banner333

banner309

Facia Geliyorum Diyor

Aydınlıkevler Sitesinde Yeni Bir Heyelan Riski Ortaya Çıktı

Gümüşhane 07.09.2018, 09:00
Facia Geliyorum Diyor
banner400

Gümüşhane Oltanbey Mahallesinde bulunan 160 konutluk Aydınlık Sitesinde yaklaşık bir buçuk yıl önce meydana gelen heyelan yürekleri ağızlara getirmişti.Gazetemize açıklamalarda bulunan site sakinlerinden Tufan Kartal aynı bölgede bu sefer duvarın değil kesilen taşın heyelan edeceğini öne sürdü.

Site sakinlerinden Kartal, açıklamasında, “Hatırlanacağı üzere bundan yaklaşık bir buçuk yıl önce aynı bölgede bir adet istinat duvarı heyelan etmiş ve taşlar evlerin içine kadar girmişti. Bizler bu heyelanı ucuz atlattık. Lakin aynı heyelan riskiyle karşı karşıyayız. Bu sefer hayalen edecek duvar değil taş kütlesi. Allah korusun böyle bir heyelan meydana gelirse çok büyük facia olur” dedi.

Valimiz Okay Memiş’in Talimatlarıyla Zorlukların Üstesinden Geldik”

Heyelandan sonra bölgeye gelen Gümüşhane Valisi Okay Memiş’in talimatlarıyla zorlukların üstesinden geldiklerini, kaydeden Kartal, şöyle devam etti: “Sayın Valimiz bizleri toplayarak en kısa zamanda maddi manevi tüm haklarınız ödenecek demişti. Ödendi. Sayın Valimize teşekkür ediyoruz.Maddi anlamda destek oldular.Heyelan süresince yer gösterdiler.Devletin tüm imkanlarını seferber ettiler.”

“Manevi Yönden Çok Büyük Sıkıntıdayız”

Maddi anlamda her türlü fedakarlığın verildiğini söyleyen Kartal;” Lakin manevi yönden çok büyük sıkıntıdayız.Hemen hemen her gün küçük çapta heyelanlar oluyor.Bu bölge yarıldı.Bunlar artçı heyelanlar,ya büyük bir heyelan olursa .benim üç-dört gün önce misafirlerim geldi .yemek yerken balkondan baktılar ve huzursuz olarak kalktı gittiler.Ailemizle bile evimizde durmaktan korkuyoruz,huzursuzuz.Binaya girerken de huzursuzuz..Bir an önce bu alanın çözüme kavuşturulmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Ne Gerekiyorsa Yapılsın”

Aydınlıkevler sitesinden yetkililere seslendiğini ifade eden Kartal;”Yetkililere sesleniyoruz. Ne gerekiyorsa yapılsın. Burada yakın zamanda yine heyelan olacak gibi duruyor. Bu alanın altı çocuk parkı, Burada yüzde 80-90 heyelan olacak. Aynı zamanda bu yolu öğrenciler kullanıyor. Yakın zamanda okullar açılacak. İmam hatip öğrenciler bu yolu kullanıyor. Yetkililere gittik. Kimse kabullenmiyor. Çözüm üretmiyor. Burada meydana gelecek bir vakada sorumlu olmayacaklar mı? Yeni yapılan külliyenin arkasında temeller askıda duruyor. Her gece bakıyorsunuz heyelan oluyor. Uyku uyuyamıyoruz. Yakın zamanda sonbaharda yağmurlar başlayacak. Yağmurlar nedeniyle bu alanda çatlaklara giren sular heyelanı daha da tetikleyecek. Yetkililerden bir an önce çözüm bulmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11