banner333

banner309

Gümüşhane BAHÇEŞEHİR farkını yaşıyor

Yurt genelinde 56 ilde 123 kampüsle faaliyet gösteren Bahçeşehir Kolejlerinin Gümüşhane kampüsü Anaokulu, İlkokul, Ortaokul, Anadolu Lisesi kademelerinde eğitim ve öğretime başladı. 

Eğitim 11.09.2018, 15:27
Gümüşhane BAHÇEŞEHİR farkını yaşıyor
banner400

Yurt genelinde 56 ilde 123 kampüsle faaliyet gösteren Bahçeşehir Kolejlerinin Gümüşhane kampüsü Anaokulu, İlkokul, Ortaokul, Anadolu Lisesi kademelerinde eğitim ve öğretime başladı. 

Geçtiğimiz yıl Tekke köyünde faaliyet göstermeye başlayan 644 öğrenci kapasiteli 28 derslikten oluşan Bahçeşehir KolejiGümüşhane Kampüsünde 21. yüzyıl becerileriyle donatılmış gençler yetiştiriliyor.

Gümüşhane Bahçeşehir Koleji Kampüs Müdürü Oğuzhan Davut İslamoğlu, kendisini ziyaret eden Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Köprülü ve beraberindeki gazetecilere okulda yapılan eğitim ve bilimsel çalışmalar hakkında bilgiler aktardı.

Bahçeşehir Koleji Gümüşhane Kampüsünde 21. yüzyıl becerileriyle donatılmış gençler yetiştiren eğitim öğretim modellerinin uygulandığını ifade eden İslamoğlu, eğitsel, bilimsel, sanatsal, sportif, teknolojik ve kültürel alanlarda şehirde fark yarattıklarını belirtti. 

Bahçeşehir Kolejinin tüm kampüslerinde 21. yüzyılın gerektirdiği bilgi ve beceriye sahip bireyler yetiştirmeye odaklanıldığını kaydeden İslamoğlu, “Liderlik, yenilikçilik, sürdürülebilirlik, topluma değer katma gibi başlıklar altında toplanan kurumsal değerlerimizle öğrencileri akademik başarılarının yanında sosyal gelişim konusunda da destekleyerek eğitim öğretim vermekteyiz” dedi.

Ülke ve toplumun geleceğini oluşturan genç kuşağın geçmiş yüzyılın eğitim öğretim anlayışları ile yetiştirmenin mümkün olmadığını vurgulayan İslamoğlu, yurt genelindeki tüm Bahçeşehir Koleji kampüslerinde eğitim öğretim standartlarının aynı şekilde planlandığını, düzenlendiğini ve uygulandığını söyledi.

İslamoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Küresel ölçekte üretimden ekonomiye, politikadan iletişime, tüm alanlarda yeni paradigmaların yerleşmeye başladığı günümüzde eğitim de değişiyor ve dönüşüyor. Bu doğrultuda Bahçeşehir Koleji; öğrencilerini, uygulanan STEM+A, KÖM (Kişiye Özgü Öğretim Modeli), YABANCI DİL , MASTER6, MASTER JUNIOR, KODLAMA ve ROBOTİK gibi çok yönlü gelişimi destekleyen eğitim model ve uygulamalarıyla yetiştiriyor. Tüm bu modeller öğrencileri 21.yüzyıl becerilerine sahip bireyler hâline getirmek amacıyla kurgulandı.”

En az iki dilde iletişim kurabilen bireyler yetiştirmeye önem verdiklerini ifade eden İslamoğlu, “Anaokulundan itibaren STEM+A eğitimi başta olmak üzere öğrenciler tüm kampüslerde Bahçeşehir Kolejinin nitelikli eğitim içeriğiyle aynı şekilde buluşuyor. Eş zamanlı ortak öğretim programı, ortak eğitim materyalleri, ortak ölçme değerlendirme sistemi kullanılıyor” diye konuştu.

Öğrencilere 5 yaşından itibaren uygulanan kodlama eğitimiyle bu alanda Türkiye’de fark yarattıklarını söyleyen İslamoğlu, “Çocuklarda küçük yaşlarda geliştirilmesi hedeflenen bilişimsel düşünme kapsamında geliştirilmiş kodlama eğitimiyle, öğrencilerin algoritmik düşünme becerilerinin gelişimini hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Okul öncesinde başlayan kodlama eğitiminin temelinde bulunan STEM eğitiminin bilim, teknoloji, mühendislik, fen ve matematik bilimlerinden oluştuğunu aktaran İslamoğlu Bahçeşehir Kolejinin STEM eğitiminin öncüsü ve lideri olduğunu söyledi. 

İslamoğlu, “Bu eğitimde üretime ve yaratıcılığa etkisi olan tasarım boyutunu da işin içine katıyor ve böylece bütünsel bir eğitim karakteri sunuyoruz. Dil eğitiminin yanı sıra sanatı ve tasarımı da eğitim modelinin ayrılmaz bir parçası haline getirmesi ile STEM eğitiminde de farklılık yaratıyoruz.” diye konuştu. Bahçeşehir Kolejinde öğrencilerin eksiğini birebir tespit eden deneme sınavları uygulandığını vurgulayan islamoğlu, “Bunun yanı sıra bilgilerin pekişmesini sağlayan, bilişim teknolojileriyle donatılmış öğrenme ortamları ve aktif öğrenme istasyonlarının yer aldığı STEM+A merkezleriyle keşfederek ve yaşayarak öğrenen öğrencilerimiz yorumlama ve uygulama temelli eğitim alıyor” dedi.
 

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09