banner333

banner309

GÜMÜP'ten, Net Mesajlar !

Gümüşhane Mühendis ve Mimarlar Platformu Başkanı Yüksel Hamzaoğlu düzenledikleri iftarda; Gümüşhane Havaalanından, İkisu-Şiran Yolu'na net mesajlar verdi.

Dernek 20.07.2013, 10:55
GÜMÜP'ten, Net Mesajlar !
banner400

 GÜMÜP’lü mühendis ve mimarlar İstanbul’da iftarda bir araya geldiler.8.yılında bir araya gelen GÜMÜP’lüler iftar programının ardından gündemlerini paylaştılar. Programa Gümüşhane milletvekili Feramuz Üstün, GÜSİAD
Genel Başkanı ve YTÜ İktisadi İdari Bilimler Dekanı Prof.Dr.Kenan Aydın, YTÜ Rektör yardımcısı Prof.Dr.Yusuf Ayvaz ve çok sayıda sivil toplum kuruluşları başkan ve yöneticileri katıldı. 

Programın açılış konuşmasını genel sekter Serkan Kayanın yapmasının ardından kürsü alan GÜMÜP Başkanı Yüksel Hamzaoğlu’nun gündemi Demiryolu, havayolu,Şiran İkisu yolundan Gümüşhanede taşınan mezarlara, Hes’lere kadar geniş bir içeriğe sahipti. Hamzaoğlu, GÜMÜP kazanımlarının yanında Gümüşhane merkezli bir konuşma yaptı. Konuşmanın satırbaşları şu şekilde;

 Değerli Arkdaşlarım,

GÜMÜP, teknik tabanlı STK lar içinde 650 yi aşkın üyesi ile düzenli iletişim ağı olan ülkemizin, İstanbulun ve en önemlisi  Gümüşhane’nin meselerine son derece duyarlı bir oluşumdur.
Bir ilin gelişimi, ulaşım, sağlık, eğitim, iktisadi programlar, endüstriyel yatırımlar, kamu yatırımları v.s. bunlar gelişmiş illerde hangi hızda seyrediyor? Biz bu hızın neresindeyiz? Bunu bizlerin düşündüğü gibi Erzurumlusu, Sivaslısı,Maraşlısı, düşünürde kendine bir görev çıkarırsa bu defa Türkiyenin hızı ile diğer ülkelerin hızını tartışmaya başlarız. Malumunuz, bir bütünün gücü parçaların gücüne bağlıdır.
Dolayısı ile bize göre Gümüşhane yıldız olmazsa, Türkiye yıldız olamaz.Bunu herkesin bilmesi gerekir.Aynı tez diğer illerimiz içinde geçerlidir.
....
O halde Gümüşhaneyi nasıl geliştireceğiz?
Dağların avucundaki o şehrin 3-5-10-15-25 yıllık tasarımlarına açık isek bunu daha rahat yeknik zeminlerde tartışabiliriz 
Biz; GÜMÜP OLARAK KENTİN GELECEĞİNİN PLANLANMASINA değer katmak istiyoruz. Muhtelif programlarımızda gündeme getirdiğimiz öneri alanlarımızın özetini paylaşmak istiyorum.
  

·         Demiryolu yapılırsa, şehir cazibe merkezi olur. Giresun-Gümüşhane  ve Trabzon-Gümüşhane den Erzincan güzergahı şehri ve bölgeyi geliştirebilecek en doğru yatırımdır.Kentimizi Kuzeyde Karadeniz Limanlarına ve  güney illerine bağlaması bakımından bölgesel bir gelişim sağlayacaktır. Bu beklentiler ışığında,  En hızlı şekilde imal uygulamasına başlanmalıdır.

·         Havaalanı en prestij projedir, küçük uçaklı hava taşımacılığından Gümüşhane ve Bayburt başta olmak üzere civar illere sağlayacağı katma değer ile çarpan etkisi yaratacağına inanıyoruz.

