banner333

banner309

Ayılar toprağı kazıp girdiği alandaki kovanları parçaladı

Gümüşhane’nin merkeze bağlı Avşarbeyli yaylasında hem tel örgü hem de elektrikli çitle çevrili kovanların olduğu alana çitin altını kazarak giren ayılar 16 kovan arıyı telef etti.

Gümüşhane 14.07.2023, 11:11 14.07.2023, 14:57
Ayılar toprağı kazıp girdiği alandaki kovanları parçaladı
© gümüşhane gen tr
banner400

Son günlerde yağan yağmurlar nedeniyle toprağın yumuşak olmasını fırsat bilen ayılar Avşarbeyli köyü yaylasında Adem Kaya’nın evinin bahçesinde kovanların olduğu alana bugüne kadar duyulmamış şekilde girerek kovanları parçaladı.

Uzun yıllardan beri arıcılık yapan Kaya, 14 yıldır arılarının bir kısmını yayladaki evinin bahçesine koyuyor. Bu yıl da aynı şekilde arıların bir kısmını yayladaki evinin bahçesine getiren bir kısmını da köyde bırakan Kaya, önceki günlerde yaylaya gittiğinde gördüğü manzara karşısında şok oldu.

Hem çevre aydınlatmalı hem çelik kazıklara bağlı tel örgü hem de elektrikli çitle çevrili alandaki kovanların parçalandığını ve etrafta ayı pislikleriyle izleri olduğunu gören Kaya, bu düzenekte nasıl içeriye girdiğini araştırmaya başladı.

Yağış nedeniyle yumuşayan toprağı kazarak çitin altından ayıların içeriye girdiğini tespit eden Kaya, bugüne kadar görüp duymadığı olay karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.

Ayının yavrularıyla geldiğini belirterek tüm arıcıları uyaran Kaya, “Daha önce böyle bir şey duymadım görmedim. Yavrularıyla gelmiş tel örgütünün altını kazıp içeriye girmiş. Bugüne kadar böyle bir şey hiç olmamıştı. 16 kovanı parçalamış, ballı çerçeveleri tel örgütün dışına ve ormana doğru da götürmüş. Bu yıl tüm üreticiler olarak bu konudan aşırı derecede muzdaribiz ama elimizden hiçbirşey gelmiyor. Ayılara sahip çıkıldığı kadar arıcılara sahip çıkılmıyor ne yazık ki” ifadelerini kullandı.

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 16 Mayıs 2024
İmsak 03:12
Güneş 04:58
Öğle 12:23
İkindi 16:18
Akşam 19:39
Yatsı 21:17