banner333

banner309

Öğrenciler Gazilerle Buluştu

Yusuf Çiftçioğlu İlkokulu 2. Sınıf Öğrencileri gazilerle buluştu.

Eğitim 10.02.2018, 09:00 09.02.2018, 22:24
Öğrenciler Gazilerle Buluştu
banner400

Yusuf Çiftçioğlu İlkokulu 2. Sınıf Öğrencileri gazilerle buluştu.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Yusuf Çiftçioğlu İlkokulu Müdürlüğü iş birliği ile gerçekleşen Programa Muharip Gaziler Dernek Başkanı Kıbrıs Gazisi Celil Tanguroğlu ile Terörle Mücadele Gazisi Baykan Aydoğdu katıldı.

Slayt gösterisiyle başlayan programın ilk konuğu Celil Tanguroğlu, ''şehitlik ve gazilik'' kavramları üzerinde durarak, annelerimizin askere gönderdiği yavrularını başına kına yakarak vatana kurban ettiklerini ve meşhur kınalı kuzular hikâyesini anlattı. Kendisinin Kıbrıs Barış Harekatı sırasındaki anılarını öğrencilerle paylaştı. Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın vatan haline gelebilmesi için nice kınalı kuzularımız şehadete ulaştı ve ulaşmaya devam ediyor, dedi.

Terörle Mücadele kapsamında parmaklarını kaybeden gazi Baykan Aydoğdu, konuşması sırasında elini saklamasına rağmen öğrenciler parmakların neden olmadığını sorusunu, sordu. Baykan Aydoğdu değil parmaklar, nice yiğitler sizler rahat uyuyabilesiniz diye bu topraklar için canlarını verdiler ve vermeye devam ediyorlar, dedi.

Öğrencileri haberler, resimler yerine içlerinde kendilerine yakın somut birer gaziyi görmeleri ve onlara dokunmaları, onlara yönettikleri ilginç sorular, çocuklarda taze duyguların oluşmasına ve milli birliğin gelişmesine katkı sağladı. Program öğrencilerin gazilere çiçek takdimiyle sona erdi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09