banner333

banner309

GÜMÜŞDER, Mahmut Polat İle Kurtuluşu Kutladı

Sultanbeyli Belediyesinin organize ettiği Mahmut Polat'la Türkü dinletisi Sultanbeyli Kültür Merkezinde 8 Şubat cuma günü gerçekleşti.

Dernek 10.02.2013, 16:43
GÜMÜŞDER, Mahmut Polat İle Kurtuluşu Kutladı
banner400

Programa katılım oldukça yoğundu. Gümüşhaneli ozanımız Mahmut Polat’ında sahne aldığı gece de çok neşeli anlar gerçekleşti. 

Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin konuşmasında Sultanbeyli'de yaşayan Gümüşhanelilerin Gümüşhane Kültürüne sahip çıkarak biraraya gelmelerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve sanatçı Mahmut Polat'a Gümüşhane Kültürüne yapmış olduğu katkıdan dolayı teşekkürlerini iletti.

  Sultanbeyli Gümüşhaneliler Derneği Başkanı Abdulkerim Yıldız, katılımcılara hitaben yapmış olduğu konuşmasında;

 “ Değerli hemşerilerim hepiniz bu geceki Gümüşhane’mizin 95. Kurtuluş Gecesine katılım gösterdiğiniz için ve Sultanbeyli Belediye Başkanımız Sn. Hüseyin Keskine'de bu geceyi burada bizim için organize ettikleri için şükranlarımı sunuyorum. Çoğunuzun ailenize ayıracağınız vaktini bir bölümünü bu geceye, Gümüşhane’miz için ayırdınız. Bu gece de Gümüşhane’mizin tüm kültür ögelerini görüceksiniz. Ecdadımız Gümüşhane’yi düşman elinden aldıkları için ve bir Gümüşhaneli doğduğumuz için Allah’a şükürler olsun. Hepinize hayırlı geceler diliyorum, hoşca vakit geçirmeniz dileği ile Allah’a emanet olun.” Dedi.

Mahmut Polat’a Gümüşhaneli Sanatçılar Cemal Kaya, Zeynel İbiş ve yeni albümü ile tanınan İbrahim Yılmaz’da sahnede eşlik etti. Gadalar taraftar grubu da Mahmut Polat'a forma hediye etti.

Gümüşhaneli yüzlerce hemşerimiz Mahmut Polat'ın türküleriyle doyasıya eğlendi. Programda Mahmut Polat'ın Kültür Bakanlığından tescilini yaptığı Kuşburnu Düdüğü ile Cemil Kocagöz sahne aldı. Sahne tasarımı Gümüşhanemizin köy odası sahne tasarımı ile donatıldı ve Gümüşhane türküleriyle de duygulu anlar yaşandı. Forklor ve halkoyunları gösterisi alkış aldı.

Programa Sulanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Yüksel Şahin, Ümraniye GÜYAD Derneği yönetim kurulu üyeleri, Tuzla Pendik Gümüşhaneliler Derneği yönetim kurulu üyeleri, Üsküdar Gümüşhaneliler Derneği yönetim kurulu üyeleri, Gümüşvadisi Gurubu Yönetimi, Gümüşhane taraftar gurubu Gadalar, Gümüşhane köy dernek yöneticileri, Akparti Sultanbeyli İlçe Başkanı Ali Sevinç, Mhp Sultanbeyli İlçe Başkanı Ümit Gürbüz, Mhp MYK Üyesi Musa Küçük, Sabri Şenel, çok sayıda dernek yöneticileri ve Gümüşhaneli hemşerimiz katıldı.

Sanatçı Mahmut Polat'a programda Sultanbeyli Gümüşhaneliler Derneği tarafından plaket takdim edildi. Başkan Hüseyin Keskin Polat'a bu güzel gece dolayısıyla çiçek verdi.

Polat Gümüşhaneli hemşerilerimize katılımlarından dolayı çok teşekkür ederken, programa gelemeyipte gönüllerini veren hemşerilerimize selamlarını iletti. Aynı zamanda programla ilgili haberleri sürekli yayınlarında yer veren Haber 29 Gazetesine'de teşekkürlerini iletti.

 





              

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 17 Mayıs 2024
İmsak 03:11
Güneş 04:57
Öğle 12:24
İkindi 16:18
Akşam 19:40
Yatsı 21:19