, Gümüşhane çok daha fazlasını hak ediyor. Bu hizmetler sizin için bir lütuf değildir. Bu hizmetler sizin fazlasıyla hak ettiğiniz, ancak geciken hizmetlerdir. Keşke bu hizmetleri 20-30 sene önce yapmış olsaydık da bugün çok daha farklı hizmetleri konuşuyor olsaydık. Ne var ki Türkiye istikrarını 2002’de 3 Kasım’da yapılan seçimde sağladı. O tarihten bugüne kadar Türkiye’nin sağladığı bu istikrarı sadece Gümüşhane kendisine hizmet olarak almadı, bütün Türkiye bu istikrardan yararlandı. Bugün Türkiye bırakın kendi kaynaklarıyla yatırım yapmayı, dünyada nerede muhtaç varsa ona el uzatır duruma geldi. Bu istikrar sayesinde oldu. Sizler sandıkta bu istikrarı sağladığınız için Türkiye yürüyüşüne devam ediyor.” dedi.

Konuşmaların ardından Sayın Bakanımız ve protokol üyeleri temel atma butonuna hep birlikte bastılar.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48