banner333

banner309

Bir Fikrim Var Yarışmasına Yoğun İlgi Gördü

Gümüşhane merkez ve ilçelerde eş zamanlı planlanan “Bir Fikrim Var Merkez İlçe Yarışması” yoğun katılımla tamamlandı.

Eğitim 08.06.2021, 10:00
Bir Fikrim Var Yarışmasına Yoğun İlgi Gördü
banner400

Pandemi sürecinde kodlamanın eğitimdeki önemini vurgulamak, bu alanda fikir üreten, uygulama geliştiren gençlerimizin çalışmalarına güç katmak ve yetişmekte olan kuşakları özendirmek amacıyla düzenlenen yarışmamızda 93 proje ve 103 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti.

Üç ayrı kategoride yapılan yarışmanın, birinci kategoride ilkokul öğrencilerimize yönelik “Hayalindeki Robotu Çiz” kategorisine, öğrencilerimizin hayalindeki robotları çizerek, o robota ait görevlerin ifade edilmesi, İkinci kategori, ortaokul öğrencilerimize yönelik “PANDEMİ SÜRECİNDE ROBOT ROLÜ” kategorisinde, öğrencilerimiz COVID-19 pandemi sürecinde sosyal mesafe, temizlik ve maske tedbirlerini referans alarak, bu konularda çözüm üreten robot tasarımı ve Üçüncü kategori, lise öğrencilerimize yönelik “MOBİL UYGULAMA” kategorisinde, öğrencilerimiz hayatı kolaylaştıracak, herhangi bir soruna çözüm üretecek mobil platform üzerinde çalıştırılabilecek bir uygulama tasarımı yaptılar.

Yapılan ödül töreninde danışman öğretmen ve öğrencilere hediyeleri takdim edildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, pandemi sürecinin olumsuz etkinliklerine rağmen öğrencilerimizin ciddi katılımı için emeği geçenlere teşekkür etti. Yeni Eğitim Merkezi binasında kodlama atölyesi hazırlıklarının devam ettiği, önümüzdeki eğitim öğretim yılında çok daha geniş kapsamlı kurslarla kodlama ve robotik alanında öğretmen ve öğrenci eğitimlerinin devam edeceğini söyledi.

Bu yıl içerisinde kodlama robotik faaliyetlerini değerlendiren Seydi Doğan, “Gümüşhane Üniversitesi Yazılım Mühendisliği bölümü ile kod haftasında öğretmenlerimize yönelik etkinlikler planlandı. Tüm Türkiye’yi davet ettiğimiz Oyun temelli kodlama ile illerimizin tanıtımı konulu meydan okuma etkinliği yapıldı. Bilgi işlemsel düşünmeyi amaçlayan Ankara Üniversitesinden gönüllü akademisyenlerin yürüttüğü Bilge Kunduz etkinliğine ilimiz 44 okulun katılımıyla Türkiye geneli ilk 5 içerisinde yer almıştır. Bilgi işlemsel düşünme, kodlama ve robotik ülkemizin geleceğini ilgilendiren çok önemli konular, 5 senedir yürüttüğümüz GÜMÜŞKOD Kodlama Eğitimi Projesini kodlama alanında seviyemizi her geçen gün artırarak dijital çağa öğrencilerimizi hazırlamak istiyoruz. Teknofest Türkiye Birinciliği, Erzurum ve Erzincan üniversitesinin düzenlediği robot yarışmalarındaki derecelerimizde bize bu yolda daha da umut veriyor. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Pandemi bitince tüm öğrencilerimizi kodlama atölyelerimize, proje üretmeye bekliyoruz.” Dedi.

Ödül törenine İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Mesut Olgun, Musa Uncu, Şube Müdürü Gönül Eroğlu, okul müdürleri ve dereceye giren öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Yarışmada dereceye giren öğretmen ve öğrencilerin isimleri;

Kurum Adı

Danışman Öğretmen

Öğrenci Ad Soyadı

Proje Adı

Kategori

Derece

Aysın Rafet Ataç İlkokulu

Müşerref GÖKÇÜR

Zeynep PEZÜK

Küresel Isınma

HAYALİNDEKİ ROBOTU ÇİZ

1

Aysın Rafet Ataç İlkokulu

Fikret USTAOĞLU

Melek Zehra YALÇIN

MEDİBOT

HAYALİNDEKİ ROBOTU ÇİZ

2

Gazipaşa İlkokulu

Atiye TERİM ÖZEN

Başak KALMIŞ

BALKABİNO

HAYALİNDEKİ ROBOTU ÇİZ

3

Gazipaşa Ortoakulu

Neslihan NEBİOĞLU

Zeynep MALKOÇ
Yağmur İNCE

Korona Her Yerde, Dikkat Et Kendine

PANDEMİ SÜRECİNDE ROBOT ROLÜ

1

Fevzipaşa Ortaokulu

İsmail ALADAĞ

Ayşe Nil ÇAKIR

Akıllı Yatak

PANDEMİ SÜRECİNDE ROBOT ROLÜ

2

Fevzipaşa Ortaokulu

Sare SANCAK

Zeynep Naz TONGA

Hasta Bakıcı Robot

PANDEMİ SÜRECİNDE ROBOT ROLÜ

3

Mareşal Çakmak Sosyal Bilimler Lisesi

Funda Kuvvet YILMAZ

Nisanur TOPUZ

Unutmuyorum

MOBİL UYGULAMA

1

Zigana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Mehtap ZENGİN

Sevilay ÇALIŞIR

Akıllı Kaşık

MOBİL UYGULAMA

2

Mareşal Çakmak Sosyal Bilimler Lisesi

Hatice AYDIN

Naciye Sıla KARAGÖZ

Unutma

MOBİL UYGULAMA

3

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38