banner333

banner309

Can Ataklı’ya İSGÜYAD’dan Tepki!

İstanbul Gümüşhaneliler Derneği (İSGÜYAD) Başkanı Habip ARSLAN, “Toplumsal barış ve huzurun hiç olmadığı kadar sağlandığı bir dönemde başörtülü öğretmenlerimizin polemik konusu haline getirilmesini asla kabul etmiyoruz” dedi.

Dernek 24.03.2020, 17:57
Can Ataklı’ya İSGÜYAD’dan Tepki!
banner400

İstanbul Gümüşhaneliler Derneği Başkanı Habip ARSLAN, Milli Eğitim Bakanlığımızın başlattığı Uzaktan Eğitim uygulaması hakkında sözde gazeteci Can ATAKLI tarafından TELE 1 TV kanalında yayınlanan “Gün Başlıyor” programında haber yaparken başörtülü bir öğretmenimize yönelik dile getirdiği ayrımcı ve aşağılayıcı ifadelere karşı Hasbahçe Gazetesine yazılı bir açıklama yaptı.

ARSLAN, açıklamasında şunları kaydetti:

Öğretmenlerimiz bizleri ve geleceğimizi yetiştiren ve en kutsal mesleği icra eden en iyi insanlardır. Başörtüsü dinimizin temel emirlerindendir. Milletçe kritik dönemden geçtiğimiz ve her zamankinden daha fazla birlik ve dayanışmaya ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde, bu ve bunun gibi yayınlar bizleri derinden üzmüştür. Toplumsal barış ve huzurun hiç olmadığı kadar sağlandığı bir dönemde, gün geçmiyor ki kardeşler arasında fitne ve ayrımcılık tohumları ekilmeye çalışılmasın. Tüm öğretmenlerimiz ister başörtülü olsun, ister başı açık olsun bizim başımızın üstünde yeri vardır.

Milli Eğitim Bakanlığımızın başlatmış olduğu Uzaktan Eğitim uygulaması, takdir edilmesi ve desteklenmesi gerekirken maalesef öğretmenlerimizin kılık kıyafetleri üzerinden; din, cinsiyet, siyasi ve felsefi düşünce, mezhep ve benzeri nedenlerle ayrımcılık yapan ve bireyleri aşağılayan yayınlar yapılmakta, demokrasiye ve insan haklarına aykırı bir şekilde başörtülü öğretmenlerimiz polemik konusu haline getirilmeye çalışılmaktadır.

Korona Virüs bulaşmış, gerici, yobaz bu zihniyetin söylemlerinin geçmişte olduğu gibi bugün de milletimiz nezdinde itibar bulmayacağına güvencimiz tamdır.

Bir zamanlar Türkiye’nin siyaset, medya, yargı, sanat gibi birçok alanda köşe başlarını tutmuş, toplumuna yabancılaşmış zatların, başörtüsüne nefretlerini sıkça duyardık. Ancak o günlerin geride kalmasını hazmedemeyen bu sözde gazetecilerin bilmesi gereken şeyi tekrarlamak gerek; O Türkiye geride kaldı.

Milli dayanışmamızın çok ileri seviyede olması gereken bu günlerde tüm Gümüşhanelilerden ve Türk milletinden, bu ve bunun gibi yayınlara itibar edilmemesi gerektiğinin önemle altını çiziyoruz.

Bu vesile ile nefret ve ayrımcılık içeren bu söylemlerinizle kardeşliğimize, birliğimize ve millet olma şuurumuza asla zarar veremeyeceğinizi bir kez daha ilan ediyoruz.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11