banner333

banner309

30.11.2016, 09:07

ANADOLU ve ANADOLU İNSANI

Anadolu benim yurdum…

Geçmişten günümüze binlerce yıllık tarihi ve kültürü ile bizleri aydınlatan ve medeniyetlere kucak açan güzel memleketim…

Ege’nin, Karadeniz’in denizinin mavisi ve yeşillikleri sahip oldukları güzellikleri insanı nasılda etkiliyor. Anlatmaya kalksak acaba saymakla bitirebilir miyiz ki? Yeşil ve mavinin böyle iç içe girdiği bir yer daha var mıdır ki bu yeryüzünde? Her bölgesinde eser, doğal mimari yapılar görülmektedir. İnsanların kendilerini iyi hissedeceği en güzel alanlara sahibiz. Ya Anadolu’nun dört bir köşesinde bizleri kucaklayan derin tarihimiz. Her bir köşesinde antik kalıntılarla dolu her taşının altından medeniyet kalıntıları çıkaran güzel yurdum. İnsanın görmek istediği, doğa ile iç içe olduğu gibi tarihe en yakın şekilde şahitlik edebilmektedir. Anadolu, eşsiz vatanımız; anlatmakla bitmez ki güzelliklerin…

Birçok gelenek ve görenek, örf ve adet sürdürülmekte ve yaşatılmaktadır. Türkülerimizin yakıldığı, manilerin, bilmecelerin söylendiği, halk hikâyeleri, masallar, destanların yaşandığı yerdir benim memleketim.

Anadolu’ya doğru yola çıktığımızda ilk önce Anadolu insanının sıcaklığı ısıtmaktadır içimizi. Kültürünü, değerlerini, topraklarını, inançlarını korumaktan başka hiçbir amacı olmayan tertemiz kalpli Anadolu insanı da sıcaktır ve cana yakındır. Misafirperver denince akla ilk gelen varlıktır. Sanki kendilerinden biriymişçesine bağırlarına basarlar bizi. Sonra uçsuz bucaksız bozkırlar belirir karşımızda huzur verir bizlere. Ekinler saçlarını savurur tarlalarda, sonra sıcacık bir ekmek olur gelirler hepimizin sofrasına.

Anadolu insanım başkasın sen, cana can katansın…

Sabah namazıyla birlikte erkenden kalkan, yoluna koyulan, öğlen kahvehanesinde derin hayallere dalan ve akşam evinde ailesiyle birlikte günün yorgunluğunu, ağaçları, kırları, ovayı, yaylayı, böcekleri, kelebekleri ve her anını paylaşan Anadolu insanım. Ekmeğini taştan çıkartan, güneşin yakıcı sıcağında evine ekmek götürme sevdasında olan, yerin binlerce metre altında eve ekmek götürme telaşında yanan emekçi insanım.

İşte sensin benim Anadolu’ m ve Anadolu İnsanım…

 



Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38