banner333

banner309

PKK 2 Kızını Katletmişti

Siirt'teki terör saldırısında 2 kızını kaybeden Esmer Evin isyan etti: Kürt devleti kurulduğunu farz edin, ne yapayım böyle devleti. Benim acımın üstüne kurulduktan sonra...

Güncel 29.09.2011, 10:14
PKK 2 Kızını Katletmişti
banner400
 Son dönemde artan teröre farklı kesimlerden tepki yükseliyor. En çok canı yananlar arasında Siirt'teki roketli, bombalı saldırıda can veren 4 genç kızın anneleri var. Yemekten dönerken kurşunların hedefi olan Nergiz (25)ve Zeynep'in (31) annesi Esmer Evin isyan etti.

 Diğer kızı da tedavi gören acılı anne, Türk ve Kürt analarına birlikte yürüme çağrısı yaptı.

 Vatan'ın haberine göre; İşte Esmer Ana'nın Kürtçe çığlığı:

ŞAKAYI, TERÖR GERÇEKLEŞTİRDİ

"Kızlarım o gün güle oynaya dışarıya çıktı. Nergiz'i okula uğurlayacaklardı. Vedaları başka oldu. Arkadaşlarıyla birlikte büyüdüler. 'Ölümümüz de birlikte olacak' diye şakalaşırlardı. Şakayı teröristler gerçekleştirdi.

 Artık barış istiyorum. Anneler ağlamasın. Bu ne savaş böyle kardeş kardeşi öldürüyor. Asker de dağdakiler de bizim yavrumuz. Türk'ün de Kürt'ün de annesi ortak yürüyüş yapsın. Üstüne titrediğim çocuklarımı öldürdüler. PKK'ya ne yaptım?

BÖLMEK İSTEYEN EVİME BAKSIN

 Kürt devleti kurulduğunu farz edin, ne yapayım ben böyle devleti. Benim acım üstüne kurulduktan sonra. Yavrularım gitti. Ülkeyi bölmek isteyenler taziye evime baksın. Kürt, Türk ve Arap birlikte kardeş gibi yaşıyoruz. Camiyi paylaşıyor, ibadetlerimizi birlikte yapıyoruz. Beraber hacca gidiyoruz. Bu ölümler niye?"

ABLA DA KISMİ FELÇ

Acı olayın ardından Evin Ailesi'nin evine taziye ziyareti yağıyor. İki kızını kaybetmenin acısını yaşayan Esmer Evin, bir yandan da saldırıda yaralanan kızı Nuran'ın sağlığına kavuşması için dua ediyor. Ailenin büyük kızı Zozan Evin ise kardeşlerinden gelen kara haber üzerine şoka girmiş. O günden beri Zozan'ın sağ eli titriyor ve kısmi felç geçiriyor.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48