banner333

banner309

Şiran Belediyesi GES Projesi Üretime Başladı

Ekonomi 21.02.2024, 00:35
Şiran Belediyesi GES Projesi Üretime Başladı
banner400

Şiran Belediyesinin, mülkiyeti kendisine ait olan palet fabrikasında kurmakta olduğu Güneş Enerjisi Santralinde üretime başlandığı kaydedildi.

Konuyla ilgili açıklamayı sosyal medya hesaplarından yapan Şiran Belediye Başkanı Mutlu Özel, “Kendi elektriğini, kendi üreten belediye!” başlığıyla yaptığı paylaşımda palet fabrikasının çatısına kurulan GES projesinin birinci safhasının kabulünün yapıldığını söyledi.

Şiran Palet GES projesinin üretime başladığını açıklayan Başkan Mutlu Özel, “Projemizin kabulü yapılarak devreye alınmıştır. Kabulümüze heyet başkanı olarak katılan TEDAŞ 9. Bölge müdürlüğü personeli Muhammet Emin Kalemci ve Esra Durmuş'a, Çoruh EDAŞ personeli Tolga Kudal'a, yüklenici firma CRS Solar Enerji Ltd. Şti.'nin adına Bedirhan Keleş, Ensar Mesut Özgün ve Ahmet Başer’e, santralin kurulumunda katkısı olan firma çalışanlarına, belediye personelime ve projemizin gelişim aşamalarında desteğini esirgemeyen TEDAŞ 9. Bölge Müdürü Tayyar Gökhan Kömürcüoğlu'na teşekkür ediyorum. İlçemize hayırlı olsun” dedi.

İlçeye Bağlı Tekke Mahallesinde mülkiyeti belediyeye ait Karaca Kereste Palet ve Orman Ürünleri fabrikasının çatısı için hazırlanan proje kapsamında,  455 watt gücünde 424 adet panel kullanıldı.  Kurulumu yapılan GES’in Kurulu gücü 160 kW AC, 193 kWp DC. Yapılan bu kurulumla yıllık yaklaşık 270 MWh enerji üretimi gerçekleştirilmesi öngörülüyor ve yaklaşık 3,5 yılda kendisini amorti etmesi bekleniyor.

Öte yandan santralin 4 gündür üretim yaptığı öğrenilirken, kış aylarında olunmasına karşın bu süreçte yaklaşık 4 bin lira değerinde bir gelir elde edildiği, bu günkü fiyatlarla yıllık üretimin parasal değerinin yaklaşık 750 bin lira civarında olacağı kaydedildi. Projenin ilk ayağı ile birlikte Şiran Belediyesinin yaklaşık yüzde 50’lik enerji tüketimi güneş panellerinden karşılanmış olacak.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Nisan 2024
İmsak 03:40
Güneş 05:17
Öğle 12:24
İkindi 16:14
Akşam 19:22
Yatsı 20:52