·         Şiran İkisu yolu !.. buradan bir kez daha söylüyorum..YILAN HİKAYESİDİR.. 40 yılı aşkındır devam eden bu yol için GÜMÜP olarak önerimiz ve beklentimiz tünel geçişli şekli ile en kısa zamanda yapılmasıdır. Bu konuda son günlerde kamuoyunda çıkan beklemediğimiz tartışmalar için ise şunu eklemek istorum;

Ne denmeliydi arkadaş? ne zaman yaparsanız yapın başımız üstüne mi? ya da yapmasanız da olur mu denecek ti?
Vatandaş afişini yapar, siyasiye düşen de onu dikkate alarak ya yapıyoruz tamam, ya da medenice alternatif programını söylereyek beyan verir. Gümüşhane insanı değerlerine sadık, vatanına milletine bağlı mana iklimi güçlü bir anlayışa sahiptir. Bu değerlerler üzerinden kimsenin kimseyi sınamak hakkı da değildir, haddi de değildir. Bugün İkisiuyolunu , yarın havaalanını, öbürgün demiryolunu, sonrasında okul hastane ne lazımsa aynı afişleri vatandaşlık haklarımız adına tekrar tekrar asacağız.

·         Süleymaniye Kayak turizm ve Kış Sporları Merkezi projesi yine Gümüşhanenin en prestij projelerinden biridir. Bu konudaki girişimleri yine GÜSİAD ile birlikte takip etmeye devam edeceğiz.

·         Gümüşhane’nin Kent Estetiğini çok önemli sayıyoruz.Artık yeni binaları bir renk harmonisi içinde değil de, bir kent estetiği içinde  mimarı tasarımlarına çalışmayı buradan öneriyoruz. Tıpkı Kapadokya’daki binaların mimarısı ve dış cephe çalışmaları gibi. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki, bu kent coğrafi yapısı itibarı ile Fabrikalar şehri olamayacak. O halde en üst seviyede otantik yapısını koruyarak turizme altlık teşkil edebilecek    şekilde tasarlamak GÜMÜŞHANE EVLERİ konseptinden yeni modern kent tasarımlarına çalışmamız lazım. Bu konuda yerel yönetimlere gereken klavuzluğu GÜMÜP olarak yapabiliriz. Hedefimiz, MARKA KENTler tasarlamaksa, şehrin 20-25 yıllık geceleğini de içine alan şekli ile başka bir KENT VİZYONU tanımlamamız gerekiyor.

·         Doğal ürünlerin, bitkisel çay ve diğer ürünlerin ticari gelişimini destekleyecek yeni bir proje tipi çalışılmasında fayda görüyoruz. Gümüşhane yaylaları buna müsait. Tabii bunu ifade ederken, maden şehri Gümüşhanenin doğasına çöreklenen anlayışa da bir parça değinmemiz gerekiyor. Bu şehirde mezarlar taşındı. Ve kimsenin gıkı çıkmadı. Bir tek basın organı  bu haberi kamuoyu ile paylaştı. Bu bizim meselemiz değil mi? bugün mastrada yarın başka yerlerde, bu nasıl teklif edilir? Nasıl izni alınır? Hangi anlayış buna evet der?

Burada soruyorum…..” babasının dedesinin ninesinin mezarları yerinde atölye yapacağız, iş yeri açacağız, 200 metre ilerisine kemikleri taşıyın diye sorsak kaç kişi evet der? 30 un üzerinde mezar taşınmıştır. Bunu şiddetle telin ediyoruz.

 

·         Enerji hem yaşamın hem endüstriyel gelişimin ihtiyacı. Enerji kaynaklarımızı en iyi ve en verimli şekilde kullanmamız bir teknik bireyler olarak bizim programlarımız, mesleğimiz zaten. Ancak, enerji eldesi için baraj yapılabileceklere yerlere evet, ancak doğayı bozan, akarsuyu yaşam alanlarından, yataklarından başka alanlara taşıyarak akarsu yatak alanlarındaki tarımı ve yaşamı  felç eden TÜNEL TİPİ HES lere karşı olduğumuzu ifade etmek isteriz. 

·         Kentin gelişiminde en sağlıklı yatırım alanlarından biri olarak  turizmi öneriyoruz.

·         Gümüşhane’nin tarihi, turizm değerlerini tanıtan hediyelik eşya imalatı konusundaki fırsat yatırımın dikkate alınmasını öneriyoruz.

·         Harsıtın ıslahını daha modern çevre düzenlemesi ile Eskişehir Belediyesindeki PORSUK çayı uygulaması örneklerinden etkilenerek projeler hazırlanmasını öneriyoruz.

