banner333

banner309

Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı Gümüşhane'de

Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, Anadolu basınının en önemli sorunlarının şantajcı gazeteciler ve kimlik problemi olduğunu söyledi.

Gümüşhane 18.06.2014, 15:09 18.06.2014, 15:12
Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı Gümüşhane'de
banner400

 Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere yönetim kurulu üyeleri Mustafa Arslanve Sefa Özdemir'le birlikte Gümüşhane'ye gelen Kolaylı, GümüşhaneGazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Gazeteciler Konfederasyonu Yüksek İstişare Kurulu üyesi Yusuf Sadık ve kentteki gazetecilerle bir araya geldi.

Tarihi Özdenoğlu Konağında gerçekleşen toplantıda geçtiğimiz ay yaptıkları genel kurulun ardından 74 Gazeteciler Cemiyeti ve 8 Federasyondan oluşan bir çatı örgütü olduklarını ifade eden Kolaylı, ziyaretlerin hem teşekkür etmek amacıyla hem de istişare amacıyla olduğunu söyledi.

ANADOLU BASINININ SORUNLARI İÇİN RAPOR HAZIRLANIYOR

Anadolu'da ki gazetecilerle bir araya gelerek hem basının sorunlarını yerinde tespit ettiklerini, hem de Basın İlan Kurumu ile ilgili bilgilendirme ve değerlendirmeler yaptıklarını ifade eden Kolaylı, bununla ilgili hazırlayacakları raporu önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Basından sorumlu Devlet Bakanlığı ve muhalefet partisi liderlerine sunacaklarını belirtti.

"ANADOLU BASINININ EN BARİZ SIKINTISI: ŞANTAJCI GAZETECİLER VE KİMLİK SORUNU"

Anadolu Basınının en bariz sıkıntısının şantajcı gazetecilerin varlığı ve gazetecilerin kimlik sorunu olduğunu belirten Kolaylı, "En büyük meslek ve çatı örgütü olarak en büyük sorunlarımızdan birisi gazetecilerimizin kimlik sorunu olması. Her gittiğimiz yerde karşımıza bu çıkıyor. Herkesin gazeteci olabildiği, isteyen herkesin fotoğraf makinesi aldığında gazetecilik yapabildiği bir dönemde yaşıyoruz. Biz herkesin kendi işini yapmasını istiyoruz. Bu sorunu aşmak için yasal düzenlemeler ne gerekiyorsa yapacağız. Bunun dışında da bir sürü sorunlar var. Bunları tek tek tartışıp ele alıyoruz." dedi.

"İNTERNET MEDYASINA RESMİ İLAN VERİLMESİ KOLAY BİR SÜREÇ DEĞİL, EK KAYNAK OLUŞTURULMASI GEREKİR"

İnternet Medyasına resmi ilan verilmesiyle ilgili de değerlendirmede bulunan Kolaylı, "Önümüzdeki süreçte internet sitelerine resmi ilan verilecekse bunun için ek kaynak oluşturulmalı. Mevcut havuzdan verilmeye kalkılırsa gazeteler çok zor durumda kalacaktır ve çok büyük bir kaos olacaktır. Bunun için internet medyası için ek bir kaynak oluşturulmalıdır. Bu kolay bir süreç değil, tartışılması gereken bir süreçtir." diye konuştu.

İki dönemdir Basın İlan Kurumunu Anadolu basınına döndürmeye çalıştıklarını ve buna yönelik bir sürü avantajlı kararlar alınmasına vesile olduklarını dile getiren Kolaylı, gazete sahiplerinin resmi ilanlarla ilgili var olan sıkıntılarını da yerinde tespit ederek bundan sonra ki süreçte değerlendireceklerini söyledi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46