banner333

banner309

Osman Ülkümen Anadolu Lisesi Avrupa’da İslamiyet’teki hoşgörüyü anlattı.

Osman Ülkümen Anadolu Lisesi Avrupa’da İslamiyet’teki hoşgörüyü anlattı.

Eğitim 29.12.2013, 08:41 30.12.2013, 08:54
Osman Ülkümen Anadolu Lisesi Avrupa’da İslamiyet’teki hoşgörüyü anlattı.
banner400
 Osman Ülkümen Anadolu Lisesi Avrupa Birliği’nin Hayat Boyu Öğrenme Programlarından biri olan Comenius kapsamında “EUROPE TOWARDS TOLERANCE” başlıklı bir proje hazırladı. Almanya, Belçika ve İsveç’ten de birer okulun ortak olduğu projenin amacı kültürler arası diyalogun artırılması ve yanlış algıların giderilmesi.

Projenin ilk ayağı 22-27 Kasım’da Belçika’nın Mol şehrindeki proje ortağı Rozenberg S.O.’un ev sahipliğinde gerçekleşti. Osman Ülkümen Anadolu Lisesi Okul Müdürü Remzi İLHAN eşliğinde dört kişilik proje ekibiyle etkinliklere katıldı.

Proje ekibi hazırladıkları sunumlar ile İslamiyet’in özünde yer alan hoşgörü unsuru hakkında bilgi verdiler.  Yunus Emre’nin şiirleri, Mevlana’nın mesnevisi ile  ayet ve hadislerden örneklerle desteklenen sunum katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi.
Diğer dinlere karşı büyük bir saygı duyan ve  bir bölümünde İslamiyet ve Musevilik ile ilgili görseller yer aldığı Belçika’nın Brüksel şehrindeki “Notre-Dame de Bon Secours” kilisesini ziyaret eden Proje ekibi sunumlarını burada da gerçekleştirdi. 
 Konuyla ilgili konuşan okul müdürü Remzi İLHAN; öğrenci ve öğretmenlerimizin farklı kültürleri tanımaları ve Avrupa ülkelerindeki eğitim faaliyetlerini yakından görmeleri açısından bu projelerin çok büyük bir fırsat olduğunu dile getirdi. Hazırladıkları projenin öğrencilere yeni ufuklar açacağını belirten Remzi İLHAN projenin başlamasıyla birlikte öğrencilerin yabancı dil derslerine ilgisinin de arttığını söyledi.
Proje konusu hakkında da konuşan Remzi İLHAN “Hoşgörü dinimizin temelidir. Dünyaya 600 yıl hakkı, hukuku ve adaleti hoşgörüyle sağladık. Bugün dünyada gözyaşı, kan, nefret ve savaşlar varsa bu hoşgörüden uzaklaştığımız içindir. Bu proje ile İslam Dininin ilim, kültür, bilgi ve hoşgörü dini olduğunu İslamiyet’e ön yargısız bakılması gerektiğini anlattı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 03 Mayıs 2024
İmsak 03:33
Güneş 05:12
Öğle 12:24
İkindi 16:15
Akşam 19:26
Yatsı 20:58