banner333

banner309

Eskişehir’de Gümüşhane rüzgarı esti

Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Derneği ve Gümüşhane Üniversitesi işbirliğiyle Espark AVM'de düzenlenen ‘Bir Solukta Gümüşhane’ fotoğraf sergisi sanatseverler tarafından yoğun ilgi gördü.

Dernek 30.04.2019, 08:42
Eskişehir’de Gümüşhane rüzgarı esti
banner400

Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Derneği ve Gümüşhane Üniversitesi işbirliğiyle Espark AVM'de düzenlenen ‘Bir Solukta Gümüşhane’ fotoğraf sergisi sanatseverler tarafından yoğun ilgi gördü.

Sanatın ve kültürün başkenti olarak bilinen Eskişehir’de Espask AVM’de 3 gün süren sergide 150 bin kişinin sergiyi gezdiği ve bu sayede Gümüşhane’nin Eskişehir’de tanıtılmasına büyük katkı sağlandığı ifade edildi.

Sergi açılışına CHP Eskişehir Milletvekili Dr.Jale Nur Süllü, AK Parti 22. Dönem Eskişehir Milletvekili Fahri Keskin, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediye Başkanı Av.Kazım Kurt, Bursa Gümüşhaneliler Dernek Başkanı Orhan Aydın, Sarar Mağazaları Protokol Müdürü Alaattin Çoban olmak üzere çok sayıda davetli ve sanatseverler katıldı.

Gümüşhane’nin doğal ve tarihi güzelliklerini Eskişehir’de sergilemekten mutluluk duyduklarını belirten Dernek Başkanı İrfan Ataman, açılışta yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Öncelikle sergimize katılımınızdan dolayı yönetim kurulumuz adına çok teşekkür ediyorum. Gümüşhanemizin doğal güzelliklerini, kültürünü, sanatını bugün burada siz kıymetli Eskişehirli ve Gümüşhaneli hemşerilerimizle paylaşıyoruz. Bin Km. uzaklıkta bulunan bu güzellikleri Eskişehirli dostlarımızın ayağına kadar getirmiş bulunmaktayız. Derneğimizin teklifini uygun gören ve bu serginin oluşumunda büyük destekleri olan Gümüşhane Üniversitemizin kıymetli yöneticilerine ayrıca teşekkür ediyorum. Fotoğraf sanatçılarımıza, Espark yöneticilerimize ve siz katılımcılara teşekkür ediyorum. Sergi sayesinde Porsuk ile Harşitin dostluğuna bir halka daha eklemiş olduk.” 

Eskişehir Milletvekili Dr.Jale Nur Süllü de yaptığı  konuşmada, “Eskişehir'imizin sosyal ve kültürel yaşamına değer katan Eskişehir'deki Gümüşhaneliler Derneği’nin ev sahipliğinde gerçekleşen “Bir Solukta Gümüşhane” isimli fotoğraf sergisinde Gümüşhane"mizin doğal güzelliklerini görme fırsatını yakaladık. Gümüşhaneli fotoğraf sanatçılarının, akademisyenlerin objektiflerine yansıyan karelerden oluşan bu güzel sergi, Eskişehir'imizde yaşayan farklı kültürel değerlerin örneklerini Gümüşhaneli dostlarımız aracılığıyla bize ulaştırdı. Emeği geçen tüm Gümüşhaneli dostlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Espark AVM giriş katında, her yaş grubu ziyaretçiden ilgi gören sergide içlerinde uluslararası yarışmalarda ödül kazanan fotoğraflarında yer aldığı 50 fotoğraf yer aldı.

Tarih, doğa ve kültürel fotoğrafları görmesinin ardından yetkililerden Gümüşhane hakkında detaylı bilgi almak isteyen ziyaretçilerden bazıları, fotoğraflardan etkilenerek tatil seyahat planlarında eserleri yerinde görmek istediğini dile getirdi.

Öte yandan, sergiyle ilgili duygularını yazılı hale getirmek isteyen kişiler için oluşturulan anı defterine, binlerce ziyaretçinin görüşlerini ifade ettiği görüldü.

Sergi açılışında Anadolu Folklor Sanat ve Kültür Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Özçelik tarafından Dernek Başkanı İrfan Ataman’a plaket takdim edildi.

Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir ile Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof.Dr.Yılmaz Büyükerşen mazeretleri nedeniyle katılamadıklarından telgraf gönderdi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39