banner333

banner309

Prof.Dr.Yılmaz Arı:"Ülke; sektör üniversite kaynaşması ile gelişecektir"

Öztiryakiler Genel Md. Yüksel Yalçın, Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Yılmaz Arı, ile geçtiğimiz günlerde Turizm fakültesi paneli öncesi bir araya geldi.

Eğitim 26.02.2016, 15:30 27.02.2016, 12:22
Prof.Dr.Yılmaz Arı:"Ülke; sektör üniversite kaynaşması ile gelişecektir"
banner400

Endüstriyel Mutfak Teknolojileri kapsamında sektörde dünyanın 1. lig oyuncularından Öztiryakiler ile Balıkesir Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilen etkinlikte Balıkesir Üniv. Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Yılmaz Arı ile bir araya gelen Öztiryakiler AŞ Genel Müdürü Yüksel Yalçın, sektörü ve üniversite eğitimini değerlendirdi.
Rektör Yardımcısı Prof.Arı ile yaptıkları görüşmeyi değerlendiren Yalçın, " aynı zamanda Gümüşhaneli hemşerimiz olan Prof. Yılmaz Arı, Dr./Doç.programlarını  Amerikada tamamlamış, ülkemizi birçok uluslararası projede temsil etmiş, bilim insanı olarak ülkemizdeki üniversitelerin ve endüstriyel sektörlerin birlikte yolculuklarının hem bilime hem de üretim ve arge yeteneklerine  sağlayacağı katkılar üzerinde sürekli çalıştıklarını, ve marka bir üniversite olarak yol almak istediklerini ifade etti. Üniversitenin son 5 yılda daha da geliştiğini,  sürdürülebilir gelişemi yol haritası olarak gördüklerini ifade etti. Bu süreçte, üniversite olarak bölgede,  başta endüstriyel çevre olmak üzere teknoloji alanları ile sürekli iletişim halinde olduklarını ifade ettiler. Firma olarak da, Turizm fakültesi ile yapmış olduğumuz işbirliği anlaşması ile bundan sonra bu ilişkileri daha da geliştirceğiz",  ilave olarak ülkemizin büyük üniversiteleri arasında olma yolunda Balıkesir Üniversitesin'de rektör yardımcısı olan Sn.Yılmaz Arı beye desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyor, bir hemşerisi olarak da başarılarından gururlanıyoruz, dedi.

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 03:44
Güneş 05:19
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:20
Yatsı 20:49