banner333

banner309

16.05.2013, 19:36

ZAFERLER UCUZ FİYATLARA ALINAMAZ…

 Duygularınızı dinlemek için zaman ayırdığınız da aslında içinizdeki küçük insana,”Sen önemlisin. Sesini duyurmayı hak ediyorsun ve ben de sana seni dinleyecek kadar önem veriyorum,”mesajını veriyorsunuzdur.
Hayatınıza yön vermek, gideceğiniz rotayı belirlemek ve bu rotada ilerlemek sizin elinizdedir. Kaptan dümeni ne yöne kırarsa gemi o yöne doğruilerler. Hayatınızın dümeninde siz varsınız ve zaman önünüzde uzanan bir okyanus gibi... Hayat geminize istediğiniz gibi bir yön verebilirsiniz. Kayalıklara çarpmak da onlardan kurtulmak da sizin kaptanlığınıza bağlıdır. Başarı için geminizi doğru rotada tutun.
Padişahlardan biri; çok çalışkan, çok faal baş vezirini hakkında çokça yayılan dedikodular yüzünden azletti. Emeklerine karşılık olarak da emir verdi:
- Ülke için çok hayırlı işler yapmışlığın vardır. Şöyle güzel, toprağı bereketli ve kalkınmış bir köy beğen; orayı sana vereyim. Ailenle, akrabalarınla beraber orada yaşarsın.
Vezir:
- Hünkarım, kerem buyurdunuz, lütfettiniz!... Ancak izniniz olursa ben kalkınmış bir köy değil, virane bir köy isterim. Orada hem oturayım, hem de orayı imar edip düzenini kurayım.
Diye ricada bulundu... Padişah vezirin isteğini kabul etti ve adamlarına, eski baş vezirin oturması için virane bir köy bulunmasını emretti.
Hükümdarın adamları ülkeyi en ücra yerlerine kadar dolaştılar fakat baş vezirin istediği gibi imara muhtaç bir yer bulamadılar. Bunu da gelip hükümdara haber verdiler. Padişah eski baş vezirini tekrar huzuruna çağırttı:
- Ülkede istediğin gibi virane bir yer yokmuş. Ne yapacağız şimdi?
Eski baş vezir:
- Efendimiz, ben ülkenizde virane bir yer olmadığını zaten biliyordum. Çünkü; ben uyku ve istirahatımı terk etmek, gecemi gündüzüme katmak pahasına ülkenin her yanını bizzat imar ettirdim. Amacım bunu sizin de öğrenmenizdi. Ayrıca uyarmak istedim ki; benim yerime atayacağınız baş vezir, ülkenizin bugünkü durumunu daha ileriye götürmese bile geriletmesin.
Eski baş vezirin açıklamasından sonra büyük bir hata yaptığını anlayan padişah; azlettiği baş veziri hemen tekrar eski görevine atadı.
İnsanlar yanlış yapabilirler yalnız büyük insanlar yanlışlarını anlarlar. Kişi bilmediği şeyi bilmediğini bilmeli. İnsanlara akılları derecesinde söz söylenmelidir. Gölgemin olmadığı zaman bil ki ben ölmüşümdür. Ufak tefek sıkıntılar sineklere benzer; Biraz hareket onları dağıtır. İnsana, “Kendini bil”, demek, yalnız gururunu kırmak değil, değerini de bildirmektir. Dünyayı kim biliyor? Kendini bilen. Başkasını düzeltmeniz için önce kendinizi düzeltiniz.Başarı elde edilen değil, elde tutulandır.
Unutma; Zaferler ucuz fiyatlara alınamaz. 
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46