banner333

banner309

GÜBDER Sağlık Çalışanlarına Sahip Çıktı

Gümüşhaneli Bürokratlar Derneği Başkanı Erol TEKÇE son zamanlarda artış gösteren sağlık çalışanlarına karşı şiddet olaylarına yönelik bir basın açıklaması yaptı.

Dernek 07.07.2022, 13:55
GÜBDER Sağlık Çalışanlarına Sahip Çıktı
banner400

Gümüşhaneli Bürokratlar Derneği Başkanı Erol TEKÇE son zamanlarda artış gösteren sağlık çalışanlarına karşı şiddet olaylarına yönelik bir basın açıklaması yaptı.

Tekçe basın açıklamasında;

Öncelikle dün, Konya’da görev yaptığı şehir hastanesinde bir hastanın daha hasta bir yakınınının kurşunlarıyla katledilen Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ekrem Karakaya’nın şahsında tüm hekim arkadaşlarımıza başsağlığı dileklerimizi iletiyor, başta Hekimlerimiz olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımızın her zaman yanında olduğumuzu ifade etmek istiyoruz.


Daha geçen yıl yaşadığımız tarihin en etkili pandemi sürecinde haklı methiyelerle alkışladığımız kardeşlerimizi, bu günlerde vurmaya öldürmeye başlamak toplumsal bir travmaya doğru gittiğimizin emareleridir. Kimse kusura bakmasın, bir toplumda sağlıkta şiddet, kadına şiddet, yargıda şiddet hatta sokak hayvanlarına şiddet dahil her alanda şiddette böylesi bir artış varsa o toplumda bir şeyler iyi gitmiyor demektir. Buradan sağlıkçı kardeşlerimizin terminolojisiyle bunun akut bir sorun değil kronikleşen bir sorun olduğunu görmek bizleri ciddi olarak endişelendirmektedir.Konunun ehemmiyetini kavramamız açısından tehlike çanları bu denli çalmasına rağmen bu neviden şiddet olaylarının kanıksanması ve sıradanlaştırılması tehlikesini tüm kamuoyunun takdirlerine sunuyoruz.Bu derin ve tahrip edici sorunun bir an evvel eğitimciler,psikologlar ve sosyologlar başta olmak üzere tüm taraflar derhal bilimsel metotlarla konuya özellikle Aile,Sağlık,Adalet,İçişleri ve Çalışma Bakanlıkların ilgili birimleri başta olmak üzere, STK larla birlikte konunun derinlemesine ele alınıp tespitler,teşhisler ve tedavilerle bir vizyon oluşturulmasının ivedilikle bekliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı başta olmak üzere tüm siyasi partileri konuyu öncelikli olarak sahiplenmesi ve toplumun asıl sorunlarına yoğunlaşmalarını talep ediyoruz. Yine medya ve üniversitelerin de konuyu mesele etmelerini sürekli kamuoyu duyarlılığını canlı tutmaları yönünde haber ve akademik çalışmalar yapıp birlikte toplumla paylaşmalarını, hasılı sorunu sürek konuşup durmaktan öte çözüm için acilen hemen şimdi çalışmalara başlamak gerektiğini ifade etmek istiyoruz. Bizler STK olarak hemen konunun tüm taraflarının temsilcileri ile görüşüp kendi kapasite alanımız boyunca harekete geçtik. İnşallah çalışmalarımızı en kısa sürede kamuoyu ile paylaşacağız. Unutmayalım ki erken teşhis hayat kurtarır.!

Kamuoyuna saygıyla duyurulur, dedi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11