banner333

banner309

Pestil ve Köme Dersi Nerde ?

Gümüşhane deyince akla ilk gelen ve ilimizin en önemli ekonomik faaliyetlerinden birisi olan "Pestil ve köme dersi nerede okutuluyor?" sorusunun cevabı "Gümüşhane Zigana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi" oldu.

Eğitim 12.04.2019, 12:17
Pestil ve Köme Dersi Nerde ?
banner400

Gümüşhane deyince akla ilk gelen ve ilimizin en önemli ekonomik faaliyetlerinden birisi olan "Pestil ve köme dersi nerede okutuluyor?" sorusunun cevabı "Gümüşhane Zigana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi" oldu.

                2015-2016 eğitim öğretim yılından beri ilimize özel “Pestil ve Kömecilik” seçmeli dersi ülkemizde sadece Gümüşhane Zigana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde okutulmakta olup öğrencilere eğitim öğretim yılının ilk döneminde teorik eğitim verilmektedir. Teorik eğitim sürecinde gıda hijyeni, sanitasyon, pestil ve köme yapım aşamaları, ambalajlama ve ürün satışı konuları işlenmektedir.

                2018-2019 eğitim öğretim yılında teorik eğitimi alan öğrenciler Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Şefi Sercan Akpınar ve usta öğreticilerin gözetiminde okul atölyesinde "herle" yapıp pestil serdiler. Pestilin yapım aşamasının her anını uygulayan öğrencilerle, ilimizdeki Yöre Pestil Fabrikasına iş yeri gezisi düzenlendi. Fabrika gezisinde pestil ve kömenin yapımından kurutulmasına kadar geçen süreç fabrika yetkilisi tarafından öğrencilere anlatıldı.

                Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Şefi Sercan Akpınar, Pestil ve Kömecilik dersinin öğrenciler tarafından özellikle uygulama kısmının zevkle takip edildiğini, öğrencilerin alanında uzman usta öğreticilerin tecrübesiyle pestilin yapımının her aşamasını görme ve uygulama şansı yakaladığını ve pestil köme fabrikasını da gezerek sektör hakkında öğrencilerde kalıcı öğrenmeler kazandırdıklarını, söyledi.

                Okul Müdürü Hamit Tanış, sadece ekonomik bir faaliyet değil kültürel bir faaliyet olarak da gördüğümüz ve 4 yıl önce okutmaya başladığımız Pestil ve Kömecilik dersinin öğrencilerimiz tarafından artık benimsendiğini, bu dersi okutmamızın toplum nazarında karşılık bulduğunu, eğitim öğretim yılı başında Ordu Gıda, Tarım ve Hayvanlık İl Müdürlüğü personelinin internette "pestil ve kömecilik" dersini okuttuğumuz bilgisi ile talepleri üzerine okulumuzda pestil yapımını uygulamalı olarak anlatıldığını,  "Pestil ve köme dersi nerede okutuluyor?" sorusunun cevabının "Gümüşhane Zigana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi" olmasının bizleri mutlu ettiğini, söyledi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38