banner333

banner309

GÜNOP Köy Okullarıyla Buluşuyor

“GÜNOP Köy Okullarıyla Buluşuyor” başlığıyla düzenledikleri proje çerçevesinde toplanan yardımları ulaştırmak üzere Gümüşhane’ye 3 günlük program düzenleyen Gümüşhaneli Üniversite Öğrencileri Platformu (GÜNÖP) üyeleri, Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz’u makamında ziyaret etti.

Eğitim 13.02.2015, 08:36 13.02.2015, 08:38
GÜNOP Köy Okullarıyla Buluşuyor
banner400

 GÜNOP üyeleriyle uzun süre sohbet eden Vali Yavuz, ülke olarak gençlerden büyük beklentileri olduğunu belirterek, “Böyle hassas konulara duyarlı bir gençliğin olduğunu daha önceden de biliyorduk, ama sizler sayesinde, bu duyarlılığı somut bir şekilde görüyoruz. Sizin bu çalışmalarınız, ülkemizde yaşanan bazı sosyal sorunlar konusundaki duyarlılığınızın açık bir göstergesidir. Bazen bozulan moralimiz, sizin gibi dinamik ve heyecanlı gençleri görünce düzeliyor. Bu manada takdire şayan bir oluşum içerisindesiniz. Sizleri tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.

Millet olmanın gereğinin, öz vatanımızdan hiçbir zaman kopmamak ve değerlerimize sahip çıkmak olduğunu vurgulayan Vali Yavuz, “Sizin memleketle olan bağınız, aileleriniz sayesinde kopmuyor. Sizler de, sizden sonra gelecek kuşaklara memleket sevgisini vermeli ve ecdadınızın doğup büyüdüğü topraklarla bağı kopartmamalarını sağlamalısınız.” dedi.

Öğrencilerin Gümüşhane’deki okullara yapmış oldukları yardımın mükemmel bir faaliyet olduğuna değinen Vali Yavuz, bu çalışmaların yanında esas olarak kalıcı faaliyetlerin yapılması gerektiğini ifade ederek, “Daha bilimsel, daha amaca uygun bir hedef belirlenmesi lazım. Bunun için de sizin gibi dinamik neslin daha atak olmasında fayda var. Bir dahaki gelişinizde, somut verilerle projeler üretmiş olarak gelmenizi istiyorum. Heyecanınızla, Gümüşhane’yi kalkındıracak, burada hayatı daha canlı hale getirecek, özellikle turizmi harekete geçirerek, ilimize ekonomik katkı sağlayıp insanlarımızın yaşam standardını artıracak projeler üretin.” diye konuştu.

Gümüşhane’de en az bin kişi kapasiteli konaklama imkânı oluşturulması gerektiğini dile getiren Vali Yavuz, “Gümüşhane’de, butik otelleri, 4 ve 5 yıldızlı otelleri kaldıracak bir turizm potansiyeli var. 400’e yakın tescilli eser, 450 yayla bulunuyor. Sizler, buraların gelinebilir, gezilebilir bir yer olduğunu artık biliyorsunuz.  İlimizde kış turizmi, doğa turizmi ve yayla turizmi başta olmak üzere birçok turizm alanı mevcut. Ulaşım sorunu da bir yıl içinde çözüldüğünde, havayoluyla Trabzon’a geldikten sonra bir saatte buraya ulaşılabilecek. Sizler, gönül elçisi olarak bunları işlemelisiniz. Bütün bu potansiyeli harekete geçirip, Gümüşhane merkez ve ilçelerinde ekonomik kalkınma sağlandığında, sizler köyünüzü, akrabalarınızı ve ecdadınızın mezarlarını daha kolay ve gönül rahatlığıyla ziyaret edebileceksiniz. Memleketinize yardım getirmeye değil, sadece turizm amaçlı, gezmeye geleceksiniz.” dedi.

Türkiye’nin güçlenmesiyle birlikte, ülkemiz üzerinde oyunlar oynanmaya başlandığını, ama ekonomik, kültürel ve tarihimize bağlılık anlamında güçlü olunursa, ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar huzurumuzu kaçıramayacaklarını ifade eden Vali Yavuz, “İl olarak nüfusumuz az, ama dışarıda 600 bin Gümüşhaneli var.  İl dışındaki ekonomik anlamda güçlü olan hemşehrilerimizin yapabileceği en güzel şey, memleketlerinde hayatı değiştirecek, refah seviyesini artıracak çalışmalar yapmaları olacaktır. Böylece hem Gümüşhane’ye, hem bireysel olarak kendilerine, hem de ülkemize çok büyük fayda sağlayacaklardır.” şeklinde konuştu.

Gümüşhaneli öğrencilerin, Türkiye geneli sınavlarında iyi bir yerde olduğunu belirten Vali Yavuz, maddi durumlarının iyileştirilmesi ve rahat bir ortamda ders çalışma imkânı sağlanmasıyla, başarı seviyesinin çok daha yukarılara çıkacağını vurguladı. Konuşmasının devamında, Gümüşhanelilerin, Gümüşhane dışında kendilerini ispatlamış olduklarına değinen Vali Yavuz, GÜNOP üyelerinden idealist olmalarını isteyerek, “Ülkemizde ve ilimizde yaşam standardını ve konforunu artırmak için herkes, benim üzerime ne görev düşüyor demeli.” dedi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38