banner333

banner309

Gümüşhane'nin Kurtuluşu Coşkuyla Kutlandı

Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 104.yıldönümü İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonu’nun (GÜDEF) organizasyonunda İstanbul’un Bağcılar ilçesinde büyük bir coşku ve heyecanla kutlandı.

Dernek 14.02.2022, 17:15 14.02.2022, 17:20
Gümüşhane'nin Kurtuluşu Coşkuyla Kutlandı
banner400

Bağcılar Olimpik Spor Salonunda gerçekleştirilen saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Tarihçi yazar Volkan Şenel’in sunum eşliğinde kurtuluş anlatımının ardından sırasıyla GÜDEF Gümüşhane temsilcisi Salim Koca'nın Gümüşhane’nin sorunlu köyleriyle ilgili konuşması GÜDEF Genel Başkanı Bayram Demir'in konuşması, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı’nın selamlama konuşması, Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır’ın konuşması, MHP MYK Üyesi Musa Küçük, AK Parti İl Başkanı Av. Celalettin Köse, CHP İl Başkanı Bedri Ağaç, AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Hacı Osman Akgül, Cihan Pektaş, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ve tüm ilçe belediye başkanlarının selamlama konuşmalarının ardından sponsorlara plaket takdimi gerçekleştirildi.

İstanbul GÜDEF Genel Başkanı Bayram Demir programda yaptığı konuşmada, “Bugün Gümüşhane'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yılını hemşerilerimizle ve Gümüşhane’yi seven dostlarımızla birlikte kutluyoruz. Gümüşhane’den katılan belediye başkanlarımızla, İstanbul’dan katılan belediye başkanlarımızla, yoğun bir bürokrasi ve Gümüşhaneli hemşerilerimizle programı gerçekleştiriyoruz. İnşallah bundan sonraki faaliyetlerimiz daha etkin, daha kalabalık ve daha büyük salonlarda olacak. Bugün burada bu bulunan bütün hemşerilerime sonsuz şükranlarımı sunuyorum. İnşallah bundan sonraki faaliyetlerimiz birlik ve beraberlik içinde daha güçlü bir şekilde devam edecektir” dedi.

Katılımcılardan Ali Nayir, “Gümüşhane'nin kurtuluş yıl dönümünde burada bulunmaktayız. Gümüşhane’yi tanıtmak amacı ile gerçekleştirilen bu programda İstanbul’un birçok ilçesindeki Gümüşhaneli ile burada bulunmaktayız bundan da gurur duyuyoruz. Burada Gümüşhane’nin birçok yöresel ürünü bulunmaktadır. Bu programı düzenleyen ve bizleri bir araya toplayan dernek başkanlarımıza, milletvekillerimize ve Bağcılar Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz devamının da gelmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Programa katılan Mehtap Yıldırım ise, "Gümüşhane Dernekler Federasyonu’nun yaptığı bu programda gerçekten memleketin özlemini ve kültürünü yaşatmanın ne kadar önemli olduğunu fark ettim. İyi ki buradayız iyi ki bu coşkuya da tanıklık ettik” dedi.

Etkinlikte sırasıyla Aşık Hüsamettin Okumuş, Gonca Coşkun, Hüseyin Kaya, Özkan Pekin ve Grup Koliva konseriyle program sona erdi.

Ana sponsorlarının Bağcılar Belediyesi, Bahçelievler Belediyesi, Ak-Akademik Konut, Zeugma Park Hotel, Gündüzler Yapı İnşaat, Örenlarkar Yapı İnşaat, Can Konfeksiyon ve İnşaat olduğu programa davetliler ve çok sayıda Gümüşhaneli katıldı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48