banner333

banner309

Çatı Dediler Paraşütle Aday Getiriyorlar

Gümüşhane Milletvekili ve AR-GE Başkan Yardımcısı Doç. Dr.Kemalettin Aydın, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) çatı aday olarak açıklamayı düşündüğü Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Türkiye’nin sorunlarına yabancı bir Cumhurbaşkanı adayı olduğunu söyledi.

Gümüşhane 17.06.2014, 08:50 17.06.2014, 08:53
Çatı Dediler Paraşütle Aday Getiriyorlar
banner400
Gümüşhane Milletvekili ve AR-GE Başkan Yardımcısı Doç. Dr.Kemalettin Aydın, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) çatı aday olarak açıklamayı düşündüğü Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Türkiye’nin sorunlarına yabancı bir Cumhurbaşkanı adayı olduğunu söyledi.

CHP ve MHP’nin çatı aday konusundaki tutumunu eleştiren Doç. Dr. Kemalettin Aydın şunları söyledi: “Erzurum’un Horasan ilçesinin, Yaylacık köyünün sorunlarını bilmeyen Balıkesir’in Susurluk Duman köyünü tanımayan, Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinin Çamur Köyü’nün ne gibi sıkıntılar yaşadığını tezahür edemeyen, ülkenin tarım sorunlarını bilmeyen, gençliğin ve üniversite öğrencilerinin sorunlarına yabancı olan, Hakkâri’de askerle sınır boyunda gezme cesaretini gösteremeyen bir cumhurbaşkanı adayının açıklanacak olmasını garipsiyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Cumhurbaşkanı adayı halkın içinden gelen, ömrünü Anadolu’da geçirmiş ve ülke sorunlarına yabancı olmayan biri olmalı. Öğrencisinden, öğretim görevlisine kadar toplumun değişik kesimlerinin onayını alan bir Cumhurbaşkanı adayı olmalı…. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin en üst makamıdır. Bu makama gelen kişi, ülkesinin kalkınması için gece gündüz demeden çalışan, ülkesini dünya ekonomisinde söz sahibi yapan ve güzel Türkiye’mizi Dünya siyasetinden adından söz ettirebilen ülkeler sınıfına sokabilmelidir.  Ayrıca Türkiye ve Dünya tarafından saygınlığı ve karizması tartışılmayan bir liderin bu yüce devletin en üst makamına yakışacağını düşünüyorum. Bunun dışında Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin yaptığı gibi dört duvar arasına sıkışarak bir çatı adayı çıkarılamaz. Bu şekilde ısmarlama bir çatı adayı çıkarırsan ‘çatı adayı’nın paraşütü açılmadan yere çakılacağı da bir gerçek. CHP ve MHP’nin bu tutumu, demokrasi anlayışının hazmedilememiş olduğunu gösteriyor. Bizim için olmazsa olmaz unsur halkın tercih ve beklentileridir çünkü biz “egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” anlayışıyla hareket ediyor ve bu milletin beklentilerini her şeyden önde tutuyoruz... Bu yüzden de adeta vesayet sistemini getiren bir anlayışa sıcak bakmadığımızı açıklıkla ifade ediyorum.
  
 
Açıklanmakta olan …. Tüm sorunları bilen…. Çamur köyü
Halkın içinden gelmeyen
 
Gümüş  Kelkit'in Çamur köyünü…. Üniversite gençlik sorunu
 Tarım sorunları hakkaride sınır boyunda sınırı gezme cesareti gösteremeyen
Türkiye’de ömrünü geçiren Anadolu oradaki insanlar… öğrencisinden öğretim üyesi… Sorunları bilen çözüm içeren
 
.. Gelişmiş  16 ülke…
 Dünya’da söz sahibi
 
Umrarız paraşüt açılmadan yere çakılmaz…
 
  “Erzurum’un, Bayburt’un Elazığ’ın Trabzon’un Gümüşhane’nin kısacası memleketin sorunlarına yabancı bir cumhurbaşkanı adayı çıkarmak halkın beklentilerine bir nevi kulak tıkamak olur. Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı adayı, bu şekilde ülke sorunlarına uzak biri değil tam aksine milletini tanıyan, ülke sorunlarını bilen ve bunun için çalışan, halkın kucak açacağı bir aday olmalıdır. CHP ve MHP kafa kafaya vererek tabiri caizse dört duvar arasında düşünüp taşınıp bir Cumhurbaşkanı adayı çıkardılar” dedi. Bu şekilde ısmarla bir Cumhurbaşkanı adayı çıkarmanın doğru olmadığının altını çizen Aydın, Türk halkının Cumhurbaşkanlığı seçiminde doğru olanı seçeceğinden kuşkusu olmadığını söyledi.

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 03:51
Güneş 05:25
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:16
Yatsı 20:44