banner333

banner309

Başkan Beyler Kara’dan “Esnaf Destek Paketi” Açıklaması

Gümüşhane Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Beyler Kara, koronavirüs salgın hastalığı ile mücadele kapsamında Halk Bankası tarafından açıklanan “Esnaf Destek Paketi”nin Gümüşhane Esnaf ve Sanatkârları için hayırlı olmasını diledi.

Gümüşhane 01.04.2020, 11:42
Başkan Beyler Kara’dan “Esnaf Destek Paketi” Açıklaması
banner400

Başkan Kara yaptığı açıklamada Halk Bankası tarafından açıklanan Destek Paketi hakkında bilgi vererek şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan “Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi” kapsamında Halk Bankası tarafından esnaf ve sanatkarlarımıza sunulan “Esnaf Destek Paketi” ile ilgili uygulama bilgileri Halk Bankası Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinde yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Destek Paketi kapsamında Kredi bilgileri şöyledir:

1-İŞLETME KREDİSİ

•          %4,5 Faiz Oranı

•          25.000 TL Limit

•          6 Aya Kadar Ödemesiz Dönem

•          36 Ay Vade

2- PARAF ESNAF KART

•          25.000 TL Genel Limit

•          İlk 3 Ay Ödemesiz Dönem

•          12 Aya Kadar Taksitlendirme İmkanı

•          Düzenli Nakit Akışı

•          Taksitli ve Vadeli İşlem Avantajı

•          Anlaşmalı Tedarikçilerde Özel Limit

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER:

•          Nüfus Cüzdanı

•          Vergi Levhası

•          Başvuru esnasında Esnaf Oda Kayıt ve Sicil Belgesi talep edilmeyecek olup Oda ve Sicil kayıt durumu Halk Bankası tarafından online olarak sorgulanacak ve Esnaf Oda ve Sicil kaydı bulunanların talepleri değerlendirilecektir.

Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri (ESKKK) kefaletli Hazine faiz destekli kredi bakiyesi bulunan esnaf ve sanatkarlarımız da aynı koşullarda %4,5 faiz oranlı ESKKK kefaleti ile Hazine faiz destekli kredi imkanından faydalanmaya devam etmektedir.”

Gümüşhane Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Beyler Kara: “Koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında zor duruma düşen esnaf ve sanatkarımız için Halk Bankası’nın açıkladığı “Esnaf Destek Paketi” çok önemli bir can suyu olmuştur. Gümüşhaneli esnaf ve sanatkarlarımızın bu imkândan yararlanmak için başvuruda bulunmasını istiyoruz.” Dedi.

Başkan Kara açıklamasına şöyle devam etti: “Devletimiz büyüktür. İnşallah bu sıkıntılı günleri hep beraber atlatacağız. Esnaf Destek Paketi’nden dolayı Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere devletimizin tüm yetkililerine teşekkür ediyorum. Bu destek paketi haricinde iş yerleri kapanan esnafımız ve sanatkârımız için de iş yerlerinin kapalı kaldığı süreyi kapsayacak şekilde “sosyal güvenlik pimlerinin de devletimiz tarafından karşılanmasını ve yine esnaf ve sanatkarımıza kira yardımı yapılmasını istiyoruz. Diğer taraftan nakliyeci, otobüsçü, minibüsçü, taksici ve servis aracı sahibi esnafımız için de ÖTV siz akaryakıt desteği istiyoruz. Esnaf Destek Paketi’nden yararlanma durumunda olan Esnaf ve sanatkârlarımız, Halk Bankası şubeleri ile Gümüşhane Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanlığı’ndan daha geniş bilgi alabileceklerdir. Allah (c.c.) dan dileğimiz bir an önce bu salgın hastalıktan kurtulmamızdır. Bu vesile ile tekrar milletimize ve tüm dünya masumlarına geçmiş oldun diyorum.”

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38