banner333

banner309

'Barışa Beni De Yazın' Projesi Başladı

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Gümüşhane Valiliği adına hazırlanan “Barışa Beni de Yazın” projesi başladı.

Eğitim 07.01.2013, 17:15
'Barışa Beni De Yazın' Projesi Başladı
banner400
Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Gümüşhane Valiliği adına hazırlanan “Barışa Beni de Yazın” projesi başladı.

Proje ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, “Dayanağı Milli ve manevi değerlerimizle harmanladığımız tarihi misyonumuzun, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile ifadesini bulduğu “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” düsturudur. Proje UNESCO tarafından Piri Reis yılı olarak kabul edilen 2013 yılı boyunca yapılacak bir çok etkinlik ve organizasyonla sürdürülecektir. “Barışa Beni De Yazın” projesi hukuku, temel insan haklarını ve evrensel insani değerleri temel alarak evrensel barışa katkı sunmayı amaçlayan bir vicdan hareketi olarak planlanmaktadır. Bu projeyle vicdanlarımızı kanatan savaş ve şiddete karşı büyük bir sosyal hareket başlatarak, özellikle gençlerimizi barış ve huzur toplumu oluşturmak hususunda bilinçlendirmeyi amaçladık. Projemizin hedef kitlesi olarak 2012- 2013 Eğitim öğretim yılında Gümüşhane ilinde öğrenim gören tüm ortaöğretim ve yüksek öğretim öğrencilerini ve sorumluluk almak isteyen tüm öğretmen ve yetişkinlerimizi aldık.” dedi.

ÖĞRENCİLER ARASINDA RESİM, ŞİİR, KARİKATÜR, KOMPOZİSYON VE MEKTUP YARIŞMALARI DÜZENLENECEK

Aktaş, şunları söyledi: “Belli başlı proje faaliyetlerimiz; öfke, şiddet ve saldırganlığa karşı belli bir bilinç ve anlayışı yerleştirmeye hizmet edecek; öğrenciler arasında resim, şiir, karikatür, kompozisyon ve mektup yarışmaları düzenlenecek, yıl içerisinde Barış ve kardeşlik çağrısına vurgu yapılacak olan konferanslar tertip edilecek. Yapılan tüm yarışmaların ve faaliyetlerin ödül töreni ve final programı 21 Eylül Dünya Barış gününde Gümüşhane'de yapılacak olup geniş katılımlı bir programla gerçekleştirilecektir.

Bu programa faceboook, twitter gibi kitle iletişim araçlarıyla yapacağımız çağrıya kulak vererek, kendi ülkesinde “ Barışa Beni De Yazın”   projesini yürüten birer kişi sponsor bulunursa davet edilecek. Barışa Beni De Yazın web sitesi www.barisabenideyazin.com adresinden valilik adına 2013 yılı barış yılı olsun çağrısı ile Gümüşhane’mizin tanıtımı yapılacak.

Bu projemizle; Dünyada barışın sağlanmasına yardım eden bireylerin yetişmesine katkıda bulunmak, ülkemizde ve dünyada, barışı tehdit eden barış karşıtı olaylara duyarlı genç nesillerin yetişmesini amaçladık yine bunların yanı sıra projemizin; barış, insan, toplumsal sorumluluk ve birey gibi temel insan hakları konularının gençler tarafından daha iyi anlaşılmasına, konu üzerine bir farkındalık sağlanmasının yanı sıra savaş karşıtlığının yaygınlaştırılmasına yardımcı olacağı kanaatindeyiz.”


Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11