banner333

banner309

Yarışmada Gümüşhane Birinci Oldu

Sakarya’da Düzenlenen KYK Geleneksel 3’ncü Tematik Kış Sinema Kampı Sona Erdi

Eğitim 23.01.2018, 11:14
Yarışmada Gümüşhane Birinci Oldu
banner400

Sakarya’da Düzenlenen KYK Geleneksel 3’ncü Tematik Kış Sinema Kampı Sona Erdi

Gümüşhane, Sivas, Bursa, Şanlıurfa, Mersin, Erzurum ve Hakkari’den 150 öğrenci, Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) ile Gençlik ve Spor Bakanlığınca Sakarya’da düzenlenen kampa katıldı. Kampta düzenlenen bilgi-kültür yarışmasında Gümüşhane birinci oldu.
Sakarya Sabahattin Zaim yurdunda gerçekleştirilen 5 gün kampta birbirinden değerli sanatçılar ders verirken öğrenciler hayranı oldukları birçok dizi ve sinema oyuncusuyla tanışıp birikimlerinden faydalanma imkanı buldu.
Diriliş Ertuğrul Seti Gezildi
Derslerin yanında öğrencilerin eğlenceli vakit geçirmesi için çeşitli faaliyetlerin de yapıldığı kamp süresince tematik gezilerin yanında şehit aileleri ve şehitlik ziyaretleri gerçekleştirildi. Kampın temasına uygun olarak Diriliş Ertuğrul dizisinin setine düzenlenen geziye katılan öğrenciler öğrendiklerini sahada görme fırsatı buldu. Ayrıca sevilen dizinin oyuncularıyla tanışıp onlarla sohbet etme imkanı yakalayan öğrenciler kampın ardından, memleketlerine uğurlandı.
Yarışmayı Gümüşhane Kazandı
KYK’lı gençlerin belirlenen temaya ilişkin akademik ve entelektüel bilgi sahibi olmaları amacıyla düzenlenen Kış Kamplarının dördüncü gününde “Kamp Temalı Bilgi – Kültür Yarışması” düzenlendi. Kamp süresince katılımcıların anlattıkları konularla ilgili sorulardan oluşan bilgi yarışmasına gençler yoğun ilgi gösterdi. Türk sinemasının Sakarya’da yeniden canlandırıldığı “Sinema Kampı”nın birincisi KYK Gümüşhane İl Müdürlüğü ekibi oldu. Heyecan dolu ve bol çekişmeli geçen yarışmanın kazananları, kupa ve madalyayla ödüllendirildi.

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38