banner333

banner309

FEM’den Üniversite Amfilerinde YGS Provası

Fem Dershanesi üniversite hayali kuran Öğrencilere Üniversite amfi salonlarında YGS sınav provası yaptı

Eğitim 02.03.2014, 19:14 02.03.2014, 19:15
FEM’den Üniversite Amfilerinde YGS Provası
banner400

 Fem Dershanesi, öğrencilerine Gümüşhane Üniversitesi Mühendislik Fakültesi amfilerinde YGS denemesi yaparak hem öğrencilerin hayalini kurdukları üniversiteyi yakından görmelerini hem de gerçek sınav heyecanının yaşamları için Gümüşhane Üniversitesinde  öğrencilere sınav düzenledi. Güvender ve  Fem Dershaneleri tarafından Türkiye genelinde düzenlenen YGS denemesi ile binlerce öğrenci, gerçek sınav heyecanı yaşadı.

            Gümüşhane FEM Dershanesi Müdürü Nurullah Çörek, 23 Mart 2014’teki YGS öncesinde öğrencilerine yönelik prova niteliğinde bir sınav uygulaması yaptıklarını söyledi. Öğrenci ve aileleri, gerçek YGS’ ye girecekmiş gibi hareket etti. Sınav merkezine gelen öğrenciler, listelerden sınava gireceği sınıfın yerini öğrendi. Saatin yaklaşmasıyla birlikte içeri alındılar. Gözetmenlerin kuralları hatırlatmasından sonra sınav başladı. 01 Mart 2014 Cumartesi Merkez ve Kelkit ilçesinde yapılan sınava öğrencilerin ilgisinin yoğun olduğunu belirten Çörek, öğrencilerin sınav heyecanını yenmelerini ve tespit edilen son eksikliklerin giderilmesine imkân sağlamak istediklerini anlattı Çörek, “Sosyal sorumluluk projesi kapsamında, veli ve öğrencilerimiz bu duyguyu tatsın diye böyle bir sınav düzenliyoruz. Sınav gerçek YGS ortamında yapıldı. Heyecan yaşayan öğrencilerden ağlayanlar oldu. Sınav öncesi bu duygu durumunu yaşamanın öğrencilerimizi rahatlatacağı düşüncesindeyim.  Soruların renklendirilerek sunulması ayrı bir güzellik ve kolaylık kattı. Türkiye genelinde yoğun bir katılım gerçekleşti.” dedi. Her yıl Türkiye genelinde düzenlenen Güvender deneme sınavının Gümüşhane’de farklı bir uygulamaya sahne olduğunu dile getiren Çörek, uygulamanın hedefine ulaştığını belirtti.

            ÖSYM standardı uygulanmasında sınav için yer tahsis eden Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. İhsan Günaydın Bey’e, Mühendislik Fakültesi İdarecilerine ve katkıda bulunan herkese teşekkür ederek, buna benzer uygulamaları devam ettireceklerini söyledi. Nurullah Çörek, 23 Mart 2014′teki YGS’ye girecek bütün öğrencilere de başarılar diledi.

 


Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48