banner333

banner309

10.08.2015, 08:44

BİR KIRMIZI, BİR YEŞİL IŞIK

 Daha dün kadar, “Çözüm sürecini” yere göğe sığdıramayanlar, methiyeler düzenleyenler, güzel şeyler olacak diyenler, gelinen son durumda, “ Çözüm sürecinde terör örgütü PKK’nın güçlenerek silahlandığını, ülkemizi Suriye ve Irak’a benzetmeye çalıştıklarını” açıkça itiraf etmişlerdir. Yani çözüm süreci denilen süreç, terör örgütüne yaramıştır. 

                                        ***

   Sayın Başbakan yaptığı balkon konuşmasında, daha ilk günden, “ Erken seçimi” gündeme getirmişti. Sayın Cumhurbaşkanı ise, hatırlanacaktır, televizyonlarda yaptığı konuşmasında,“ Çözüm süreci bitmiştir.” Dedi. Bu sözün hemen akabinde, aynı tarihte, Sayın Davutoğlu, dış basına verdiği demecinde, “Çözüm süreci devam edecek” dedi. Bülent Arınç’ın, Çözüm süreci ile ilgili Mecliste yaptığı konuşmasında, “ Bu konuda keşke muhalefeti dinleseydik, MHP haklıdır” dedi.

                               ***

      Sayın Dr. Devlet Bahçeli, “Gelin Kur’an-ı Kerim’e, el basalım. Halkın yüzde 90’nın kabul ettiği, 17-25 Aralık yolsuzluk iddialarını araştıralım. Cumhurbaşkanı kurulacak hükümetin işlerine karışasın, çözülme sürecinden vaz geçilsin, Elimizi değil, gövdemizi taşın altına koymaya hazırız” diyor.. Daha ne desin.

 

         Ak Parti, bir kırmızı, bir yeşil ışık yakarak, “Çözüm sürecinden” vaz geçmediği ve 17-25 Aralık soruşturmalarından korktuğu için koalisyona yaklaşmıyor. Koalisyonda yanaymış gibi görünüyor, algı yönetimi ile muhalefeti karalıyor. CHP ile de koalisyon çalışmaları yapıyormuş gibi görünerek, zamanı doldurmaya çalışıyor.

                              ***

       Ak partiye oy vermeyenler, pişman olmuşlar, yeniden oy vereceklermiş, diye seçmenleri sorumlu tutuyorlar. Bir taraftan da, PKK’ya operasyon yapıyorlar, diğer taraftan, çözüm sürecini için, yeşil ışık yakıyorlar. Halkımız, Ak-Partiye, bir taraftan operasyon yapıyorsun, diğer taraftan, PKK’ya süreçle ilgili yeşil ışık neden yakıyorsun demiyor. Çünkü algı yönetimi yapılmaktadır.    

                                ***

       Efendim,  CHP’nin Meclise verdiği, Terör Araştırma Komisyonuna MHP destek vermemiş, terörün araştırılmasını istemiyormuş, muhalefet partileri ve PKK’nın meclisteki siyasi uzantısı, HDP ile birlikte koalisyon hükümetinin kurulmasına razı olmamış gibi, ipe sapa gelmez eleştiriler yapılmaktadır.

                           ***

    MHP, diğer partiler gibi bir siyasi partidir. Fikirlerine katılırsınız ya da katılmazsınız. Ama ne yapacağına diğer patilerde olduğu gibi kendileri karar verirler. Ne yapacaklarını, başkalarına ve düzenin kalemşorlarına herhalde soracak halleri yoktur.    

                           **

      Gelin terörü araştıralım diyorlar. İyi güzelde, PKK’nın amacı belli değil mi? Türkiye’nin, Güneydoğu Anadolu Bölgesinde “Özerk, Marksist Paralel bir devlet kurmaktır.” 150 senedir bu bilinmektedir. Kurulacak olan, “Terör Araştırma Komisyonunda, terör örgütünün siyasal uzantısı, HDP’de olacaktır. Terörü yapanlarla birlikte hareket eden ve “Biz sırtımızı PKK ve PYD’ye ( silaha dayadık) diyen HDP milletvekilleri ile terörü nasıl araştıracaksınız?  CHP’nin içinde, PKK ve HDP’nin çeşmesinden su içenlere söylenecek bir sözünüz yok mu? Milletvekili Sayın İhsan Özkes, CHP’den neden istifa etti? Bir araştırın.

                          ***

     Türkiye’nin üniter yapısı tehlike altındadır. Hedef ülke Türkiye’dir. Ülkeyi, Suriye, Irak ve Mısır’a benzetmeye çalışıyorlar diye yazılar yazığımız zaman, “Türkiye artık eski Türkiye değil, karşınızda Yeni Türkiye var. Türkiye gündem olan değil, gündem oluşturan ülke haline gelmiştir. Karşılarında, Dünya lideri Tayyip Erdoğan gibi bir lider var.” Diyorlardı. EVET; Bugün karşımızda, 13 yıl sonra, terörü yeniden hortlamış ülkeyi ateş çemberine getirilmiş,  “Yeni bir Türkiye” var.

                          ***

      . Hem PKK’nın terör örgütü olduğunu söyleyeceksin, hem de, “biz sırtımızı PKK ve PYD’ya ( (silaha) dayadık” diyen HDP ile koalisyon olur mu? Aynı üst akıldan beslenen, Ak-Parti ve HDP’ye neden koalisyon kurun demiyorsunuz?  Bir kırmızı, bir yeşil ışık hangisine inanacaksınız?  

         

 

       Efendim, “MHP’ye dönüşümlü başkanlık sistemini önerdikte kabul etmedi”.Kiminle koalisyon kuracaksınız? PKK’nın siyasi uzantısı olan HDP’nin, içinde olduğu, CHP ve MHP koalisyonu kurulmalıymış. Vatandaşlarımız haklıdırlar. AKP’nin yolsuzluk iddialarının araştırılması için halkımız böyle bir beklenti içinde sokulmuştur. Hem PKK’nın terör örgütü olduğunu söyleyeceksin, hem de, biz sırtımızı PKK ve PYD’ya ( silaha) dayadık diyen HDP ile koalisyon olur mu? 

         

          Ak-Partinin, “Çözüm süreci” adı altında büyütüp beslediği ve meclise taşıdığı, Sayın Davutoğlu’nun, “Çözüm sürecinde” PKK’nın silahlandığını ve güçlendiğini, terör örgütünün Türkiye’yi, Suriye ve Irak’a benzetmeye çalıştığını” belirmesi, tehlikenin kapıya dayandığını göstermektedir.

            Evdeki pazarlık bazen çarşıya uymaz derler.

        Dağda pinince giderken evdeki bulgurdan olmakta vardır.

                                 

               Bir kırmızı , bir yeşil ısık hangisine güvenelim.

   Kurulacak AKP ve CHP koaliyonunada destek veriyor Daha ne yapsın. Siz giderdebaşka birinin kirli koltuğuna otururusunuz. Mutlaka bir ön şart ileri sürmezmisiniz?

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 16 Mayıs 2024
İmsak 03:12
Güneş 04:58
Öğle 12:23
İkindi 16:18
Akşam 19:39
Yatsı 21:17