banner333

banner309

Gümüşhaneli Akademisyenler Güsiad'la Toplandı, Tema: Üniversite-Sektör İşbirliği

GAP-Gümüşhaneli Akademisyenler Platformu Güsiad-Gümüşhane Sanayici İş Adamları ile bir araya geldi. GAP Başkanı Prof.Dr.Cemal İbiş akademisyenleri ve iş adamlarını Işık Ünversitesi Maslak Yerleşkesi’nde ağırladı. Türkiyenin dört biryanındaki üniversitelerden gelen hemşeri akademisyenler iş  dünyası ile buluştu. .

Dernek 20.04.2019, 02:46 21.04.2019, 00:25
Gümüşhaneli Akademisyenler Güsiad'la Toplandı, Tema: Üniversite-Sektör İşbirliği
banner400

Açılış konuşmasını programın ev sahibi olarak,  Gap Başkanı Prof.Dr.Cemal İbiş yaptı. Başkan İbiş, Işık Üniversitesinin Fevziye Mektepleri ile başlayan eğitim alanındaki öyküsünü sunuşunu yaptıktan sonra kuruluşun amaçlarını paylaştı. İbiş, “ yerelde ve ulusalda  iş dünyasının  seçkin bir temsilcisi olan Güsiad’ı ile akademisyen meslektaşlarla  buluşturmamız, bu iki iki nitelikli potansiyeli  katma değer üreten çalışmalara teşvik ederek,  sosyal sorumluluk alanında model bir çalışma yapmak istedik. Türkiyenin dört bir yanında üniversitelerimizde görev yapan bilim insanlarının çalışma alanlarının neredeyse tamamında iş dünyasının bir girişimi var. İş dünyası, bilimsel çalışmaları süreçlerinin bir parçası yaparsa bundan önemli  bir enerji  oluşacağınıı düşünüyoruz. Geçtiğimiz yıl kurulan organizasyonumuzda muhtelif programlarımıza meslekdaşlarımızı davet ettik.Bu ilk buluşmamız. Bu buluşmayı,  tanışma ve etkinlik planlama aşaması olarak değerlendirebiliriz.Sizlerden gelecek fikir ve önerilerle ileriye dönük çalışma tasarımlarımızı gözden geçirebiliriz, dedi.

Güsiad Genel Başkanı Yüksel Yalçın, “ülke olarak endüstriyel sektörümüz başta olmak üzere kaynaklarımızı geliştirmeye ve büyümeye ihtiyacımız var. Ekonomik göstergelerimizi güçlü kılmak için, başta üretim ve hizmet sektörünü güçlü kılmamız, ihracat potansiyelimizi artırmamız gerekmektedir. Bu hedefler için de ülke firmalarımızın yurtdışında markalaşması gerekiyor. Bunu  sağlayabilmek için firmalarımızı güçlü kılmak, iş süreçlerimizin merkezine teknolojiyi, inovasyonu yerleştirmemiz gerekiyor. Bunu sağlamanın açık ve net yolu bilim adamlarımızı  süreçlerimizle buluşturmaktan geçiyor. Yani sektör bilimin çalışmalarını kullanarak gücünü artıracak. Bizim girişimimizin ana teması budur. Bu girişimi hem Gümüşhane hem de il dışı reel sektör temsilcilerini kapsayacak şekilde genişleterek yapmalıyız. GAP ve GÜSİAD işbirliği bu temayı başarılı bir şekilde kurgularsa uzun vadede çok nitelikli çıktıları sağlayabiliriz, ayrıca bünyemizde çok güçlü firmalarımız var, üye bu firmalarımızın GAP havuzundaki  akademisyenlerimizden   danışman olarak almalarını tavsiye ediyoruz, öte yandan Gümüşhane Üniversitemiz ile temaslarımız var. GÜ Vakfının Kurulmasında  rektörümüz Prof.Dr.Halil İbrahim Zeybek ile görüşmelerimiz ve desteklerimiz var.Planlarımızdan biri de GÜSİAD-GAP buluşmalarından birini de  Gümüşhane'de üniversitemizde yapmak isteriz, dedi.
Daha sonra Güsiad Onursal Başkanı Kenan Aydın, Güsiad’ın son 15 yılını değerlendirdi ve bir akademisyen olarak iş dünyasının gelişiminde bilimin katkılarına değindi.
Sonrasında, GAP Ankara Temsilcisi Prof.Dr.Ganite Kurt’tan başlayarak  her akademisyene söz verildi.
Programda Haziran ayı iki haftası içinde Işık Üniversitesi Şile Yerleşkesinde tam günlük bir çalıştay yapılması kararlaştırıldı. Çalıştayın teması,   “Üniversite Sanayi işbirliği ve Gümüşhane’nin Gelişiminde GAP-GÜSİAD  Katkıları” üzerine oluşturulması planlandı.

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48