banner333

banner309

‘Heryer Türkistan Hergün Direniş’

Saadet Partisi (SP) Gümüşhane İl Başkanı Av.Akın Demir, 21.yüzyılın tanık olduğu en büyük soykırım ve asimilasyon karşısında sessiz kalındığını belirterek, “Ata toprağımızdan gelen feryatlara devlet büyüklerimiz ve diğer Türk- İslam Devletlerinin yöneticileri duymazlıktan ve görmezlikten geldiği kadar bizde maalesef bu zülüm karşısında hak ettiği tepkiyi ortaya koyamadık” dedi.

Siyaset 05.12.2019, 13:13 06.12.2019, 09:14
‘Heryer Türkistan Hergün Direniş’
banner400

Çin’in Doğu Türkistan’daki zulmüyle ilgili açıklama yapan Demir, Doğu Türkistan’dan gelen fotoğrafların tahammül sınırlarını çoktan aştığını, internet ortamından ve bilhassa sosyal medya hesapları üzerinden yapılan paylaşım ve haberlere artık bakamaz olduklarını söyledi.

“Çin ile olan ticari ve ekonomik ilişkiler nedeniyle İslam ülkeleri Çin’in zulmüne tepki göstermiyor”

Yaşanan bu insanlık dramı karşısında topyekûn bir şekilde tüm imkânlarla tepki göstermek mecburiyetinde olunduğunu ifade eden Demir, “İzzetli Müslümandan beklenen davranış budur. Uluslararası kamuoyunda yazılan makalelerden ve yapılan yorumlardan anlaşıldığı kadarı ile Çin’in para gücü yani Çin ile olan ticari ve ekonomik ilişkiler nedeni ile İslam Ülkelerinin Çin’in zulmüne tepki göstermediklerini hatta Çin’in Uygur Türklerine yapmış olduğu zulmü aşırı gruplar ile mücadele olarak destek verdiklerini anlamaktayız. Görünen tablo bu izahatları doğrulamaktadır. Maalesef biz bugün Kominist Çin Yönetiminin soydaş ve dindaşlarımıza yapmış olduğu zulmü Batı’nın göstermiş olduğu tepki ve kınamalar ile öğrenmekteyiz. İnsan Hakları bağlamında Batılı Ülkeler tarafından yapılan çıkışların dışında Çin’in insanlık dramına hiçkimseden ses çıkmamaktadır. Çin yönetimi müslümanların bu sessiz ve tepksiz halinden cesaret alarak milyonlarca uygurlu kardeşimizi toplama kamplarında asimile etmekte, müslüman kardeşlerimizin evlerine Çinli aileleri yerleştirmekte, müslüman kadınları zorla Çinliler ile evlendirmekte ve daha sayamayacağımız onlarca işkenceden geçirmektedir” dedi.

“Heryer Türkistan Hergün Direniş”

Hz. Ali’nin “Bir zulme mani olamıyorsanız bari onu herkese duyurun” sözüne atıfta bulunarak Çin yönetiminin insanlık dışı muamelelerinden vazgeçinceye kadar hergün bu zulmün haykırılması gerektiğinin altını çizen Demir, “Kerbala’da Yezid tarafından şehit edilen Hz Hüseyin ve yarenlerinin acısını yaşatamk için nasıl ‘Heryer Kerbala Hergün Aşura’ diye haykırdıysak bugün de çağımızın yezidi olan Çin yönetimin zulmü karşısında ‘Heryer Türkistan Hergün Direniş’ diye haykırmalı ve evlerimize, işyerlerimize Türk Bayrağının yanına Doğu Türkistan’ın bayrağını asmalı zalimlere karşı duyarlılığımızı diri tutmalıyız. Bu mücadelemiz sadece lafta kalmamalı ve ekonomisi ile parası ile bizi susuturmaya kalkan Çin yönetimi karşısında başta çocuklarımıza almış olduğumuz oyuncaklar olmak üzere Çin menşeeli tüm ürünlere boykot uygulamalıyız. Çünkü onlardan aldığımız oyuncaklarda müslüman kardeşlerimizin kanı ve var gözyaşı var” ifadelerini kullandı.
 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46