banner333

banner309

Piri Reis Eleştirilmişti

Rumları tek yanlı sondaj çalışmalarına başlamasıyla Doğu Akdeniz'de yükselen tansiyon, Türkiye'yi petrol arama konusunda çok önemli bir adım atma aşamasına getirdi.

Güncel 26.09.2011, 10:34
Piri Reis Eleştirilmişti
banner400
  Türkiye , petrol  arama  platformu  satın almayı gündeme aldı. 

 Enerji  ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, petrol  arama   çalışmaları  için milli sismik gemisi inşa edildiğini hatırlatırken, gerekirse milli petrol şirketi  Türkiye  Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO) bir petrol sondaj platformu alabileceğini söyledi. Yıldız, Muğla'da gazetecilere yaptığı açıklamada, "Elimizdeki veriler bize 'Petrol sondaj platformu  almak  gerekir.' derse TPAO'nun 1,5 milyar dolarlık platforma girmesi söz konusu olur. Platform  almak  hedefimizden uzak değil." diye konuştu.

 Ancak bu konuda bir adım atmadan önce petrol,  doğalgaz  araştırması yapmak üzere Doğu Akdeniz'e açılan Piri Reis Gemisi'nin  çalışmalarını  bekleyeceklerini ifade etti. Yıldız, "Bugüne kadar Akdeniz'de  çalışmalar  neden yapılmadı?" sorusunu ise  Türkiye 'nin Akdeniz petrol  arama   çalışmalarının  belli takvimde ilerlediğini belirterek, "Biz kendi alanımızda bir plan dahilinde  çalışmaları  yaptık. Kastedilen hukuki durumu çözülmemiş sularsa bu  sefer  Rumların düştüğü hataya biz düşmüş olurduk. Şimdi siyasi tahrike  teknik  bir cevap veriyoruz." cevabı verdi. 

 Enerji Bakanı, sondaj krizinin ardından KKTC'nin Rumlara verdiği elektriği kesmesi gibi bir adımın ise gündemde olmadığını kaydetti. Bu arada KKTC Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün, Piri Reis'in araştırmalara başlaması için gerekli koordinatların tespit edildiğini, sondaj çalışmalarına çok yakında başlanacağını açıkladı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38