banner333

banner309

Gümüşhane İçin Maden Sektörü Önemli, Alternatif Yatırımlar Gerekli

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Toplantısı Bugün saat 10:00 da Gümüşhane valiliği toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Ekonomi 24.01.2024, 12:32
Gümüşhane İçin Maden Sektörü Önemli, Alternatif Yatırımlar Gerekli
banner400

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Toplantısı Bugün saat 10:00 da Gümüşhane valiliği toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, Gümüşhane Üniversitesi Rektör Yardımcısı Günay Çakır, Milli Eğitim Müdürü Adnan Gürbüz İl Sanayi ve Teknoloji Müdürü Tarkan Tarık Kocagöz, İŞKUR Müdürü Hikmet Kaya katıldı.

Şehirdeki işsizlik sorununa yönelik çözüm odaklı adımlar atılması gerektiğini vurgulayarak konuşmasına başlayan Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, istihdamın öncelikli konulardan biri olduğunu belirtti. Tanrısever, iş arayanlarla işverenleri buluşturmak amacıyla kurumlar arası işbirliğini artırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Maden sektörünün önemine de değinen Tanrısever, maden kaynaklarının doğru kullanılması ve alternatif sektörlere yönelik yatırımların artırılması gerektiğini söyledi.

Tanrısever, "Pestil köme ve tekstil sektörleri, istihdam potansiyeli taşıyan alternatif sektörler arasında yer alıyor. Bu sektörlere yönelik desteklerle iş olanaklarını artırabiliriz" ifadelerini kullandı.

Tanrısever, nitelikli işgücünün önemine vurgu yaparak gençleri uygun iş kollarına yönlendirmenin önemli olduğunu belirtti.

İnşaat sektöründeki yüksek maaşların gençleri bu alana çekebileceğine dikkat çeken Vali Tanrısever, meslek liselerinin ve üniversitelerin işbaşı eğitimleri ve staj olanakları konusunda daha etkili bir rol üstlenmeleri gerektiğini söyledi.

Tanrısever, "Milli eğitime büyük iş düşüyor. Meslek liselerini canlandırmalı ve üniversiteleri sadece akademik değil, aynı zamanda işbaşı eğitimleri ve stajlarla donatmalıyız. Ayrıca, iş arayanlarla işverenleri bir araya getirerek istihdamı artırmalıyız" dedi.

Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, işsizlikle mücadelede yerel yönetimler, kurumlar ve eğitim kurumları arasında güçlü bir işbirliği sağlanması gerektiğini vurgulayarak, istihdam konusunda atılacak adımların şehir ekonomisine önemli katkılar sağlayacağını belirtti.

Gümüşhane'de mevcut durumu paylaşan İl Sanayi ve Teknoloji Müdürü Tarkan Tarık Kocagöz, merkez ilçede 4500 kişinin işsiz olduğunu ve 1200 firmanın işçi aradığını belirtti. Vasıfsız eleman ihtiyacının yüksek olduğunu ifade eden Kocagöz, işbaşı eğitim programları aracılığıyla 2 kişi üzeri çalışan firmalara işçi yerleştirebildiklerini aktardı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 04 Mayıs 2024
İmsak 03:31
Güneş 05:10
Öğle 12:24
İkindi 16:15
Akşam 19:27
Yatsı 21:00