·         PestilKöme için uluslararası pazarlara açabilecek farklı ambalaj ve tasarımlarda bu sektörün önünün açılmasına katkı projeleri üzerinde çalışmalar yapılabilir,

Değerli meslekdaşlarım,

·         Son olarak şunu eklemek istiyorum, dışarıda ve içeride bizlere gözdağı vermek isteyenler var.
Kimin ne hesabı olursa olsun, bu badireleri atlatmak ülke olarak birlik beraberlik muştularından geçer.bizim mayamız ayrık olmayı çekişmeyi, atışmayı kaldırmaz, bizim kodlarımızda çatışma kültürü yoktur. Mevlanın Yunusun torunları olarak ecdad hatırası bu vatanda birliğimiz, dirliğimizedir. 


Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (3)
FARUK KUŞ 11 yıl önce
Yüksel Başkan,açık yüreklilikle bizim söylemek istediğimiz ne varsa söyledi ve dile getirdi.Gerek Şiran-İkisu yolu,gerek havaalanı gereksede demiryolu bizim olmazsa olmazlarımızdır.Şehrimize bu hizmetleri kazandırabilmek adına ne gerekiyorsa yapmaya hazırız.Başbakan il il dolaşıp havalimanlarını hizmete açıyor.Olaya nüfus yönünden bakarsak birbirimizi kandırmış oluruz.Geçtiğimiz haftalar açılışı yapılan Hakkari ve Bingöl'den eminim daha fazla yolcu istifade eder Gümüşhane'de havaalanı açılırsa.Umarım siyasiler gerekenleri yapar ve hakkımız olan bu hizmetlere kavuşuruz.Adalet istiyoruz tek derdimiz bu doğu ve güneydoğuya gösterilen hassasiyetler ışığında Gümüşhane'li olarak bizler ihmal edilirsek bu halk gereğini sandıkta yapar kimse kusura bakmasın.
yavuz 11 yıl önce
sayın hamzaogluna teşekkür edıyoruz bırılerı meydanı bos bulup elestırıyordu bu pankartlar bırılerının oyunu dıye umarım sımdı yalakalıga başlamazlar ama onlar hep kazananın yanında olacaklar ama bırdaha kımse bu oyuna gelmez umarım sayın vekılde nasıl bır oyuna geldıgını farketmıstır ve en kısa surede yanlısından doner
aydın yıldız 11 yıl önce
YAZILARI OKUYORUMDA HİÇ HATA GORMUYORUM YAPILMASI GEREKEN YAPILIYOR OLMASI GEREKENDE BUDUR KİMSE KUSURA BAKMASIN HAYKIRMASI KADAR GUZEL BIR DUYGU OLAMAZ BURDA BİRLERİ BİR YERLERE CEKEBILIR AMA BENCE ONELI DEGIL ONEMLI OLA NASIL SES DUYURURSANIZ BAŞARILISINIZ DEMEKTIR. BENDE BIR FERT OLARAK YAPILAN TUM HAYKIRIŞLARA DESTEK VERIYORUM VERECEGIM KIMSE KUSURA BAKMASIN BU DURUM FARKLI ANLAŞILACAKSADA VARSIN ANLAŞILSIN BENIM ICIN BENIM MEMLEKETIM KAZANSINDA BEN VARSIN OLMAYIM DESTEK VERILMSINI ARZU EDIYORUM TORULUYLA ŞİRANIYLA KURTUNUYLE MERKEZIYLE KELKITIYLE KOSESIYLE TUM ILCELERIMIZIN SORUNLARI SORUNKİ BU SERCENİŞ GEREKIYOR DEMEK ALKIŞLIYORUM VE KUTLUYORUM DESTEK VEREN HERKESİ SONUC ONEMLİ KIMIN NE DEDIGI DEGIL BENCE İNSANLAR ÜZERINDEN DEGERLENDIRME YANLIŞ OLUR HEPINIZI SEVIYOR VE KUTLUYORUM SIMDIDEN GELECEK BAYRAMINIZI KUTLAR AİLECE SAGLIK VE MUTLULUKLAR DILERIM HEM OKUYUCULARA HEMDE DUYAN DUYMAYANA
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39