banner333

banner309

GİYAD'da Prof. Dr. Özkan Ateş Sağlık Semineri Verdi

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof.Dr. Özkan Ateş GİYAD Derneğinde sağlık semineri verdi.

Dernek 13.02.2014, 23:24 15.02.2014, 11:51
GİYAD'da Prof. Dr. Özkan Ateş Sağlık Semineri Verdi
banner400
 İstanbul'un Küçükçekmece ilçesinde bulunan GİYAD Derneğinde gerçekleşen seminerde Esenyurt Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Esencan Hastanesi Doktoru Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı hemşerimiz  Prof.Dr. Özkan Ateş bel fıtığı ve bel ağrıları konularında bilgiler verdi.

Bel ağrılarının %70'inin ataklar şeklinde aniden meydana geldiğini belirten Ateş vücutta omurgaların zamanla yıprandığından dolayı sinirlere baskı oluştuğunu, dokularda yırtılmalar olduğunu ve buna bağlı olarak ağrıların medyana geldiğini belirtti. 

Ateş yaptığı bilgilendirmede; Bel ağrıları için en iyi tedavi 1-2 günlük istirahattir.  5-10 gün gibi uzun süreli istirahatlar vücuda zarar vermeye başlar. Sert zemin yerine ortapedik yataklarda yatılması gerekir. Bel fıtığı ve bel ağrısı olanlara özellikle belirtmek istiyorumkia omurgalarda yer alan hücreler ve dokunun en büyük düşmanı sigaradır. Sigara omurgaların beslenmesini engellemektedir. Sigara kullanmayacağız, kilolarımıza dikkat edip zayıflayacağız. Bununla birlikte egzersiz yapacağız. Bu 3 şeyi yapmak omurgalar için oldukça faydalıdır ve bizleri bel fıtığından, bel ağrısından korur. Bizim temel hedefimiz tedavi değil, önleyici sağlık hizmetleri olmalı. Sağlığımıza dikkat edersek, ameliyata gerek kalmaz. Bununla birlikte moral ve motivasyonu yüksek tutmak hastalıklara karşı direncimizi artırır. Hastalıklarda mümkün oldukça moralimizi yüksek tutmalıyız, dedi.

Seminere, GÜMÜP Başkanı Yüksel Hamzaoğlu, ŞEKAV Genel Sekreteri Ramazan Kahveci, GİYAD Kurucu Başkanı Yüksel Yalçın,  Bayburt Kalecik Köyü Dernek Başkanı İmdat San, Şiran İncedere Köyü Dernek Başkanı Tacettin Türkmen ve çok sayıda GİYAD üyesi katılım gösterdi.

Program sonunda GIYAD Başkanı Serkan Kaya, Profösör Ateş'e bir plaket takdim etti.

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48