banner333

banner309

Halk Eğitim Merkezi Sertifika Töreni Düzenlendi

“Engelli Bakım Kursu” ile “Yöresel Kilim Dokuma Kursu” Sertifika töreni düzenlendi.

Eğitim 30.12.2017, 09:00 30.12.2017, 13:33
Halk Eğitim Merkezi Sertifika Töreni Düzenlendi
banner400

Gümüşhane Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, Gümüşhane İşkur İl Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş adamı Güven Ülker’in destekleriyle Kale köyünde açılan “Engelli Bakım Kursu” ile Gümüşhane İşkur Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile açılan “Yöresel Kilim Dokuma Kursu” Sertifika töreni düzenlendi.

Törene Gümüşhane Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem, Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, İşkur Müdürü Hikmet Kaya, Gümüşhane Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Özkan Bingöl, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Taş, Milli Eğitim Şube Müdürleri, iş adamı Güven Ülker ve kursiyerler katıldı.

Rehabilitasyon Merkezlerinde Çalışma İmkanı”

Gümüşhane Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Taş, kurlarla ilgili yaptığı konuşmada, Gümüşhane merkez ilçede herhangi bir mesleği olmayan genç kız ve kadınları meslek sahibi edindirmek için çeşitli kurlar açtıklarını belirterek, “Kurslarımızın amacı genç kızlarımıza ve kadınlarımıza el sanatlarını öğretmek ve geliştirmek, istihdam olanağı sağlamak, aile ve ülke ekonomisine katkıda bulunarak genç kızların ve kadınların iş bulabilmelerini sağlamak ve kendi işlerini kurmalarını amaçlamaktır” dedi.

Gümüşhane Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, Gümüşhane İşkur İl Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş adamı Güven Ülker’in destekleriyle Kale köyünde açılan “Engelli Bakım Kursu” açıldığını, 6 Eylül’de açılan kursun sona erdiğini belirten Taş, şöyle dedi: “Bu kursumuz 400 saat olarak açıldı ve kursa katılan kursiyerlerimiz kursu başarı ile tamamlamıştır. Bu kursu bitiren, belge almaya hak kazanan kursiyerler rehabilitasyon merkezlerinde çalışma imkanına sahip olacaklardır. Bu kursumuzu Gümüşhane Üniversitesinden 3 akademisyen ve 1 hemşire tarafından verilmiştir.”

Vali Memiş’in Talimatıyla Açıldı”

Müdür Taş, Gümüşhane Valisi Okay Memiş’in talimatlarıyla 1 Ağustos tarihinde, müdürlük bünyesinde kilim atölyesi kurulduğunu anlatan Taş, “Bu nedenle Yöresel Kilim Dokuma Kursunu açtık. Kursumuza katılan 9 kursiyer 792 saat kilim dokuma eğitimi alarak, kursu başarı ile bitirdiler. Yöresel kilim kursunda ilimizin renk ve motifleri, örülen kilim ve çantalara işlenmiştir. Bu kursumuzu başarı ile sürdüren el sanatları öğretmeni Saliha Özdamar’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Her Türlü Desteği Vermeye Hazırız”

Gümüşhane İşkur Müdürü Hikmet Kaya bu yıl çeşitli kurlar düzenlediklerini, düzenledikleri bu kurslara 564 kursiyerin katıldığını belirterek, “Bu kurslara 1 milyon 622 bin lira ödeme yaptık. Bundan sonra da açılacak olan kurslara her türlü desteği sağlayacağız. Bunda herhangi bir sıkıntı olmaz. Yeter ki melsen edindirme, meslek geliştirme düşüncesiyle kurslara katılma isteği olsun, biz her türlü desteği vermeye hazırız. Bu konuda herhangi bir problem olmaz” diye konuştu.

Gümüş İşlemeciliğinin Ayrı Bir Yeri Var”

Gümüşhane Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan ise halk eğitim merkezi müdürlüklerinin hayat boyu eğitim veren kurumlar içerisinde olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti: “Bu kapsamda açmış olduğumuz yüzlerce kursumuz içerisinde Gümüş İşlemeciliği Kursu’nun ayrı bir yeri var. Ayrıca engelli bakım kursunu da çok anlamlı buluyorum. Aldığım bilgiye göre bu formatta bir daha kurs açılmayacağından dolayısıyla ‘Engelli Bakım Kursu’na katılarak başarı belgesi alan kursiyerlerimizin aldığı belge önemli bir belgedir. Biz ilçelerdeki kilim dokuma kurlarını merkeze, merkezdeki gümüş işlemeciliği kurslarını ilçelere de taşıyacağız.”

Tahsil Gereklidir Ama Yeterli Değil”

Gümüşhane Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem ise kendisinin de emekli öğretmen olduğunu belirterek, “Tahsil gereklidir, ama yeterli değildir. Sizler bu kurlardan aldığınız belgeler, sizin için çok gerekli olacaktır. Çünkü bu belge elinde olmayan isterse çok detaylı bilgiye sahip olsun işe girme imkanı çok zor oluyor, hatta giremiyor. Bu kurlara katılarak hem belge sahibi oldunuz hem de bilgilerinizi daha da ileriye götürdünüz. İnşallah bu belge ve bilgileriniz yeterli olur, işe girersiniz” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra kursiyerlere belgeleri verilerek Yöresel Kilim Atölyesinde incelemelerde bulunuldu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38