banner333

banner309

GÜBDER 10 Yaşında

Gümüşhane’nin nitelikli insan gücünü artırmak ve devletin yönetim kademelerine devletin merkezi başkent Ankara’dan Gümüşhane adına stratejik bir misyonla hazırlık yapmak maksadıyla kurulan Gümüşhaneli Bürokratlar Derneği (GÜBDER) 10 yaşında.

Dernek 04.12.2020, 23:12
GÜBDER 10 Yaşında
banner400

Gümüşhane’nin nitelikli insan gücünü artırmak ve devletin yönetim kademelerine devletin merkezi başkent Ankara’dan Gümüşhane adına stratejik bir misyonla hazırlık yapmak maksadıyla kurulan Gümüşhaneli Bürokratlar Derneği (GÜBDER) 10 yaşında.

GÜBDER Başkanı Erol Tekçe, kuruluşlarının 10.yıldönümünde yayımladığı mesajında merkezi Ankara’da bulunan Gümüşhaneli Bürokratlar Derneği’nin oldukça önemli bir misyonu üstlendiğini söyledi.

6 Aralık 2010 tarihinde kurulan derneklerinin geçen 10 yıl içinde gerçekten çok büyük hizmetlere imza attığını kaydeden Tekçe, “Öncelikle kurumumuza bağlı olarak bürokrat yetiştirme okulu olarak gördüğümüz Gümüş Gelişim Akademisi’nin kuruluş çalışmalarını hızlandırarak yola başladık. Ardından 2011 yılında bürokrasideki envanterimizi çıkararak, elde edilen verilerle birlikte yapmamamız gerekenleri, yapılan istişareler sonunda stratejik açıdan kısa, orta ve uzun vadede hedefler geliştirip rapor haline getirdik. Daha sonra oluşturulan hedeflere ulaşmak için bir yol haritası oluşturarak hemen hizmete başladık. 2012 yılında Gümüş Gelişim Akademisinin (GGA) kuruluşunu gerçekleştirdik. Ve bugüne kadar yaklaşık 1000 üniversite öğrencimizle irtibatlı olarak çalışmalarımıza devam ettik, ediyoruz. Bu bağlamda süreç içerisinde 500’e yakın öğrencimize eğitim bursu verdik. Ondan da önemlisi öğrencilerimizle onlarca ulusal projeye imza attık” dedi.

Üniversite gençliğinin öncelikle kişisel gelişimi ve donanımını artırıcı hizmetlere ağırlık verdiklerini ifade eden Tekçe, “Ardından toplum yararına projelerle kurumsal çalışma kapasitelerini artırıcı çok ciddi çalışmalara imza attık. Ve bütün bunlarla birlikte Bürokrasimizin altyapı çalışmalarına katkılarımızı hem genel anlamda hem de birebir çalışmalarla sürekli kılmaya çalıştık. Bu çalışmalar sonucunda gerçekten çok ciddi somut başarılar elde ettik. Ve en önemlisi de bu nitelikli insan gücümüzün kapasite artırımı için oluşturulan bir network ağı ile bir sinerji oluşumuna ciddi katkılar sağladık. Her altı ayda bir yaptığımız, üst düzey bürokratlar geniş istişare kurul toplantılarıyla ortak hedeflerde ilerlemenin yollarını aradık. Bu istişareler sonucunda “Gümüş Damla Projesi-Gümüşhane ve ilçeleri” , ”Çanakkale ve Şehitlik Mefhumu Gezi İnceleme Projesi-Eskişehir, Bursa, Çanakkale” , “Eğitimin Önemi ve Şehit Necdet Yılmaz Anma Programı-Urfa” , “ Stratejik Planlama ve Proje Yapma Teknikleri-Ankara” gibi sanat, spor, sosyal farkındalık ve akademik alanlarda daha bir çok faydalı ve somut çıktısı olan işlere imza attık” diye konuştu.

Kendilerini bu 10 yılda yalnız bırakmayan ve destek olan tüm bürokratlara, bizlere inanan ve güvenen tüm Gümüşhaneli hemşehrilerine, Gümüşhane’nin tüm kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticilerine, temsilcilerine ve özellikle yerel basınımızın emektar, cefakar mensuplarına, tüm kardeş STK yöneticilerine en kalbi teşekkürlerimi sunan Tekçe, “Üzerimize karabasan gibi çöken pandemiden dolayı kaybettiğimiz tüm hemşehrilerimiz ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, hastalarımıza acil şifalar diliyorum. Rabbimizden bizlerin 10.yıl kutlaması dahil tüm faaliyetlerimizi sekteye uğratan insanlık tarihinin bu en büyük salgınından bir an evvel kurtulmayı niyaz ediyorum. İstikbalde bilim aşkı ile dolu, imanlı ve ahlaklı nesillerin yetiştirildiği, hedefleri olan bir Gümüşhane topluluğunun oluştuğu günlerde buluşmak dileği ile daha nice on hizmet yılında aynı yolda ve hedeflerde yürümeyi cenabı Allah’tan niyaz ediyor, hepinize en kalbi sevgi, saygı ve selamlarımı sunuyorum. Allah yâr ve yardımcımız olsun” şeklinde konuştu.

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11