banner333

banner309

TÜGVA Gümüşhane'den Güneydoğu Anadolu'ya Manevi Yolculuk: Tarih ve Medeniyetle Buluşma

Türkiye Gençlik Vakfı(TÜGVA)Gümüşhane İl Temsilciliği üniversite öğrencilerine yönelik Şanlıurfa, Mardin ve Diyarbakır’ı kapsayan Güneydoğu Anadolu gezisi düzenledi.

Eğitim 28.05.2024, 12:59
TÜGVA Gümüşhane'den Güneydoğu Anadolu'ya Manevi Yolculuk: Tarih ve Medeniyetle Buluşma
banner400

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Gümüşhane İl Temsilciliği, üniversite öğrencilerine yönelik 24-26 Mayıs tarihleri arasında Şanlıurfa, Mardin ve Diyarbakır'ı kapsayan bir gezi düzenledi. "Maneviyata Yolculuk" temalı gezi kapsamında, bölgenin tarihi ve kültürel açıdan önemli mekânları ziyaret edildi.

Gezinin ilk durağı peygamberler şehri Şanlıurfa oldu. Öğrenciler, Göbekli Tepe, Balıklı Göl ve Kızılkoyun Nekropolü gibi önemli tarihi ve turistik yerleri gezme imkanı buldu.

Ardından kadim şehir Mardin'e geçen heyet, Kasımiye Medresesi, Ulu Camii, Eski Mardin ve Midyat ilçesini ziyaret etti.

Son durak ise tarihi ve kültürel zenginliğiyle öne çıkan Diyarbakır oldu.

TÜGVA Gümüşhane İl Temsilcisi İsrafil Nas, gezi hakkında yaptığı açıklamada, "Gençlerimiz bizim geleceğimiz. Onlara verdiğimiz sözleri yerine getirmek bizi mutlu ediyor. Bu gezi, tarihe ve medeniyetlere bir yolculuk niteliğindeydi. Gençlerimizin bu tarihi ve maneviyatı yüksek şehirleri görmeleri ve havasını teneffüs etmeleri onlar için sadece bir geziden ibaret değil, tarihle buluşmaları anlamına taşımaktadır." dedi.

Nas, Türkiye'nin geleceği olan gençler için güzel şeyler yapmaktan asla geri durmayacaklarını, yorulmayacaklarını ve usanmayacaklarını belirterek, "Bizim hayalimiz ve hedefimiz imanlı, ahlaklı, vatana ve millete faydalı, milli manevi değerlerine bağlı bir nesil yetiştirmektir." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Temmuz 2024
İmsak 03:22
Güneş 05:08
Öğle 12:34
İkindi 16:28
Akşam 19:49
Yatsı 21:27