banner333

banner309

Gümüşhaneli Hukukçular Topkapı Hilton’da buluştu

Gümüşhane Sanayici ve İş Adamları Derneği (GÜSİAD) bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Gümüşhaneli Hukukçular Platformu İstanbul Topkapı Hilton Otelde bir araya geldi.

Dernek 25.11.2021, 20:08
Gümüşhaneli Hukukçular Topkapı Hilton’da buluştu
banner400

Av. Süleyman Aydın başkanlığında 4 yıl önce kurulan hemşeri mesleki dayanışma platformu, HUKUK29 kısa adlandırmasıyla faaliyet gösteren Gümüşhane Hukukçular Platformu kurucu başkanın geçtiğimiz günlerde başkanlığı Av. Yunus Akçay’a devretmesi sonrası ilk programını yaptı.

Gümüşhaneli Hukukçular Platformu, hemşeri avukatların, hakim-savcıların, akademisyenlerin, icra müdürlerinin katılımı ile yine bir hemşerimize ait olan Topkapı Hilton Otel de kahvaltılı programda bir araya geldi.

GÜSİAD Genel Başkanı Yüksel Yalçın, YTÜ İİBF önceki dönem Dekanı ve GÜSİAD Onursal Başkanı Kenan Aydın, HUKUK29 kurucu başkanı Av. Süleyman Aydın, Platform Danışma Kurulu Başkanı Av. Çetin Kantek, TBB Yönetim Kurulu Üyesi Av. Filiz Saraç, Türk Hukukçu Kadınlar Derneği Başkanı Av. Süreyya Turan, Hakim ve Savcılar, Üniversite Hocaları, Avukatlar, İcra Müdürleri, Güsiad ın bir kısım yöneticileri, GÜMÜP Başkanı Dr. Bektaş Karakelle programa katılım sağladı.

Av. Süleyman Aydın’a kurucu başkanlığı ve yaptığı hizmetler için kendisine plaket takdiminin ardından, davetlilerin konuşmalarıyla devam eden programda Gümüşhaneli Hukukçular Platformu (HUKUK29) yeni Başkanı Av. Yunus Akçay yaptığı konuşmasında geçtiğimiz günlerde covit-19 salgını nedeniyle vefat eden Erzurum Ağır Mahkeme Başkanı Hakim Ümit Demirhan’ı rahmetle andıklarını, Ümit Hakimin öncesinde avukat olduğunu ve evveliyatlı tanışıklıkları olduğunu, üzgün olduklarını, Ümit Demirhan Hakime rahmet dilediğini, hemşeri hukukçular arasında dayanışma ve hemşeri iş dünyasıyla hemşeri hukukçuları buluşturma amaçlı ve yine toplumun hukuksal ihtiyaçlarına cevap verebilmek için hemşeri hukukçuları yönlendirme ve bu şekilde de iş alanlarını artırma amacındaki platformu daha da büyütmek istediklerini, hukukun her paydaşının platformda yeri olduğunu, bu bağlamda da gerek ziyaretler ile gerekse mesleki programlar ile platform mensuplarının bağlarını kuvvetlendirmeyi amaçladıklarını, yine bazı programları aileler ile yaparak platforma bir aile havası da vermek istediklerini ve yapılacak çalışmalara bir de hedef olarak hukuk alanında dergi çıkarmayı da koyduklarını, fakat tüm bu işlerin tek başına veya 3-5 kişiyle yapılamayacağını, tüm hemşeri hukukçuların bu çalışmalarda sorumluluk almasını istediklerini, ayrıca Gümüşhaneli Hukukçular Platformunun sadece hemşeri odaklı ve mesleki çalışma ve işbirliği paydasıyla hareket ettiğini, bu yönüyle de siyasete uzak olduğunu ve her dünya görüşünden hemşeri hukukçuyu barındırdığını dile getirdi.
Üsküdar Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Zülfikar Özkan’ın son kitabını imzalayarak katılımcılara takdim ettiği programda, kadın ve genç hukukçuların yoğunluğu da dikkat çekti.

Belli periyotlarla bir araya gelinmesi ve aktiviteler yapılması yönünde oluşan ortak kanaatle birlikte, katılımcıların memnun kaldıklarını ve organize için teşekkür ettiklerini beyan etmeleri ve akabinde fotoğraf çekimleriyle program sona erdi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11