banner333

banner309

ŞİDEF’den, Anlamlı Etkinlik

Şiran Devlet Hastanesi ve Şiran Dernekler Federasyonu iş birliği ile “Şiran’da bir dikili ağacın olsun” kampanyasıkapsamında Şiran Devlet Hastanesi bahçesinde ağaç dikimi programı düzenlendi.

Dernek 06.11.2019, 20:31 06.11.2019, 22:03
ŞİDEF’den, Anlamlı Etkinlik
banner400

Şiran Devlet Hastanesi ve Şiran Dernekler Federasyonu iş birliği ile “Şiran’da bir dikili ağacın olsun” kampanyası kapsamında Şiran Devlet Hastanesi bahçesinde ağaç dikimi programı düzenlendi.

Program Şiran Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Tarık Şahin’in sunumu ile başladı. Saygı duruşu ve istiklal marsının okunmasının ardından, Şiran Devlet Hastanesi Başhekimi Kamil Serin’in hastane hakkında tanıtım amaçlı konuşmasıyla devam etti. Başhekim Serin, ağaç dikimi ile ilgili çeşitli örneklerle sözlerine devam etti. Serin, etkinlikte emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür ederek sözlerini sonlandırdı.

ŞİDEF Başkanı Serkan Kaya ise; “Şiran Devlet Hastanesi ile yaptığımız ağaç kampanyasına destek veren tüm dost ve hemşerilerimize teşekkür ederim. Amacımız Şiran’ımıza, Gümüşhane’mize her anlamda katkı sağlamak, ilimizin ve ilçemizin güzellikleri tüm dünyaya duyurmaktır. Çünkü bizler gerek sosyal, gerek ekonomik, gerekse kültürel olarak çok zenginiz. Birlikteliğimiz ve enerjimiz çoktur. Bunu sinerjiye çevireceğiz. Bunun için gurbetteki kenetlenmemize, Sıla’dan da destek gelmelidir. Bugün programımıza katılan, bizleri yalnız bırakmayan sizlere, ŞİDEF Yönetim kuruluna, Şiran Devlet Hastanesi yönetici ve çalışanlarına teşekkür ederim” dedi.

Şiran Belediye Başkanı Mutlu Özel, “Doğanın bize cömertçe verdiği hediyeleri düşünürsek bizim de ona karşılığını vermemiz gerekir. Doğaya verilebilecek en güzel hediye ise ağaç dikmektir. Bir fidanı toprakla buluşturmak, büyüyüp yeşermesini sağlamak kendimiz ve çocuklarımızın geleceği için yapmamız gereken en önemli görevlerden biridir.

Yaşamımızın devam etmesi için gerekli olan oksijenin büyük bir bölümünü ormanlar sağlar. Yapılan araştırmalara göre yetişkin bir çam ağacı, 40 kişinin 1 saatte havaya verdiği karbondioksiti 1 saatte oksijene dönüştürür. 1 hektar çam ormanı yılda 30 ton oksijen üretir. Ancak bizim ülkemizde yeterince ağaç dikilmiyor, o kadar kıymetli topraklar her yıl denizlere doğru sürüklenip gidiyor, her yıl milyonlarca metreküp verimli topraklar nehirlerden denizlere dökülüyor, ülkede artan kuraklık, çölleşme, susuzluk gibi sorunlar varsa bunun en büyük nedenlerinden biri de yeterince yeşil ormanlara sahip olamadığımızdan kaynaklanır. 

Ormanlar sadece oksijen kaynağı değildir. Ormanlar erozyonu, kuraklığı önler, dalından, yaprağından, gövdesinden birçok ürün elde edilir. Yine Dinimizde ağaç dikmenin önemini ve yerini anlayabilmek için Peygamber Efendimiz ’in hadislerinden örnek vermek isterim. Efendimiz bir Hadisinde şöyle buyuruyor; "Kıyamet koparken bile elinizde bir fidan varsa onu dikiniz" Bir başka Hadisinde ise “Bir Müslümanın diktiği ağaçtan yenen yemişlerin/meyvelerin her birinin kıyamete kadar sadaka olacağını” müjdelemiştir.

Bütün bunları düşündüğümüzde ormanları korumanın ve ağaç dikmenin önemini daha iyi anlayabiliriz. Bizlerin bugün burada böyle hayırlı bir iş için toplanmasına vesile olan ŞİDEF genel başkanı ve yönetim kuruluna teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum.” dedi.

“Ormanlar bir ülkenin akciğeri ve zenginlik kaynağıdır.” Sözleriyle konuşmasına başlayan Şiran Kaymakamı Osman Oğuz Ekşi  “Doğal hayatı koruyan doğal hayatın içerisinde barındığı ortamları sağlayan, ormanlar oksijen ve hayat kaynağımızdır. Doğal afetleri önleyen en büyük engeldir. Kullandığımız kalem, okuduğumuz kitap, yazdığımız defter, oturduğumuz sandalye, yemek yediğimiz masa ve daha saymakla bitiremeyeceğimiz yüzlerce ihtiyacımızı ormanlardan karşılarız. Bizim için orman, hava gibi, su gibi, ekmek gibi ihtiyaç duyduğumuz doğal kaynağımızdır.

Binlerce bitki ve hayvan türünün yaşadığı ormanların faydalarını saymakla bitiremeyiz. Her orman birer oksijen ve yağmur fabrikası gibidir. Ormanları bilinçsizce tüketen ülkeler, sadece çölleşmekle kalmazlar, sahip oldukları en değerli şeyi ve en büyük doğal zenginliği kaybetmiş olurlar.

Ormanların korunması, bakılması, büyütülmesi, çok önem arz etmektedir. Ormanlar tıpkı insanlar gibidir. İnsanlar gibi doğarlar, büyürler, beslenirler, çoğalırlar hatta haberleşirler, hatta hareket ederler ve sonunda ölürler. Ormanlarımızı dikerken de bakarken de büyütürken de bir çocuğa bakar gibi nazik ve güzel davranmak ona güzel bakmak durumundayız.

Bu ağaçlandırma projesi ilçemiz için, hastanemiz için hayırlar getirmesini diliyorum. Şiran Devlet Hastane Başhekimi ve Müdürüne ayrıca Şiran Dernekler Federasyonu Başkanı ve Yönetimi başta olmak üzere bu projeye destek veren herkese emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum.” Açıklamalarında bulundu.

Konuşmalardan sonra ağaç dikimine geçildi ve hatıra fotogramları ile ağaç dikim programı sona erdi.

Programa Şiran Kaymakamı Osman Oğuz Ekşi, Şiran Belediye Başkanı Mutlu Özel, Kelkit Belediye Başkanı Aziz Nas, Söğütlü Belediye Başkanı Salim Koç, Yeşilbük Belediye Başkanı Sezai Doğan, Ak Parti Kelkit İlçe başkanı Sadi Tüysüz, MHP Kelkit ilçe başkanı Özkan Keskin, Gümüşhane Odalar Birliği Başkanı Beyler Kara, Şiran İl Genel Meclis üyesi Kürşat Karabıçak, Şiran Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Kamil Serin, Şiran Devlet Hastanesi Müdürü Sedat Koyunoğlu, ŞİDEF Genel Başkanı Serkan Kaya, ŞİDEF Anadolu Yakası Başkanı İ̇brahim Yılmaz, ŞİDEF Genel Başkan Yardımcıları Selahattin Uslu, Mehmet Yetim, Orhan Celep, Hüseyin Tarhan, Baki Can, Kelkit eski il genel Meclis üyesi Emrah Akan, Kurum müdürleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59