banner333

banner309

Hemşeri Eğitimciler Buluşması Gerçekleşti!

Sultanbeyli Gümüşhane ili ve ilçeleri Kültür yardımlaşma Derneği (GÜMÜŞDER) Bir süredir düzenlediği HEMŞERİ BULUŞMALARI programlarında bu hafta HEMŞERİ EĞİTİMCİLER BULUŞMASI gerçekleştirdi.

Eğitim 29.11.2016, 20:24 29.11.2016, 20:39
Hemşeri Eğitimciler Buluşması Gerçekleşti!
banner400

 Sultanbeyli Gümüşhaneliler Derneği Hemşeri Eğitimciler Buluşması Düzenledi.

 
Sultanbeyli Gümüşhane ili ve ilçeleri Kültür yardımlaşma Derneği (GÜMÜŞDER) Bir süredir düzenlediği HEMŞERİ BULUŞMALARI  programlarında bu hafta HEMŞERİ EĞİTİMCİLER BULUŞMASI gerçekleştirdi.
26 Kasım Cumartesi günü Sultanbeyli ilçesindeki kamu ve özel eğitim kurumlarında görev yapan idareci ve öğretmenler ile yine ilçedeki camilerde görev yapan hemşeri imam hatipler Dernek merkezinde kahvaltıda bir araya geldiler.
Program kahvaltı sonrasında 15 Temmuz Darbe girişimi süreci ile şehitler konulu  slaty gösterisiyle başladı. Sultanbeyli Veysel Karani  Camii İmam Hatibi Mustafa KORKMAZ Kuranı Kerim tilaveti ile ve dua yapıldı. Dernek Eğitim Komisyonu Başkanı Hasan ALKAN’ın Açılış konuşması yaptı. Açılış konuşmasında komisyonun faaliyetlerini özetleyen ALKAN  İmam hatiplerimizi eğitimin dışında tutmamız mümkün değildir bunun içindir ki bu yıl imam hatiplerimizi de eğitim camiamızla beraber davet ederek bu eksikliğimizi de tamamlıyoruz dedi ALKAN  2017 yılında daha sık bir araya geleceklerini, katılımcılardan yapılan programlara sürekli katılımlarını istedi.
Programda Dernek Başkanı Abdulkerim YILDIZ konuşmasında derneğin faaliyetlerini özetlerken; özellikle eğitim alanında çalışmaları katılımcılara aktardı. YILDIZ konuşmasında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokollerle halk eğitim bünyesindeki bir çok kursu dernek merkezinde açarak hemşerilerimizin bilgi birikimlerine destek ve belge almalarını sağladıklarını, bu kurslar memleketimizde uygulama alanı bulan ARICILIK,CEVİZ YETİŞTİRİCİLİĞİ,SERACILIK  VE MEYVE YETİŞTİRİCİLİĞİ kursları, Kişisel gelişim için BİLGİSAYAR kursu, Kültürümüzün tanıtımı ve  devamı için BAĞLAMA,YÖRESEL FOLKLOR kursları, Hemşehrilerimize Meslek edindirmek için ise  EMLAK DANIŞMANLIGI kursları açtıklarını, kurs sonunda katılımcılara MEB Onaylı sertifika verildiğini söyledi. Ayrıca Gençlerimiz için KOSGEB Onaylı GİRİŞİMCİLİK Kursu açılmış ve iş kurmak isteyen gençlerimize sertifika kazandırılmıştır. Başkan YILDIZ konuşmasında 2017 yılında bu çalışmalar yanında DEGERLER EĞİTİMİ adı altında bir dizi sohbet halkaları kuracaklarını, bu sohbetlerle hemşerilerimizin manevi değerlerini pekiştireceklerini söyledi. YILDIZ bu çalışmalarda desteklerini esirgemeyen başta Milli Eğitim Müdürü Yaşar ÇAĞLAR, Dernek Eğitim Komisyonuna, Dernek Yönetime, programlara katılan tüm hemşerilerine teşekkür etti.  
Programa katılan Sultanbeyli İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar ÇAĞLAR Hemşeri derneklerinin önemine vurgu yaparak, metropollerde yaşayan hemşerilerin kişisel gelişimini artıran çalışmaların önemli olduğunu dile getirdi. Bu çalışmaları yapan Dernek başkanı ve yönetimini tebrik etti.
Programa Sultanbeyli İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar ÇAĞLAR beraberinde İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Mustafa KARA, Bünyamin TOSUN, Okul müdürleri, okul müdür yardımcıları ve öğretmenler. Sultanbeyli İlçesindeki camilerde İmam Hatiplik yapan imam Hatipler.  Özel BİLGECİHAN Koleji müdürü Oguzhan ONUK, İlçede faaliyet gösteren hemşeri sürücü kursları ALTINAY,BİLGİN ve YURT SÜRÜCÜ Kursları yöneticileri ile okul servis taşımacılığı yapan hemşeri firmalar GÖREL ve AYTÜRK firma temsilcileri katıldılar. 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11