banner333

banner309

Arıtaş Şenliği Coşku ile Gerçekleşti

Gümüşhane Şiran Arıtaş Köyü Derneği tarafından tertip edilen Arıtaş Köyü Şenliği muhteşem bir katılımla Arıtaş köyünde gerçekleşti.

Dernek 20.08.2019, 20:32
Arıtaş Şenliği Coşku ile Gerçekleşti
banner400

Yurtiçinden, yurtdışından katılan ve köyde yaşayan birçok Arıtaş Köylü ve ve yakın akrabalarının katılımıyla büyük bir şenlik düzenlendi. Özellikle Arıtaş Kökenli olup da başka yerlere gelin olarak giden veya uzun zamandır gurbette yaşayan Köylülerin bir araya gelerek hasret giderdikleri görüldü. 

Davul Zurna eşliğinde coşan Arıtaş’lılar, Yerel Sanatçılarımızın konserleriyle eğlendiler. Yerel sanatçılarımız; Şiran’lı Ünal Yılmaz, Naci Dolu, Mustafa Sevindik ve Fikret Dolu’nun türküleri ile memleket hasreti giderdiler.

Şenlikte; Arıtaş Derneği tarafından bütün katılımcılara yemek ikramı ve şenlik bitişine kadar aralıksız çay ikram yapıldı. Şenlikte dikkat çeken mükemmel organizasyon ile hiçbir aksaklık yaşanmadan son derece eğlenceli vakit geçirilmesi sağlandığı görüldü.

Arıtaş köyü ile ilgili yazılan birbirinden güzel şiirlerin okunmasıyla Arıtaşlılar’ı duygulanarak adeta maziye götürdü. 

Etkinlik; Şiran Kaymakamı Osman Oğuz Ekşi, Şiran Belediye Başkanı Mutlu Özel, Şiran Garnizon Komutanı ve ŞİDEF Genel Başkanı Serkan Kaya ile yönetim kurulu ve çok sayıda misafirin teşrifleriyle taçlandı.

Sabah erken saatlerde kahvaltıyla başlayan Arıtaş Köyü Şenliği akşam ezanı öncesine kadar devam etti. Bu vesile ile bütün köylüler birbiriyle görüşme, kaynaşma ve sohbet etmek imkanı bularak hasret giderdiler. 

Arıtaş Köyü Derneği Başkanı Osman İnce, ve Muhtar Dursun Gülap Şenliğe katılan herkese teşekkürlerini ileterek, bundan sonrada Muhtarlık ve Arıtaş Derneği  işbirliği ile daha birçok hizmetlerin ifa edileceği müjdesini verdiler. Ve bir yıl sonraki Şenliğin daha kalabalık olacağını ve herkesin tatilini şimdiden Şenlik tarihine göre ayarlamasını belirttiler.

Son olarak; Dernek Başkanı Osman İnce; bütün katılımcılarla beraber, bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese ve özellikle Yönetim Kuruluna şükranlarını ileterek bu faaliyetin çok başarılı bir şekilde yapılmış olmasının ileride daha çok işler başaracaklarının da teminatı olduğuna yürekten inandığını belirtti.

Yorumlar (2)
Miyadun 5 yıl önce
tebriklerrrr...
Şiranlı ünal yılmaz 5 yıl önce
Cok guzel oldu ufak defek aksaklıklar onlarde normal olcak ilkini gercekleştirdigimiz köy şenliğinde bütün emegi gecen arkadaşlara teşekkür ederim
Şiranlı ünal
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59